به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، امیر سهامی، دبیر نخستین جشنواره ملی آیینی سنتی ترک زبانان کشور امروز در آیین اختتامیه این جشنواره در فرهنگسرای امام خمینی زنجان اظهار کرد: این جشنواره با حضور هنرمندان ترک زبان کشور از ۲۷ تا ۳۰ مهرماه در زنجان اجرا شد.
وی با یادآوری اینکه در این جشنواره هنرمندان آذری زبان کشور آیین ها و سنت های منطقه خود را با گویش ها، هویت ها و داستان های خاص خود با مابه اشتراک گذاشتند، گفت: در سال ۹۸ این جشنواره را در استان شکل دادیم که به جهت کرونا و مشکلات پیشرو اجرای جشنواره تا امروز به طول انجامید.
سهامی با اشاره به ارسال ۶۰ اثر در دو بخش آیینی و آشیقی به جشنواره ملی ترک زبانان کشور در زنجان، گفت: از این تعداد ۱۱ نمایش آیینی و ۱۲ اثر آشیقی مورد تایید هیت داوران قرار گرفت که سه گروه انصراف دادند.
به گفته دبیر نخستین جشنواره ملی آیینی سنتی ترک زبانان کشور اضافه کرد: آثار راه یافته به مرحله داوری از استان های آذربایجان غربی، شرقی، قم، اردبیل، قزوین، همدان، زنجان بودند.
وی با بیان اینکه جشنواره ترک زبانان به جهت رشد میراث داری و بازیابی فرهنگ فراموش شده و انتقال آن و هویت بخشی به نسل جدید طراحی شده است، گفت: در زمانه ای که تکنولوژی زندگی انسان را تحت تاتیر قرار داده نیاز به بازیافت گذشته انسان و اینکه چه بوده و از کجا امده ایم و برای احیای سنت های فراموش شده و ارتباط این سنت ها بین نسل امروز و گذشته بنده را بر آن داشت تا برای احیا این آیین ها به عنوان یکی از اقوام بزرگ ایران برای بهبود و روش صحیح بین نسل گذشته و امروز طراحی نماییم.
نظر شما