برگزیدگان جایزه ملی کیفیت جهان اسلامی در برش استانی تقدیر شد

برگزیدگان جایزه ملی کیفیت جهان اسلامی در برش استانی با حضور معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران تقدیر شد.

به‌ گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، احسان ساده امروز در همایش تبیین استانداردهای دانش بنیان و دانش نماد در استان مرکزی که با حضور استاندار مرکزی و  اعضای ستاد اقتصاد دانش بنیان استان مرکزی و فعالین این حوزه در استانداری مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد یک دستگاه مستقل است، گفت: این سازمان وظیفه سیاست‌گذاری و هدایت نظام استاندارد و کیفیت بخشی به کالا و خدمات را بر عهده‌ دارد و در این راستا از ابزارهای فنی و نظارت شامل استانداردها و ابزارها و ضوابط در این زمینه استفاده می‌کند. 

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران، با اشاره به اینکه سازمان استاندارد یکی از سازمان‌های بین المللی است، افزود: این سازمان دارای چهار رکن از جمله تدوین استاندارد، ارزیابی محصول، تعیین صلاحیت، مقیاس‌ها و اندازه‌ها است که یکی از پر چالش‌ترین مبحث‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان نوظهور تدوین استاندارد است.


وی در ادامه اضافه کرد: سازمان ملی استاندارد ضابط قضایی اجرای استاندارهای اجباری  است و محصولات دانش بنیان نوظهور و دارای فناوری نانو محصولاتی هستند که تجربه مصرف ندارد، بنابراین ریسک آنها نیز شناسایی نشده است و یکی از اقدامات نظام ملی استاندارد شناسایی ریسک مصرف است.

این مقام مسئول با بیان اینکه وقتی محصول جدید و نوظهور تولید می‌شود، جدید بودن محصول مزیت است اما جنبه‌های ابهام هم وجود دارد، بیان کرد: اگر در راس محصولات دانش بنیان الزاماتی وجود داشته باشد و آزمون های بر محصول انجام شود، درصدی از ایمنی در محصول وجود دارد و بسیاری از ابهامات برطرف شده و قابلیت عرضه در بازار جهانی را دارد. 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ما در سازمان ملی استاندارد معتقد هستیم که اگر بخشی بتواند اقتصاد کشور را از اقتصاد تک بعدی نجات دهد فعالیت های دانش بنیان است، گفت: برای آن مکانیزم و دستورالعمل‌هایی تعریف شده تا محصول دانش بنیان در مسیر نه چندان سختگیرانه به لحاظ ضوابط سهل اداری مسیر خود را طی کند. 

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه با بیان اینکه ابتدای امسال معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد ضوابطی را مشخص و به ۳۱ استان کشور ابلاغ کردند، خاطر نشان کرد: در این راستا اگر محصولی بخواهد بر اساس استاندارهای ملی کشور معرفی شود در فرایند مسیر آسان قرار گیرد و نشان دانش نماد دریافت کند، ممکن است برای این محصول استاندارد ملی نداشته باشیم اما استاندارهای ملی به نام گواهینامه ارزیابی انطباق دریافت می‌کنند و در بخش‌های مکانیکی، الکترونیکی، غذایی و نساجی نشان دانش نماد تعلق می‌گیرد. 

وی همچنین با بیان اینکه دستورالعملی برای فناوری‌های نانو انجام شده است، گفت: اگر شرکت تولید کنندگی قصد دریافت نشان دانش نماد داشته باشد مورد آزمون قرار می‌گیرد و هزینه‌های دریافت مدرک در سازمان ملی استاندارد رایگان است همچنین اگر شرکت دانش بنیان محصولی را تولید کنند و بخواهد در تدوین استاندارد نقش داشته باشد این مکانیزم در سازمان استاندارد فراهم است. 


ساده همچنین با بیان اینکه نشان حلال جمهوری اسلامی ایران در موسسه اسمیک مورد تایید است، بیان کرد: ظرفیت دیگری در قانون جود دارد که تمامی شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند نشان حلال دریافت کنند. 
وی با اشاره به اینکه، بازار حلال یک بازار یک میلیارد و ۲۳ میلیون نفری است، ادامه داد: این نشان با یک عدد تجاری بالا در بسیاری از محصولات اعم از مواد غذایی، مواد آرایشی و غیره دیده شده است و در ماه‌های اخیر بیش از یک هزار نشان حلال مورد تایید کشورهای اسلامی صادر شده است و مقرر شد تا پایان سال این عدد به چهار هزار برسد همچنین افزایش تا ۱۰ هزار نشان در دستور کار قرار دارد. 

ساده بیان کرد: نشان حلال جمهوری اسلامی ایران در موسسه اسمیک که ۵۷ کشور جهان عضو دارد مورد تایید است، جمهوری اسلامی ایران در این زمینه زمانی جزو ۱۳ کشور عضو هیئت مدیره بود و اکنون جزو هشت کشور کارگروه حاکمیتی اسمیک درآمده است. 

کد خبر 1728182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha