به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دهمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) قبل از ظهر امروز 26 شهریور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست، نسبت به پخش فیلم موهن درباره پیامبر اکرم (ص) واکنش نشان داد و گفت: در این زمینه انتظار داریم نویسندگان، شاعران، سینماگران و هنرمندان بیش از گذشته در این زمینه و معرفی چهره نورانی پیامبر (ص) کار کنند و همچنان که غربیها از ابزار هنر برای تأثیرگذاری و منافع خودشان بهره میگیرند ما نیز برای بیان اصول و ارزشهایمان از این ابزار استفاده کنیم. فکر میکنم برپایی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) در راستای چنین هدفی نیز استوار است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگی بیان کرد: تأکید رهبر کبیر انقلاب در پرداختن به کارهای عمیق فرهنگی است که ما نیز در این زمینه هر سال با برپایی برنامهها و جشنوارههای مختلف در این زمینه قدم برمیداریم و فقط به برپایی جشن اکتفا نمیکنیم.
وزیر ارشاد درباره برنامههای جشنواره امام رضا (ع) توضیح داد: مراسم نمادین ورود کاروان امام رضا (ع) روز جمعه از شلمچه آغاز میشود. امسال هفته دفاع مقدس نیز با دهه کرامت تقارن دارد که این تقارن را به فال نیک میگیریم و تدابیری در این زمینه اندیشیدهایم که این دو برنامه به خوبی اجرا شوند. شب ولادت امام رضا (ع) که هر سال در رشتههای مختلف از خادمان حرم رضوی تجلیل میشود نیز امسال برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: در مسیر حرکت کاروان به عنوان بزرگداشت قدمگاههای این امام بزرگ برنامههایی نیز در شهرهای اقلید، بهبهان، ابرکوه، تفت، نیشابور و شلمچه داریم. همچنین در سراسر کشور نیز جشنهای فراوانی به مناسبت دهه کرامت برگزار میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامههای دیگر این جشنواره اشاره کرد و تعدادی از آنها را برشمرد:
- همایش ایثار و شهادت با محوریت بنیاد شهید برگزار میشود.
- جشنواره ادبی هشت با موضوع خاطرات رزمندگان و با الهام از حرم امام رضا (ع) نیز در دهه کرامت و هفته دفاع مقدس برگزار میشود.
- در تقویم رسمی کشور نیز یک روز به عنوان بزرگداشت امامزادگان تعیین شده و برنامههایی نیز به این مناسبت برگزار میشود.
- همچنین همایش صحیفه رضویه از دیگر برنامههای این جشنواره است.
- دانشنامه امام رضا (ع) نیز با 2500 مدخل در حال تدوین است و امیدواریم که به زودی در اختیار عموم قرار گیرد.
سیدمحمد حسینی با اشاره به اینکه امسال در جشنواره امام رضا (ع) 68 ارگان و نهاد مشارکت دارند، بیان کرد: هشت کارگروه تخصصی به منظور نظارت بر رشتهها و برنامههای فرهنگی هنری علاوه بر دبیرخانه در معاونتهای وزارتخانه تشکیل شده تا در جهت محتوای کار اثرگذار باشند.
وی درباره تألیفاتی که در این جشنواره ارایه میشود، گفت: ترجمه موسوعه امام رضا (ع) در هشت جلد به فارسی ترجمه شده و در جشنواره ارایه میشود. کتابهای جاده ولایت، مجموعه اشعار شاعران، کتابخانه دیجیتال امام رضا (ع) و انواع نرمافزارهای مرتبط با این موضوع و همچنین صحیفه رضویه که ترجمه آن به انگلیسی و عربی است در حال آمادهسازی است از جمله تألیفات ارایهشده در این جشنواره است.
وی خاطرنشان کرد: هفتههای رضوی با موضوع گزیدهای از برنامههای سالهای قبل جشنواره امام رضا (ع) نیز از جمله برنامههایی بود که قبل از دهه کرامت در سراسر کشور برگزار شد.
سیدمحمد حسینی در ادامه سخناناش به ارایه آماری از جشنواره پرداخت و گفت: تعداد عناوین برنامههای امسال به 888 مورد از اقصی نقاط ایران رسیده است که نسبت به سال قبل از لحاظ کمی 38 درصد رشد داشته است. موضوعات جشنواره امسال 68 مورد است که در سال گذشته این میزان 54 مورد بود، تولید آثار تقریبا نسبت به سال گذشته پنج برابر شده است، بستههای فرهنگی شامل کتاب، نرمافزار، قرآن، فیلم و بستههای متبرک امام هشتم در 186 نقطه دنیا توزیع میشود. امسال 124 هزار و 149 بسته فرهنگی به این نقاط ارسال میشود. جشنواره امام رضا (ع) در بخشهای مختلف هنری از جمله فیلم، تئاتر، تجسمی، مطبوعات، عفاف و حجاب، جنگ نرم، بیداری اسلامی، رسانههای دیجیتال و مسایل روز مثل نهاد خانواده فعال است و در این جشنواره 31 استان کشور و 48 کشور جهان شرکت خواهند داشت.
وزیر ارشاد در پایان سخناناش از تشکیل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) خبر داد و افزود: بنیاد فرهنگی امام رضا (ع) در چهارمین سفر استانی رییسجمهور قرار و تشکیل یافت و سیدجواد جعفری به عنوان مدیرعامل آن منصوب شد، بنابراین دبیرخانه جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) از سال آینده فعالتر از سالهای قبل و به عنوان یک بنیاد جداگانه فعالیت خواهد کرد.
به گزارش شبستان، پوستر دهمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با طرحی از آقای نجابتی و با حضور وزیر ارشاد رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما