حمایت از سرزمین فلسطین اولویت امروز جهان اسلام است/ تمرکز سازمان دارالقرآن الکریم بر حفظ موضوعی قرآن

حجت الاسلام تقی زاده بر حمایت از مردم عزه تاکید کرد و افزود: مطالبه ای که اکنون مجاهدین از سایر مسلمین و مومنان دارند، این است که شما هم کمک کنید تا تمام مسلمانان از ایران، عراق، سوریه و لبنان تا جایی که می توانند به سمت مرزها بروند.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «علی تقی زاده»، رییس  سازمان دارالقرآن الکریم دیشب (۲۳ مهر) با حضور در برنامه تلویزیونی شبکه افق که با موضوع بررسی تحولات فلسطین و ضرورت دادخواهی و استمداد مظلومان فلسطین از منظر آیات قرآن کریم برگزار شد، گفت: حضرت آقا فرمودند: بزرگترین عمل به قرآن، قیام امام راحل علیه رزیم طاغوت بود که منجر به شکل گیری انقلاب اسلامی شد. ضمن اینکه حمله حماس به سرائیل نیز در راستای همین عمل به قرآن کریم است.

وی با بیان اینکه یکی از نهادهای انقلابی که به دستور حضرت امام شکل گرفت، سازمان تبلیغات اسلامی بود اظهار کرد: در دل این سازمان، مجموعه ای برای تمشیت و راهبری مباحث قرآنی در سال ۶۱ در کشور شکل گرفت که ماموریت های مختلفی از جمله بحث تصحیح قرآن کریم دارد. این امر یکی از مباحث مهمی است که ما دچار تحریف نشویم، چون کوچکترین تغییری در اعراب و الفاظ قرآن موجب تحریف این کتاب آسمانی می شود ضمن اینکه این اتهام هم به انقلاب اسلامی وارد بود که اینها قرآن شان با سایر مسلمین فرق می کند لذا از همان ابتدا بحث تصحیح ، چاپ و نشر و آموزش های (روخوانی، تجوید، صوت و حفظ) قرآن کریم بر عهده سازمان دارالقرآن الکریم بود.خوشبختانه امسال هجدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان را برگزار کردیم. حافظانی که در این دوره شرکت می کنند، مدرکی معادل کارشناسی ارشد و دکتری دریافت می کنند.

حجت الاسلام تقی زاده در ادامه افزود: با اشاره به فعالیت تشکل های مردمی اظهار کرد: علاوه بر اینکه مجموعه های قرآنی از سالیان گذشته ساماندهی شدند، موسسات و خانه های قرآنی نیز در سطح کشور راه اندازی شدند. فعالیت های سازمان دارالقرآن الکریم گستره زیادی دارد. منتهی تمرکز اصلی آن بر آموزش همگانی قرآن است.

لزوم تبدیل مفاهیم اصلی قرآن به فرهنگ عمومی جامعه

وی با اشاره به حفظ موضوعی قرآن تصریح کرد: یکی از دغدغه های اصلی ما تبدیل مفاهیم اصلی قرآن به فرهنگ عمومی جامعه است. یعنی یک سری از مفاهیم و پایه های محکم قرآنی در ذهن همه افراد جامعه نهادینه شود. لذا آموزش همگانی معارف قرآن در تمامی سطوح عمومی، تخصصی و تربیت کادر متخصص، با تاکید و تمرکز بر انس و تدبر در این کتاب انجام می شود. ماوریت دیگر سازمان، گفتمان سازی قرآن کریم برای کاربردی‌سازی آموزه‌های قرآنی در زندگی عمومی مردم و تبدیل مفاهیم اساسی قرآن به مسلمات فکری و فرهنگ عمومی است.ضمن اینکه ما دغدغه حفظ موضوعی قرآن کریم را در دوره جدید سازمان دارالقران الکریم به جد پیگیر هستیم.

 ریس سازمان دارلقرآن الکریم در ادامه افزود: با توجه به مخاطبانی که داریم (کودک، نوجوان، زن خانه دار، دانشجو، طلبه)، آیاتی که متناسب با نیازهای آنهاست را به صورت بسته هایی تعریف می کنیم تا نیازهای آن فرد را پاسخ دهد. سپس با تبیین و توضیحی که ارایه می شود فرد با قرآن انس می گیرد و به واسطه این انس،  افراد میل به حفظ قران پیدا می کنند که این شیوه یک قالب مناسب برای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه امروز  محسوب می شود.

وی بیان کرد: حضرت آقا فرمودند: حفظ موضوعی می تواند به یک معنا مقدمه و تمهیدی باشد تا افراد جامعه به حفظ قرآن سوق پیدا کنند سپس تمایلی برای حفظ کل قرآن در آنها ایجاد شود. همچنین رهبری بر داشتن ۱۰ میلیون حافظ در کشور تاکید کردند که یکی از راههای تحقق این هدف می تواند گسترش دامنه چند میلیون حافظ موضوعی باشد تا با میل به قرآن و انس به قرآن انگیزه ای برای حفظ قرآن در آنها ایجاد شود.

حجت الاسلم تقی زاده با اشاره به راهکارهای سوق جوانان و نوجوانان به قرآن تصریح کرد: دو نکته در این زمینه وجود دارد، یکی اینکه عنصر جذابیت برای نوجوان و جوانان یک عنصر مهمی است که باید در برنامه های قرآنی لحاظ شود؛ مثلا محفلی که در ماه مبارک رمضان برگزار شد، برنامه بسیار جذابی بود که با اقبال عمومی بالایی روبرو شد. این باعث می شود که یک ذهنیت اشتباهی که در اذهان برخی از نوجوانان و جوانان وجود دارد که قرآن جذاب نیست از بین برود. لذا اگر خانواده ها واقعا به قرآن احساس نیاز کنند، نوجوانان هم به این سمت سوق پیدا می کنند. به گفته خود قرآن کریم، یکی از مهمترین مسایلی که باعث محرومیت ما از قرآن می شود این است که در ذهن خود فکر می کنیم که قرآن نیازی از ما را برطرف نمی کند بنابراین اگر ما حس استغنای به قرآن داشته باشیم درمانی برای ما نخواهد داشت. با توجه به اینکه قرآن کتاب زندگی ایست، لذا ما بایستی بتوانیم نیازهای خود را از طریق این کتاب الهی برطرف کنیم.

رئیس سازمان دارالقران الکریم با اشاره به کلیپ پخش شده از خالد مشعل مبنی بر اینکه الان زمان عمل کردن به قرآن کریم است اظهار کرد: مسجد الاقصی در قرآن کریم از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار است. خداوند در سوره مبارکه  اسرا می فرماید: «سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَیٰ بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا ۚ إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ » (به نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگی، منزّه و پاک است آن [خدایی] که شبی بنده اش[ محمّد (صلی الله علیه وآله وسلم)] را از مسجدالحرام به مسجد الاقصی که پیرامونش را برکت دادیم، سیر [و حرکت] داد، تا [بخشی] از نشانه هایِ [عظمت و قدرت ]خود را به او نشان دهیم؛ یقیناً او شنوا و داناست. ) سپس می فرماید: «وَآتَیْنَا مُوسَی الْکِتَابَ وَجَعَلْنَاهُ هُدًی لِبَنِی إِسْرَائِیلَ أَلَّا تَتَّخِذُوا مِنْ دُونِی وَکِیلًا» (و ما به موسی کتاب دادیم و آن را برای بنی اسرائیل وسیله هدایت قرار دادیم [و در آن کتاب، آنان را به این حقیقت راهنمایی کردیم] که جز مرا [که خدای یگانه ام] وکیل و کار ساز نگیرید.)

اسرائیل  فلسیطن را با قلدری تسخیر کرد

وی ادامه داد: ولی اسرائیل این سرزمین مقدس را با قلدری و ابهت تسخیر کرد. در جنگ اولی که اسرائیلی ها با کشورهای عرب داشتند در کمتر از یک هفته توانستند چند ارتش رسمی را شکست دهند. ولی امروز مجاهدان به قدری پیش روی کردند که توانستند بالغ بر هزار نفر را به هلاک رسانده و تعداد زیادی هم اسیر کنند. این لطف و نصرت ویژه خداوند برای مجاهدان است. آیاتی که خالد مشعل تلاوت کردند، سوره مبارکه صف است. خداوند متعال در سوره مبارک صف خطاب به مومنان می فرماید: « یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ» ای کسانی که ایمان آورده‌اید! چرا چیزی می‌گویید که عمل نمی‌کنید؟ نزد خدا بسیار مورد غضب است که چیزی را بگوئید که عمل نمی‌کنید.در نقطه مقابل، خداوند متعال می فرماید: « إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذِینَ یُقاتِلُونَ فِی سَبِیلِهِ صَفًّا کَأَنَّهُمْ بُنْیانٌ مَرْصُوصٌ » همانا خداوند کسانی را دوست دارد که صف بسته در راه او پیکار می کنند، چنانکه گویی بنای بسیار مستحکم سربی هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: جالب است دشمنانی که خداوند در سوره صف به شدت با آنها برخورد می کند، قوم بنی اسراییل منحرف است. «یُرِیدُونَ أَن یُطْفِؤُواْ نُورَ اللّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَیَأْبَی اللّهُ إِلاَّ أَن یُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ»  (می خواهند نور خدا را با دهانهایشان خاموش سازند، ولی خداوند جز این نمی خواهد که نور خود را به کمال برساند، هرچند کفّار، ناراحت باشند.)

حجت الاسلام تقی زاده تصریح کرد: مطالبه ای که اکنون مجاهدین از سایر مسلمین و مومنان  دارند، این است که شما هم کمک کنید تا تمام مسلمانان از ایران، عراق، سوریه و لبنان تا جایی که می توانند به سمت مرزها بروند کما اینکه شاهدیم که در ایران هم پویش هایی آغاز شده و ثبت نام هایی صورت گرفته است. مردم ما که همیشه در خط  مقدم جبهه مقاومت بودند ضمن اینکه شنیدیم بسیاری از مردم به سمت عراق حرکت کردند تا خود را به مرزها برسانند؛ همان طوری که حضرت آقا فرمودند: نبرد باید توسط خود مردم غزه و مردم مقاوم فلسطین مدیریت شود اما اینکه کشورهای مسلمان هم کمک کنند، تاثیرگذارتر است.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: جمله تاریخی حضرت امام راحل که فرمودند: اگر هر کدام تان یک سطل آب بریزید، اسراییل را آب می برد. اینها موجوداتی هستند که به تعبیر قرآن کریم به شدت ترسو هستند، اگر ببینند آحاد جامعه اسلامی پشت سر فلسطین ایستاده و از آنها حمایت می کنند، همین مسئله در دلهای آنها رعب و وحشت ایجاد می کند. همان طور که خداوند متعال در سوره حشر می فرماید: « وَ قَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ یُخْرِبُونَ بُیُوتَهُمْ بِأَیْدِیهِمْ وَ أَیْدِی الْمُؤْمِنِینَ فَاعْتَبِرُوا یا أُولِی الْأَبْصارِ»، (بر آنان وارد شد و در دل‌هایشان ترس و وحشت افکند (به گونه‌ای که) خانه‌های خود را با دست خویش و با دست مؤمنان خراب می‌کردند، پس ای صاحبان بصیرت عبرت بگیرید.)؛ در تاریخ اسلام یهود همیشه یک ظاهر اولیه مستحکمی دارد و سعی می کند خود را در پشت دژها در مقابل دشمنان حفظ نماید. اما وقتی مجاهدین شروع به مقابله می کنند، کاملا ترس وجودشان را فرا می گیرد و خیلی راحت تر از آن چیزی که ما فکر می کنیم از بین می روند.

وی ابراز امیدواری کرد که خداوند متعال نصرت ویژه خود را شامل جبهه مقاومت نماید و ما مسلمانان نیز هر کدام بنا به وظیفه ای که داریم در پیروزی مردم فلسطین ایفای نقش کنیم.

کد خبر 1728865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha