به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، جنگ تمام عیاری که نظام سلطه به وسیلۀ رژیم بعثی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد اهداف گستردهای را دنبال میکرد که رویای سقوط جمهوری اسلامی در رأس آن اهداف قرار داشت، اما ملت ایران با مقاومت مؤمنانه و تمرکز بر ظرفیتها و قابلیتهای دینی و میهنی خود نه تنها دشمنان خود را با شکست مواجه کرد، بلکه دستاوردهای بی نظیری را در قالب فرهنگ جهادی، ایثار و مقاومت به یادگار گذاشت.
دفاع مقدس روحیه خودباوری و اعتماد به نفس جوانان را تقویت کرد و نشان داد که اگر جوانان متدین ایران به باورهای خود پایبند باشند با کمترین تجهیزات و امکانات میتوانند بر دشمنان غلبه کنند. جوانان در هشت سال دفاع مقدس باورهای دینی خود را به اثبات رساندند و در این مسیر افراد ناخالص از مسیر جدا شدند. در هشت سال دفاع مقدس بسیاری از کشورهای مستکبر پشت صدام ایستادند؛ لذا همانگونه که آنان در ناحق با یکدیگر همراه هستند ما نیز باید در مسیر حق، ائتلاف و انسجام داشته باشیم. مردم و جوانان با دینداری و اعتقاد به اصول و باورهای نظام اسلامی تن به شکست نمیدهند و در این زمینه محاسبات دشمن با توجه به امکانات مالی و تجهیزاتی که داشت بر این بود که با داشتن انواع سلاحها میتوانند در جنگ پیروز شوند اما جوانان ما نشان دادند که با تکیه بر باورهای دینی میتوانند در تمام جنگها پیروز شوند.
هشت سال دفاع مقدس و فداکاری و پایداری ملت ایران در راه دفاع از مکتب و آموزههای دین و ناکامی و شکست دشمنان در این عرصه امواج اتحاد و حرکت جوامع اسلامی برای گرایش بیشتر به دین و تلاش عمومی برای حفاظت از اسلام را به راه انداخت و این حرکت عمومی متأثر از دفاع مقدس ۸ ساله ملت ایران در مقابل تهاجم نظام سلطه زمینههای لازم را برای اتحاد مسلمانان فراهم کرد. دفاع مقدس ملت ایران مظهر حماسه، معنویت و دین داری، آرمان خواهی، ایثار و از خود گذشتگی، ایستادگی و مقاومت بود و این ارزشها گنجینهای را شکل داد که از آن به عنوان فرهنگ مقاومت و ایثار یاد میشود، این فرهنگ در بردارندۀ فرهنگ خودباوری، اعتماد به نفس، رشد باورهای دینی و فضایل اخلاقی، فرهنگی، تکلیفگرایی برای دفاع، فرهنگ تحکیم وحدت، فرهنگ ترجیح منافع ملی و عمومی بر منافع شخصی و گروهی، فرهنگ اسلام خواهی، فرهنگ مبارزه با قدرتهای سلطهگر، فرهنگ ایثار و شهادت طلبی و … است. ایجاد و استمرار فرهنگ مقاومت در محیط ملی و فراملی زمینههای لازم را برای حفظ و استمرار انقلاب اسلامی فراهم میکند، زیرا وحدت کلمه، حفظ ارزشها و انگیزههای معنوی، حضور دائم مردم در صحنه، حفظ جمهوری اسلامی به عنوان امالقرای جهان اسلام، پایبندی به اسلام، استکبارستیزی، ایجاد امید در همگان، روحیه اعتماد به نفس و... متأثر از این فرهنگ از ابعاد شکل دهنده انقلاب اسلامی است.
«منصور عیوضی» سرهنگ بازنشسته سپاه و معاون راویان ستاد مرکزی راهیان نور در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که رزمندگان چگونه یک محیط جنگی که هر لحظه امکان شهادت یا جانبازی برایشان وجود داشت را تبدیل به یک محیط معنوی تاثیرگذار کردند تا جایی که بخش مهمی از زیر ساخت فرهنگی و اخلاقی امروز ما متاثر از آموزه های دوران جنگ است؟گفت: اهداف و انگیزه در هر کاری حتی میدان جنگ بسیار مهم است اینکه فرد با چه اهداف و اندیشه ای بخواهد وارد میدان جنگ شود. بیشتر این بچه هایی که در جبهه جنگ حضور پیدا کردند قبل از حضورشان در پایگاه های بسیج و مساجد بودند و با ائمه اطهار انس محکمی داشتند لذا با نگاهی به سیره شهدا در مییابیم که این عزیزان یا با قرآن کریم انس مستقیم داشته و یا سیره و سبک زندگی آنها براساس آموزههای الهی بوده است.
وی با بیان اینکه انس با نماز و قرآن رمز پیروزی رزمندگان در همه برهههای جهاد و شهادت بود اظهار کرد: رزمندگان سرافراز دوران دفاع مقدس با همه جلوههای بندگی و یاد خدا مأنوس و در هیچ شرایطی از یاد خدا غافل نشدند و تمام پیروزیهای عرصه جنگ را به مدد این نورانیت و معنویت کسب کردند.
سرهنگ عیوضی تصریح کرد: با توجه به اینکه در آن برهه زمانی جمهوری اسلامی ایران از هر سو مورد هجوم دشمنان اسلام قرار گرفته بود لذا جوانان برای دفاع از کشورشان تا جایی پیش رفتند که حتی جان مقدس خود را در طبق اخلاص گذاشتند و رهسپار جبهه های حق علیه باطل شدند.
این سرهنگ بازنشسته سپاه با بیان اینکه کشور ایران در طول تاریخ با جنگ های زیادی مواجه شده است بیان کرد: تنها جنگی که حتی یک وجب از خاک خود را از دست نداد، هشت سال دفاع مقدس بود. همان طور که حضرت امام نیز به این مهم اشاره کردند. الان نیز هرچه داریم از دستاورد دفاع مقدس است. امروز تمام دنیا در برابر جمهوری اسلامی ایران زانو زده است. در زمان جنگ در گردان سلمان ( منطقه عملیاتی بیت المقدس)، حتی بعضی از رزمندگان قمقمه آب نداشتند و به قول معروف در تهیه سیم خاردار هم با مشکل مواجه بودیم در حالی که امروز روسیه از ما پهباد می خرد و موشک های ما را بازدید می کند بنابراین سربلندی امروز ما مدیون دستاورد های هشت سال دفاع مقدس است.
وی با اشاره به نقش مساجد در دفاع مقدس اظهار کرد: امام راحل فرمودند: «مسجد سنگر است»، اکنون هم معتقدیم پایگاه های بسیج نباید از مساجد جدا شوند. مدیریت مقام معظم رهبری از مساجد آغاز شده است. مسجد محراب ماست. سنگر و خط مقدم ما هم همانند محراب مساجد ما بودند. همه رزمندگان از مساجد به جبهه ها اعزام می شدند به همین دلیل است که دشمنان ما از مساجد می ترسند. حتی سعی کردند بین جوانان ما و مساجد فاصله ایجاد کنند. لذا باید به مساجد پرداخته شود، درب مساجد باید باز باشد. در حال حاضر مشکلات زیادی در مساجد وجود دارد. در بیشتر مساجد نماز خوانده می شود و بعد از آن خالی می شود. ما هرچه داریم از مساجد داریم. بچه های جبهه و جنگ همه از مساجد به سمت جبهه سرازیر شدند.
عیوضی با بیان اینکه عملکرد مساجد بعضاً بسیار ضعیف است، تصریح کرد: این مسئله دلایل زیادی دارد اما مهمترین عامل اش روحانی مساجد است. روحانی باید در مسجد بماند و تمرکزش هم فقط فعالیت های داخل مسجد باشد، در گذشته تمام کارهای روحانیت در مساجد انجام می شد ولی اکنون بسیار کمتر شده است. چون روحانیون در آن واحد به چندین فعالیت مشغول هستند لذا فرصت اینکه در مساجد بمانند را ندارند. بنابراین لازم است ستاد امور مساجد تدابیری در این زمینه بیندیشد، چرا که ما هرچه داریم از مساجد است. وقتی ما می گوییم مسجد سنگر است، این برای همیشه است نه فقط برای هشت سال دفاع مقدس به جهت اینکه به فرمایش مقام معظم رهبری دفاع همچنان باقی است.
نظر شما