مسجد خاستگاه تئاتر بعد از انقلاب اسلامی بوده است/ لزوم تقویت برنامه‌های هنری در مناطق دورافتاده کشور

مشاور هنری رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه خاستگاه تئاتر بعد از انقلاب در مسجد بوده است، گفت: ضرورت دارد به فعالیت های فرهنگی و هنری مناطق دورافتاده و محروم توجه شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با هنرمندان و مدرسان تئاتر شبستان صبح امروز نهم مهر در هتل ارم برگزار شد.

در این نشست، حسین عالم بخش، مشاور هنری رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به برگزاری دوره های تئاتر شبستان در تعدادی از استان ها گفت: برگزاری این دوره ها می تواند آغاز خوبی برای انجام فعالیت های هنری در کانون های مساجد به ویژه در حوزه تئاتر باشد.

مشاور هنری رییس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور بیان کرد: بسیاری از مدرسین تئاتر فعالیت شان را از مسجد آغاز کردند و با حضور حجت الاسلام خداداده این موتور محرک دوباره روشن شد و خوشبختانه اتفاقات خوبی در حوزه تئاتر در حال رخ دادن است.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این دوره ها گفت: هدف اصلی ما ایجاد انگیزه در بچه های مسجد بوده است و شاهد بودیم که در هفت استانی که این دوره ها برگزار شد، استقبال خوبی صورت گرفت و فعالیت ها به قدری فراگیر شد که در دیگر استان ها نیز تکاپو برای برگزاری این دوره ها اتفاقات افتاد.

عالم بخش با اشاره به فعالیت های سامانه بچه های مسجد گفت: بیش از 26 هزار کانون فرهنگی هنری از طریق این سامانه فعالیت های هنری همچون نمایش و سرود را انعکاس می دهند اما ضرورت دارد که در این سامانه آموزش های مجازی نیز مورد توجه قرار گیرد تا از طریق این سامانه بچه های مسجد در اقصی نقاط کشور و در مناطق دورافتاده از آموزش ها بهره مند شوند و گامی در جهت گسترش عدالت پخش صورت گیرد.

وی با یادآوری این موضوع که تئاتر خاستگاهش بعد از انقلاب در مسجد بوده است، تصریح کرد: اهتمام به موضوع تئاتر باید بیش از پیش در مساجد تقویت شود.

بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، همراه، از مدرسان تئاتر شبستان با اشاره به اهتمام کانون های فرهنگی هنری مساجد به حوزه تئاتر گفت: حلقه مفقوده در هنر انقلابی توجه به موضوع تربیتی بوده است که ستاد عالی کانون های مساجد کشور با برگزاری دوره های تئاتر شبستان به این موضوع توجه کرد زیرا در بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری به بحث تربیتی کمتر توجه می شود.

مدرس تئاتر شبستان با اشاره به گسترش موسسات خصوصی پیرامون آموزش تئاتر گفت: خروجی این موسسات و تاثیر منفی این موسسات در فرهنگ و هنر را شاهد هستیم؛ بنابراین ضرورت دارد که کانون های فرهنگی هنری مساجد که پرچمدار فرهنگ و هنر در کشور است، اقدام به راه اندازی آموزشگاه های هنری در خارج از مساجد نمایند تا زمینه حضور همه افراد در این آموزشگاه ها فراهم شود.

وی بر لزوم توجه به ظرفیت های بچه های مسجد، سطح بندی هنرجویان شرکت کننده در دوره های هنری کانون های مساجد، برگزاری دوره های توجیهی برای شرکت کنندگان، شناسایی و بررسی دغدغه های آنها و نیز حمایت از هنرجویان بعد از برگزاری دوره ها را از جمله مواردی دانست که ضرورت دارد از سوی ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی بر لزوم تقویت برنامه های هنری و فرهنگی در مناطق محروم کشور تاکید کرد و گفت: اگر می خواهیم هنر انقلابی در جامعه مورد توجه قرار گیرد، باید نسبت به تقویت برنامه های هنری در مناطق محروم و دورافتاده اهتمام داشته باشیم.

بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، سید حسین فدایی، از مدرسان تئاتر شبستان گفت: ضرورت دارد که تئاتر بچه های مسجد تا زمانی که به سطح حرفه ای برسد در همان مساجد باقی بماند.

وی با اشاره به راه اندازی جشنواره های بچه های مسجد گفت: تئاتری که در مسجد اجرا می شود باید مضمون اش هم منطبق با مسجد باشد و کسانی که این فعالیت را انجام می دهند نیز مسجدی باشند؛ بنابراین ضرورت دارد که به ماهیت و فلسفه تئاتر بچه های مسجد متمرکز شویم.

فدایی با اشاره به ظرفیت بی بدیل مسجد اضافه کرد: در هیچ کجای دنیا چنین ظرفیتی وجود ندارد؛ بنابراین باید برای انجام فعالیت های هنری در مساجد چشم انداز داشت و هدف دار عمل کرد.

وی تهیه شیوه نامه مبتنی بر مطالعات، اطلاع رسانی از فعالیت های هنری مساجد به صورت گسترده، ضرورت برگزاری دوره های هنری مساجد به صورت سازماندهی شده در شهرهای مختلف، ثبت گروه های تئاتر، اهتمام به موضوع آموزش های هماهنگ با توجه به شرایط بومی هر منطقه، معرفی برگزیدگان دوره ها را از جمله مواردی دانست که باید در فعالیت های هنری کانون های مساجد مورد توجه قرار گیرد و افزود: اگر می خواهیم تئاتر را در کشور گسترش دهیم باید به تئاتر بچه های مسجد نگاه جدی ای داشته باشیم.

بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، ساغر لطفی نژاد، از مدرسان دوره های تئاتر شبستان گفت: برگزاری دوره های هنری همچون تئاتر و نمایش در مسجد نباید تنها مختص به بچه های مسجدی باشد بلکه باید افراد غیر مسجدی را نیز از طریق برگزاری این برنامه ها به مسجد جذب کنیم.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم در این حوزه اتفاق بزرگی رقم بخورد باید از کتاب های فاخر ایرانی و سایر متون ادبی کهن برای تقویت تئاتر در مسجد استفاده شود.

بنابراین گزارش، «مهدی مقدم»، در این نشست با اشاره به اینکه برگزاری چنین نشست هایی به نفع اصحاب فرهنگ و هنر کشور است،بیان کرد: همان گونه جنگ با وجود مشکلاتی که برای کشور به وجود آورد، اما در برخی موارد نیز کشور را به جلو انداخت، از جمله اینکه اعتماد به نفس ملی را افزایش داد، جنس فعالیت های هنری نیز به همین شکل است که  فعالیت های هنری می توانداعتماد به نفس ما را چند دهه به جلو بیاندازد.

معاون فرهنگی و هنری ستادهماهنگی کانون های مساجد کشور با اشاره راه اندازی قرارگاه جهادی تئاتر گفت: در این قرارگاه تلاش داریم که عطر هنرهای نمایشی را در قالب اجرا،آموزش را در اقصی نقاط کشور گسترش دهیم.

وی خطاب به مربیان تئاتر شبستان افزود:  کار شما، برای مسجد و خانه خدا است و  خارج از کلیشه ها است، از اینرو قبل از شروع فعالیت هایتان باید حرکت عالمانه داشته باشید زیرا محور فعالیت شما مسجد است بنابراین به نحو اجرا و شیوه اجرا توجه کنید و عدالت فرهنگی را اقصی نقاط کشور لحاظ نماید و به مناطق دور افتاده و محروم توجه کنید.

انتهای پیام/

کد خبر 1726532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha