طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در اختیار شورای نگهبان نیست/ بررسی لایحۀ عفاف و حجاب در دستور کار این شورا قرار دارد

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه با بیان اینکه طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول دیگر در اختیار شورای نگهبان نیست، گفت: این طرح در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و باید مجمع نظرش را در مورد این طرح اعلام کند.

هادی طحان نظیف در نشست خبری امروز شنبه(۱۵مهر) در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره تاکیدات رهبر معظم انقلاب در مورد تعیین تکلیف «طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول»، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مسئله بسیار مهمی است و مصلحت قطعی کشور از جمله تعابیری بود که ایشان در مورد این طرح بیان کردند. ولی تشخیص مصلحت نظام بر عهده نهادی به نام مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

وی ادامه داد: آخرین نظری که شورای نگهبان در مورد این طرح داشت، آذرماه سال گذشته بود و مجلس با توجه به اصرار بر مصوبه خود آن را به مجمع ارسال کرد. الان موضوع در اختیار شورا نیست و در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است و باید مجمع نظر نهایی‌اش را در این مورد اعلام کند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا  آماری از مرحله پیش ثبت نام انتخابات از طرف وزارت کشور به شورای نگهبان اعلام شده است،اظهار داشت: ما در مرحله پیش ثبت نام ورودی نداریم. دستگاه های مربوط، استعلام‌های صورت گرفته در مورد آنها را پاسخ می دهند و اگر اعتراضی باشد با خود افراد در میان می‌گذارند و آن را از وزارت کشور باید بخواهید. کار شورای نگهبان بعد از ۲۷ مهرماه آغاز می شود.

وی در مورد تحقق راهبردهای رهبری در برگزاری انتخابات گفت: تحقق راهبردهای مقام معظم رهبری در انتخابات  پیش رو مهم است و مبنای عمل همه دستگاه هاست. ما از ابتدای امسال تاکنون جلسات متعددی را برای اجرایی سازی این راهبردها داشته‌ایم. شورای نگهبان در برخی راهبردها نقش اصلی دارد. همه دستگاه‌ها در قبال راهبردها وظایفی دارند. امیدواریم با اجرای صحیح قانون زمینه رقابت و مشارکت را بیشتر فراهم کنیم.

طحان نظیف با اشاره به طرح شفافیت گفت: در خصوص عملکرد هیات عالی نظارت در خصوص مصوبه شفافیت باید از اعضای این هیات بپرسید البته رییس مجمع توضیحاتی ارائه دادند. به طور کلی مصوبات باید فرایند قانونی را طی کند.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا در تایید صلاحیت‌ها هم شاهد حضور همه جریان ها خواهیم بود؟ گفت: باید ببینم چه تعداد افراد ثبت نام نهایی را انجام خواهند داد. تجربه انتخابات در ادوار گذشته اینگونه بوده که  همیشه در انتخابات گروه ها و جریانات سیاسی حضور داشتند.  در انتخابات پیش رو هم احتمالا فهرست های سیاسی و گروه های مستقل حضور داشته باشند.ما در شورای نگهبان در بررسی ها نگاه حزبی و گروهی نداریم و از حضور همه گروه های سیاسی در چارچوب قانون استفاده می‌کنیم و امیدواریم در انتخابات پیش رو شاهد انتخابات پرشور و رقابتی و سالم باشیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه  برخی معتقدند مرحله پیش ثبت نام  موجب کاهش مشارکت می‌ شود، گفت: پیش‌ثبت‌نام مرحله جدیدی در فرآیند انتخابات است که در قانون انتخابات مجلس برای اولین‌بار پیش‌بینی‌شده و طبیعی است که در اجرای قانون مبنای عمل قرار گیرد. کما این‌که بحث پیش‌ثبت‌نام‌ها در این دوره اجرا و با استقبال خوبی روبرو شد.مرحله پیش‌ثبت‌نام مرحله صحت اعتبار سنجی مدارک افراد از طریق دستگاه‌های تخصصی است. البته همان ۵ یا ۶ موردی است که در قانون آمده‌است. قبلا هم گفتم ما در این مرحله ورودی نداریم  ولی بحث پیش ثبت نام یک مزیت است که افراد با دستگاه‌های تخصصی و مرتبط با موضوعات مواجه می‌شوند.  مثلاً وزارت علوم راجع ‌به مدرک تحصیلی افراد اظهارنظر می‌کند و یا این‌که نیروی انتظامی نسبت‌ به بحث نظام وظیفه افراد اعلام نظر کند، یا این‌که سازمان استخدامی درباره وضعیت استخدامی افراد اعلام نظر می‌کند و یا این‌ که دادستانی درباره بحث محکومیت افراد اظهارنظر می‌کند و حتی اگر شکایتی و اعتراضی است خود این مراجع با توجه به سوابق و اسنادی که در اختیار دارند موضوع را رسیدگی می‌کنند و به افراد پاسخ می‌دهند. ما تصور نمی‌کنیم که این موارد اثری در خصوص مشارکت داشته باشد، ضمن این‌که ما این موارد را در راستای حقوق داوطلبان و مردم ارزیابی می‌کنیم که به اتقان بیشتر قانون کمک می‌کند..

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی در مورد مصوبه‌ کنکور و احتمال تایید آن، گفت: به‌نظر بنده ایرادات شورای نگهبان به این طرح جدی است هم نسبت‌ به اصل و هم نسبت‌ به زمان اجرای آن ایراداتی وارد است. قبلاً هم گفتم که این ایرادات مسبوق به سابقه است.این‌که مجلس با چه تدبیری می‌خواهد ایرادات را رفع کند موضوعی است که باید در جلسات تخصصی به آن پرداخته شود.

وی درباره لایحه عفاف و حجاب گفت: ما این لایحه را  اخیرا دریافت کردیم و جلسات متعددی را با موافقین و مخالفین داشتیم و نظرات را سعی کردیم بشنویم و در دستور کار صحن شوراست. این لایحه را مثل هر طرح و لایحه دیگر بررسی می کنیم و این اطمینان را می دهیم که شورای نگهبان از هیچ ایرادی در بررسی مصوبات چشم پوشی نمی کند و تاکنون اینگونه بوده و ان شاءالله بعد از این هم اینگونه است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا ادعایی پیرامون ممنوعیت ثبت‌نام برخی نزدیکان رئیس مجلس در مرحله پیش ثبت نام مطرح شده و با توجه به اینکه احتمالا فرد مطرح کننده هم داوطلب انتخابات است، آیا شورای نگهبان بررسی ویژه و متفاوتی نسبت به  صحت و سقم این ادعا و اعمال درستی یا نادرستی آن برای طرفین خواهد داشت؟ گفت: ما در شورای نگهبان بررسی ویژه یا متفاوتی نسبت به افراد نداریم، بررسی متقن داریم. برای بررسی صلاحیت‌ها باید اسناد و مدارک در اختیار ما باشد و مبنای ما هم قانون است.اگر افراد اسناد، مدارک و گزارشی در اختیار دارند، شورای نگهبان آن‌ها را بررسی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در مرحله پیش ثبت‌نام حدود ۴۹ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند که به ازای هر کرسی ۱۶۸ نفر می‌شود. اظهار کرد:  اگر این تعداد افراد پیش‌ثبت‌نامی را با تعداد ثبت‌نام‌های صورت ‌گرفته در ادوار گذشته مقایسه کنیم، می‌توانیم بگوییم که این تعداد حدود ۳ برابر شده که بالاترین نرخ در ادوار انتخابات‌های گذشته محسوب می‌شود بنابراین هر جوری حساب کنیم کسی از قلم نیفتاده است.

سخنگوی شورای نگهبان خاطر نشان کرد: در قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت بیشتری به شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان در نظر گرفته شده است و ما فرصت می‌کنیم موارد را با افرادی که تایید یا احراز صلاحیت نشدند، در میان بگذاریم. در ادوار گذشته انتخابات هم این اقدام انجام می‌شد اما الان فرصت ما بیشتر شده است.

کد خبر 1727376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha