به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، امنیت یکی از مولفه های مهم زندگی بشر بوده و بدون توجه به این موضوع با ارزش قادر به رفع توسعه در بخش های مختلف نخواهیم بود.
اقتصاد پویا، رشد علمی و پژوهشی، آرامش و تفریح، نشاط و شادی، اعتلای جامعه و آبادانی شهرها و روستاها همه به زیرساخت امنیت نیاز دارند که بتواند رویش پیدا کند و به جایگاه عالی خود برسند.
پلیس و سایر دستگاه های نظامی و امنیتی تلاش و همت خود را برای پایداری امنیت بکار گرفته اند اما موضوع اینجا است که هر فرد و نهاد دولتی و خدماتی نیز در تامین امنیت در کنار پلیس نقش اساسی دارد.
تشکل های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی هر کدام بر اساس ماموریت خود قادر به تامین امنیت خواهند بود و نمی شود این نقش اساسی را فراموش و انکار کرد چرا که مولفه امنیت اجتماعی در اختیار و توان این مراکز قرار دارد.
تقویت باورهای دینی برای امنیت اجتماعی
یکی از مولفه های تامین امنیت، باورهای دینی و اعتقادی افراد جامعه بوده که در کاهش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی نقش داشته باشد و مساجد به عنوان مهمترین پایگاه دینی و ترویج آموزش های اعتقادی و اخلاقی در این راستا نقش اساسی دارند.
مراسم های دینی، جلسات وعظ و سخنرانی، بیان اعتقادات و احکام و پیوند اجتماعی موثر قادر به تقویت بنیه دینی خواهد بود و از طرفی تشکل های فرهنگی فعال در مساجد از جمله کانون های فرهنگی و هنری با ارائه برنامه ها در غنی سازی اوقات فراغت و آموزش سواد اجتماعی می توانند در امر پیشگیری فعال باشند.
دشمن که باورهای اعتقادی را هدف قرار داده به دنبال تضیع امنیت و گسترش نابسمانی ها است از این رو تلاش و اراده متولیان فرهنگی در مساجد امری اجتناب پذیر است.
مدیر اجرایی مرکز مدیریت امور مساجد استان اصفهان با برشمردن ماموریت های متعدد مساجد گفت: تقویت باورهای دینی و اعتقادی به واسطه تلاش و اقدامات فرهنگی و مذهبی رقم می خورد.
حجت الاسلام مجتبی کوچک زاده ادامه داد: ارتباط معنوی مردم با حضرت حق و مبارزه با نفس اماره شیطان را در بند قرار داده و نمی گذارد انسان را منحرف سازد.
وی ادامه داد: آنچه که بتواند زمینه جذب جوانان به مسجد را فراهم سازد توسط تشکل های فرهنگی دنبال می شود تا اینکه آموزش های دینی و اعتقادی نیز در این مراکز رشد پیدا کرده و مسیر تربیت نسل جدید تقویت خواهد شد.
فعالیت اثرگذار نزدیک به ۲ هزار کانون فرهنگی و هنری در امنیت اجتماعی
کانون های فرهنگی و هنری مساجد به لحاظ تعدد برنامه، تنوع فعالیت و گستردگی در سراسر استان اصفهان با جذب نسل جدید، آموزش مفاهیم اعتقادی و ارتقا سطح سواد عمومی در پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی می توانند قرارگاهی در افزایش ضریب امنیت اجتماعی باشند.
سرپرست ستاد فهما استان اصفهان با اشاره به تاسیس ۲ هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد این استان گفت: هر یک از این مراکز نقش موثری در تقویت امنیت اجتماعی با فعالیت های آموزشی، فرهنگی و اعتقادی دارند.
محمدتقی محمدیان افزود: همین مراکز فرهنگی و هنری در ارتباط با پلیس های تخصصی از جمله پلیس فتا و راهنمایی و رانندگی آموزش های مورد نیاز جامعه را به نمازگزاران و مخاطبان خود ارائه می دهند.
وی اضافه کرد: همین اقدامات آموزشی و از طرفی فعالیت های اوقات فراغت مانع بروز جرم و همچنین نگرانی های اجتماعی شده و ارتباط پلیس با مردم را تقویت کرده است.
طرح های تعاملی پلیس با معتمدین محلی در مساجد
رئیس پلیس پیشگیری استان اصفهان به تعامل بین کلانتری ها و پلیس های تخصصی با معتمدین محلی با محوریت مساجد اشاره کرد و اظهارداشت: این همکاری و تعاملات مشترک منجر به افزایش ضریب امنیت اجتماعی و شناسایی کانون های جرم شده است.
سرهنگ عزیزاله سپهوند ادامه داد: آموزش عمومی مردم نسبت به تهدیدات اجتماعی و عوامل مخرب امنیت عمومی در مساجد انجام می شود.
وی با بیان اینکه دوره های تخصصی و همچنین توزیع بسته های فرهنگی با موضوع پیشگیری نیز در مساجد صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: همه این اقدامات محله محور فرصتی برای تقویت امنیت اجتماعی می باشد.
انتهای پیام/
نظر شما