عبدالعلی رحیمی مظفری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به مهم ترین مشکلات مساجد حوزه انتخابیه اش گفت: مشکلی که ما در مساجد داریم عدم حضور بسیاری از مردم در مساجد است که آن نیز علت های متفاوتی دارد. متاسفانه محوریت مساجد در بسیاری از جاها که امام جماعت است، وجود ندارد و بسیاری از مساجد ما فاقد امام جماعت هستند و مساجدی نیز که امام جماعت دارند به صورت سنتی در حد اقامه نماز فعالیت می کنند. برنامه هایی که در غالب مساجد ما برگزار می شود، صرفا به یک نماز و سخنرانی و برنامه خاص مذهبی ختم می شود و برنامه ای برای ایجاد جذابیت برای جوانان و نوجوانان جهت حضور در مساجد ندارند.
نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار اظهار کرد: اگر حضور مردم در مسجدی باشد قطعا آن مسجد می تواند هیئت امنا و امام جماعت قوی داشته باشد و این عوامل باعث می شود که سلسله وار مشکلات مساجد حل شود. بنده ۲۵ سال در مسجد فعالیت می کردم و کارهای مختلفی انجام دادم و معتقدم سیستم های تشویقی مان برای حضور جوانان در مساجد مناسب نیست. حتی در بسیاری از شهرها و روستاهای ما ظاهر مساجد برای حضور نوجوانان و و ایجاد جذابیت مناسب نیست. در کشورهای غربی می بینیم که ظاهر کلیساها را به گونه ای طراحی می کنند که جوانان و نوجوانان را بیشتر جذب کنند یعنی در ظاهر این مکان ها جوانان و نوجوانان را در نظر می گیرند تا بزرگسالان.
وی ادامه داد: اختصاص بودجه و اعتبارات برای مساجد آخرین مسئله ای است که به آن فکر می کنیم. درست است که مساجد باید مردم محور اداره شوند ولی اداره مساجد با محوریت مردم به معنای این نیست که هیچ اعتبار و بودجه ای از طرف حاکمیت به مساجد اختصاص نیابد. مساجد اگر کانون رفع مشکلات مردم باشد، طبیعتا بخشی از مردم نیز به این انگیزه ها به مساجد رفت و آمد می کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: مساجد ما هم از لحاظ عمرانی و هم خدمات نرم افزاری مشکل دارند. متاسفانه بسیاری از مساجد ما فاقد برنامه مدون برای جوانان و نوجوانان هستند. تنها نقطه قوت مساجد حوزه انتخابیه این است که مردمی اداره می شود که آن هم دائمی نیست. وقتی تکلیف می کنیم تا یک سری از بودجه ها به صورت هدفمند در حوزه فرهنگ هزینه شود باید زیرساخت های اولیه را در بحث پروژه های عمرانی مساجد در نظر بگیریم. ممکن است شهرداری های بزرگ کمک هایی به مساجد کنند ولی معلوم نیست بودجه های فرهنگی کلان کجا هزینه می شود. شهرداری ها معمولا این بودجه ها را صرف ۴-۵ برنامه فرهنگی داخلی خودشان می کنند در صورتی که شهرداری و شهر متعلق به عموم مردم است و باید بودجه فرهنگی شهرداری در خدمت همه شهر باشد. یکی از جاهای که شهرداری باید بودجه فرهنگی اش را هزینه کند کمک به بازسازی، تعمیر، نوسازی و تجهیز مساجد است. اگر این جذابیت ها در مساجد ایجاد شود مردم خودشان این مکان ها را اداره می کنند.
وی تصریح کرد: ما حرکت اولیه را در حمایت از مساجد نداریم و بعد توقع داریم مساجد نقش محوری در جامعه به عهده بگیرد. تا زمانی که مساجد در فعالیت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کمرنگ هستند و یا محور نباشند، ما نمی توانیم در حوزه مقابله با جنگ نرم دشمن حرفی برای گفتن داشته باشیم. هر مسجدی در کشور محور فعالیت های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی است، آن مسجد رونق دارد و هیچ مشکلی هم ندارد. مساجد شهرستان ما چون معمولا پایگاه فرهنگی و سیاسی هستند رونق بیشتری دارند. در واقع مساجدی که در آنها هیئت های قوی فرهنگی کار می کنند، آن مساجد قوی است.
رحیمی در مورد برخورداری مساجد حوزه انتخابیه از کانون های فرهنگی و هنری گفت: بخشی از مساجد حوزه انتخابیه دارای کانون فرهنگی هنری هستند و بخشی نیز فاقد کانون هستند. متاسفانه کمک و حمایتی برای راه اندازی این کانون ها در مساجد انجام نمی شود. ما به دلیل اینکه مدیریت واحد فرهنگی در کشور نداریم، پس برای انجام این کارها یعنی راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در تمامی مساجد کشور مشکل داریم. در واقع ممکن است در این مورد سازمان تبلیغات یا هر نهاد دیگری که در مسجد فعال است مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد. کارهایی که آنها می خواهند دنبال کنند با اینها متفاوت است، این مسائل بسیار به مساجد آسیب زده است. ممکن است در مسئله ای امام جماعت یک نظر داشته باشد، هیئت امنا نظری دیگر بدهد، مسئول کانون نظرش متفاوت باشد آن هم به این دلیل که در مساجد مدیریت واحد وجود ندارد.
انتهای پیام/
نظر شما