به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، هاشم اسماعیلی_ رئیس هیات نجات غریق و غواصی استان گیلان عصر امروز (یکشنبه، ۲۳ مهر) در نشست با اصحاب رسانه استان در تشریح عملکرد این هیات با بیان اینکه استان گیلان در نوار ساحلی قرار دارد گفت: از ابتدای ورودم در این حوزه اقدام به برنامه ریزی برای یکسری از کارهایی که برای بدنه نجات غریق لازم بود انجام شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته تعداد ۴۵ غریق، هم از بومیان و هم از گردشگران داشتیم که آمار بالایی بود، افزود: این خاطره بد برای هموطنان و مهمانان استان گیلان ما را بر آن داشت تا به آسیب شناسی بپردازیم که بخشی از آن به ۲۳۰ نقاط خطر آفرین در ساحل ۳۰۲ کیلومتری گیلان مربوط میشد.
اسماعیلی با بیان اینکه، امسال سعی کردیم این نقاط خطر آفرین را با هدف بالا بردن تعداد ناجیان غریق و مراقبین دریا افزایش دهیم تا خدمت رسانی بهتری به هموطنان عزیز انجام شود تصریح کرد: از همان تاریخ توانستیم اقدامات پیشگیرانه خوبی انجام دهیم که از جمله مهمترین کارهای ما در هیات برگزاری دوره های آموزشی در راستای ارتقای سطح علمی و عملی و بروز رسانی دانش ناجیان غریق و جامعه بود که قبل از طرح تابستانی برگزار شد و زین پس نیز ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نجات غریق و غواصی یکی از رشته هایی است که هر ساله نیازمند آمادگی و آزمون است، در همین راستا امسال ۱۴۳ نفر از بانوان و ۱۸۴ نفر از آقایان دوره آمادگی مستمر خود را طی کردند.
اسماعیلی اضافه کرد: پنج دوره جدید نیز ویژه بانوان به تعداد ۵۵ نفر و هشت دوره برای ۷۲ نفر از آقایان برگزار شد که این تعداد به جامعه ناجیان غریق اضافه شدند و ۳۰۰ نفر نیز به عنوان مراقب دریا آموزش دیدند.
وی در ادامه همچنین با تاکید بر ضرورت بحث پیشگیری از غرق شدگی، خاطر نشان کرد: در این راستا تلاش شد تا با برگزاری دورههایی با مشارکت ۵۰۰ نفر از دبیران تربیت بدنی، مراقبین بهداشت و سلامت، خانههای هلال، پدافند غیر عامل استان و... به عنوان سفیران نجات غریق، ضمن حفظ جان خود، با آموزش های مفید و مرتبط در خانواده و مدارس، ناجی مغروقین در سواحل یا رودخانهها باشند.
اسماعیلی با توجه به وجه قهرمانی نجات غریق و غواصی در استان که می بایست توجه ویژه ای به آن داشت گفت: ناجیان غریق استان توانستند نائب قهرمان کشوری شوند و چندین دوره مسابقات قهرمانی نیز در سطح استانی و ملی با هدف شناسایی استعدادها برگزار شد زیرا جذابیت در این حوزه باعث علاقه مندی کسانی می شود که می خواهند به ما کمک کنند.
وی از افزایش دوبرابری دریافتی حقوق ناجیان غریق نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: پرداخت مطالبات و حقوق امسال به خوبی انجام شد و در تاریخ نجات غریق اولین باری است که حقوق عقب مانده نداریم.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه باید عظمت کار ناجیان غریق به گوش همه برسد از کاهش ۷۵ درصدی غریق در تابستان گذشته خبر داد و افزود: البته یک نفر هم زیاد است اما با توجه به آمار سال گذشته امسال ۱۰ نفر غرقی در شهرستان های لنگرود، تالش، رودسر و انزلی داشتیم که آنهم خارج از طرح های سالم سازی بود.
وی خاطر نشان کرد: آمار غریق نجات در رودخانه های کشور بیشتر از نوار ساحلی ما است ولی متاسفانه در شرح وظایف نجات غریق و غواصی نیامده است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه استان گیلان ۲۷ طرح سالم سازی دارد بیان کرد: ۴۷۰ نفر نجات یافته در سواحل استان نشان از تاثیر گذاری عوامل مختلفی همچون، افزایش تعداد ناجیان، همکاری دهیاری ها و فرمانداری ها، پشتیبانی هلال احمر، ایجاد انگیزه، تجهیزات و... در ثمره این کار بزرگ دارد.
وی خواستار حمایت خیرین در بحث تجهیز، و تکمیل سایبان، تجهیزات و... ناجیان شد و ادامه داد: آموزش و فرهنگ سازی دغدغه اصلی ما است و با ورود این آموزش ها به مدارس می توانیم از دانش آموزان به عنوان کمک منجی استفاده کنیم.
گفتنی است، در پایان نشست از خبرنگاران این حوزه تقدیر شد.
نظر شما