به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، ماجرای جمعآوری یا رایگان شدن پارکینگهای حاشیه خیابانهای شهر یا همان الیت که در دوره های قبل نیز موضوع جنجالی در شورا و مدیریت شهری بود بازهم به موضوع جنجالی این دوره تبدیل شده است. شعار برخی اعضا در دوره پنجم حذف الیت بود که محقق نشد، ولی این دوره برخی شعار کاهش تعرفه های الیت را مطرح کرده اند. حالا این طرح که چندین بار در شورا مطرح شده است نهایت امروز به جمع بندی نهایی رسید.
براساس این طرح بهای خدمات و جزئیات توقف حاشیهای در شهر مشهد در سال۱۴۰۲ به این ترتیب اصلاح شد: در محاسبه حق توقف برای توقفهای بیش از دو ساعت به تعرفه فوق ۲۰درصد نسبت به ساعت قبل اضافه میشود. نیم ساعت اول توقف در پارکینگهای حاشیهای به صورت ثابت برای هر میزان توقف با ضریب ۱۰درصد نیم ساعت پایه در ساعت اول محاسبه میشود.
در طرح قبلی تعرفه نیم ساعت اول استفاده از پارک حاشیهای ۳۶۰ تومان بود که با وارد شدن به نیم ساعت دوم علاوه بر پرداخت ۳۶۰۰ تومان باید برای نیم ساعت اول نیز ۳۶۰۰ تومان یعنی در مجموع ۷۲۰۰ تومان پرداخت میکردند. با تصویب این طرح نیم ساعت اول همان ۳۶۰ تومان باقی ماند و در نیم ساعت دوم ۳۶۰۰ تومان به ۳۶۰ تومان اضافه میشود.
آورده الیت جز ضرر برای شهر چه بوده است؟
موسیالرضا حاجیبگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص این طرح اظهار کرد: در گذشته شهرداری لایحهای آورده بود و همه اعضا به آن رأی داده بودند. در آن زمان بر اساس تفاسیری که داشتند افزایش ۲۰درصدی را متصور بودیم، اما در عمل افزایش ۴۰۰ تا ۵۰۰درصد است. با این طرح تعرفه در ساعت اول ۴۵درصد کاهش پیدا میکند.
وی افزود: اگر قرار است طرحی را انجام دهیم تا امکاناتی را به مردم بدهیم، در قبال آن هزینه خدمتی را افزایش میدهیم تا اتفاقات خوبی رقم بخورد، اما اکنون بیان میکنیم که باید تعرفه را افزایش دهیم تا خودروها در حاشیه خیابان پارک نکنند. این اشتباه است؛ زیرا هنوز زیرساختها برای تشویق مردم به سمت حملونقل عمومی فراهم نشده است.
حاجیبگلو ادامه داد: سازمان الیت یا تات سابق مطرح میکند که با این کار درآمد شهرداری افزایش پیدا میکند. نباید نگاه ما این باشد که حتما دریافتی داشته باشیم، این با سیاستهای مدیریت شهری و شورای ششم تضاد دارد. باید ارائه خدمات به مردم به نحو احسن و مطلوب انجام شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: این سازمان تشکیل شده تا درآمدی کسب کند و از محل این درآمد پارکینگ بسازد که این خوب است، اما تا الان چند پارکینگ از درآمد حاصل ساخته شده است؟ چه اصراری دارید درآمدی که نمیتوانید وصول کنید را افزایش داده و روی مردم فشار بیاورید؟
وی اضافه کرد: اگر در گذشته ۱۰۰میلیارد تومان از الیت درآمد داشتید، ۵۰ یا ۷۰میلیارد وصول میکردید، اما الان به جای کسب درآمد، فرار درآمد هم دارید. با این کار جز افزایش هزینه کار دیگری برای مردم انجام ندادید.
هدف الیت درآمدزایی نیست
در ادامه حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان مخالف عنوان کرد: در بخشنامه وزارت کشور آمده که شرکتهای زیانده باید منحل شوند. ما به خاطر برخی مسائل نمیتوانیم این کار را در زمینه سازمان اتوبوسرانی و مترو انجام دهیم.
وی بیان کرد: هدف ما این است که در زمینه پارک حاشیهای عدالتی ایجاد شود و همه استفاده کنند. ما کمک میکنیم افراد در نیم ساعت سریعتر از پارک خارج شوند. هدف ما درآمدزایی نیست، بلکه کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از پارک کردن به صورت دوبله است.
موحدیان خاطرنشان کرد: در سعدی ۹۰ جای پارک داریم که با این روش ۱۸۰۰ خودرو استفاده میکنند. مصوبه قبلی با علم و آگاهی بوده و الان هم مدافع این هستیم که باید عدالت در پارکینگ رعایت شود. طرح اول منطقی و درست است.
باید دستمان را از جیب مردم خارج کنیم
در بخش دیگری از جلسه هاشم دائمی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان موافق تصریح کرد: متاسف هستم که چون اعلام شده باید سازمانهای درآمد-هزینهای حذف شود، هزینه را از مردم بگیریم. چه کسی چنین اجازهای داده است؟ مگر ما آمدیم هر سال برای مردم هزینه درست کنیم؟
وی ادامه داد: به جای کمک به مردم و اینکه صدای مردم باشیم، میخواهیم هر سال از مردم پول بگیریم تا این مجموعه منحل نشود. سازمانی که نارضایتی برای مردم دارد، منحل شود.
مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: حدود ۵۰میلیارد تومان طلب ما از خودروها بابت پارک حاشیهای است.
سرانجام با تصمیم اعضای شورای شهر مشهد، بهای خدمات توقف در پارکینگ حاشیهای در مشهد تا ۴۵درصد ارزان شد
نظر شما