کارگزاران مساجد فراموش نکنند که مسجد مرکز ستاد اسلام و قلب تپنده جامعه اسلامی است

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان گفت: مسجد به‌عنوان دارالحکومه اسلام و به‌تعبیر مرحوم امام(ره) مرکز ستاد اسلام و به‌تعبیر رهبری، قلب تپنده جامعه اسلامی، موضوع بسیار مهمی است و نباید فراموش کنیم که مسئول چه سنگر و جایگاهی هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، رئیس این مرکز، در اولین همایش دبیران اجرایی شهرستان‌های سه استان خراسان اظهارکرد: رژیم غاصب و کودک‌کش اسرائیل با نگرش خاصی در فلسطین حضور یافته و اقداماتش با برنامه است و اگر جریان انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت اقداماتی انجام می‌دهد بر اساس خنثی‌کردن توطئه‌هایی است که آن‌ها سال‌ها در نقشه‌های خود دنبال کرده‌اند.

وی افزود: بیش از ۳۰۰ سال پیش کتابی با عنوان «چگونه اسلام را نابود کنیم» نوشته شد که بیش از هزار صفحه بوده و ۳۵ راهبرد در آن مشخص شده بود که انگلستان برای رسیدن به منافع خود در کشورهای اسلامی به‌عنوان مستعمرات، در اختیار سفیران خود قرار داده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع، تصریح کرد: یکی از راهبردهای آن کتاب، ایجاد کشوری در این منطقه بود، منطقه‌ای که بر اساس نگاه اسلام و یهود، مهدی موعود در آن نقش‌آفرینی می‌کند و وزارت مستعمرات انگلستان با ایجاد رژیم غاصب اسرائیل و با هدف اینکه از نیل تا فرات گرفته شود، قصد داشت بین تفکرهای مختلف یهود و اسلام و مذاهب اسلامی اختلاف ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه در این ۷۰ سال، دائما بین کشورها درگیری وجود داشته و استعمارگرها به بخشی از منافع خود رسیده‌اند، گفت: مظلومیت کودکان و مردم فلسطین و کارهایی که در هیچ قاعده بین‌المللی نمی‌گنجد، مثل انفجار بیمارستان، نشانه درماندگی اسرائیل است که چون هیمنه آن‌ها شکست و به‌تعبیر رهبری، ترمیم هم نخواهد شد، به‌دنبال این هستند که از هر راهی شده وحشت را در دل دنیای اسلام و جبهه مقاومت ایجاد کنند.

وی تأکید کرد: هیچ گاه در دل دنیای اسلام وحشت ایجاد نخواهد شد چون این جبهه حق است و جریانی است که معتقد بر پیروزی خون بر شمشیر است و کسانی دارد که مکتبشان مکتب امام حسین است و برای اسلام حاضرند همه هستی خود را بدهند.

نباید فراموش کنیم که مسئول چه سنگری هستیم

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوعات نگرشی، مسجد را موضوع مظلومی دانست و گفت: مسجد به‌عنوان دارالحکومه اسلام و به‌تعبیر مرحوم امام(ره) مرکز ستاد اسلام و به‌تعبیر رهبری، قلب تپنده جامعه اسلامی، موضوع بسیار مهمی است و نباید فراموش کنیم که مسئول چه سنگر و جایگاهی هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع، افزود: باید دائم به خود یادآوری کنیم تا بتوانیم وظیفه و تکلیفی که بر دوش ما به‌عنوان کارگزاران مسجد قرار داده شده را در قبال آن به بهترین نحو ممکن انجام دهیم.

وی با اشاره به اهمیت، جایگاه و هویت مسجد در عصر پیامبر و تا زمان کنونی به بیان رسالت فعلی پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب به‌عنوان امام جامعه اسلامی در تیرماه امسال نسبت به مسجد فرمودند که مساجد ما معمور و آباد نیست و این یکی از واجبات است که مسجد باید محل رفت‌وآمد دائمی مردم باشد، یعنی تکلیف کردند بر ما که خطاب اصلی این سخن هستیم.

وی با اشاره به آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ» (توبه، ۱۸) و اینکه واژه مسجد ۲۸ بار در قرآن تکرار شده، گفت: مسجد تنها ساختاری است که شارع مقدس ایجاد کرده و بقیه ساختارها را متشرعان ایجاد کرده‌اند و فقط کسانی که ایمان دارند به عمران و آبادانی ساختار مسجد کمک می‌کنند.

مدل زندگی اسلامی در همه عرصه‌ها باید پیاده شود

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دین حداقلی و دین حداکثری از موضوعات به‌روز علم کلام است که آیا دین آمده ارتباط بین انسان و خدا را تنظیم کند یا آمده تا در همه عرصه‌ها، سبک زندگی و حیات طیبه را به انسان یاد بدهد، و این برمی‌گردد به اینکه معتقد به جامعیت و کامل بودن دین اسلام باشیم یا نه که همه علما معتقد بر جامع بودن اسلام بر اساس آیاتی مثل «وَلَا رَطْبٍ وَلَا یَابِسٍ إِلَّا فِی کِتَابٍ مُبِینٍ» (انعام، ۵۹) و «وَنَزَّلْنَا عَلَیْکَ الْکِتَابَ تِبْیَانًا لِکُلِّ شَیْءٍ» (نحل، ۸۹) هستند.

وی تأکید کرد: سکولاریسم معتقد است که دین نباید اصلا به عرصه‌های سیاسی و اجتماعی ورود کند ولی ما معتقدیم حاکمیت اسلام حاکمیتی جامع و کامل است که هم حاکم، هم حکم و هم حکومت یعنی ابزار اجرای حکم توسط حاکم باید الهی باشد و آیه «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» (حدید، ۲۵) به همین موضوع اشاره دارد و انقلاب اسلامی مبتنی بر همین نگاه شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع، گفت: اگر خداوند فرموده «فَلَا تُطِعِ الْکَافِرِینَ وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا کَبِیرًا» (فرقان، ۵۲)، تبعیت نکردن از کفار و جهاد به‌وسیله قرآن با کفار به‌معنای تبعیت نکردن در سبک زندگی فردی، اجتماعی و حکومتی است و مدل زندگی اسلامی در همه عرصه‌ها باید پیاده شود، اعم از زندگی فردی، نظام اقتصادی، نظام حقوقی و نظام تربیتی و همه بخش‌هایی که فرد و حکومت نیاز دارند.

وی افزود: اگر دین حداقلی باشد وظیفه ما این است که فقط عبا بر دوش انداخته و به مسجد برویم و نماز را اقامه کنیم اما اگر به دین حداکثری اعتقاد داریم، باید در مسجد به‌عنوان پایگاه دین، به همه آنچه دین به ما عرضه کرده بپردازیم و از هیچ چیز نباید غفلت کنیم.

وی با بیان اینکه در نظرات امامین انقلاب مشاهده می‌شود که از اول انقلاب تا اکنون نگاه حداکثری به مسجد با نگاه عمیق راهبردی اشاره شده ولی توجه نشده است، گفت: وقتی مرحوم امام ابتدای پیروزی انقلاب به جوان‌های انقلابی می‌فرمایند که «ما انقلاب کردیم تا با مساجد کشور را اداره کنیم... اگر این مراکز ستاد اسلام یعنی مساجد قوی شوند ما ترسی از فانتوم‌ها نداریم، ترسی از آمریکا و شوروی نداریم»، ستاد جایی است که مدیریت، نظارت، راهبری و هماهنگی می‌کند و باید چنین کارهایی را برای مسجد در محلات تعریف کنیم و باید از مسئولان مطالبه کنیم که چرا از این بستر آماده و فعال برای خدمت‌رسانی استفاده نمی‌کنند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان یادآوری کرد: این مبانی فکری و اهمیت مسجد را باید دائم برای خودمان تکرار کرده و در جلسات با ائمه جماعات و هیئات امنا یادآوری کنیم.

وی بیان کرد: این نوع نگاه به مسجد، لوازمی دارد و یکی از آن لوازم این است که ارکان مساجد را به جهت نوع نگرش و مبتنی بر مبانی، توانمند کنیم، امام جماعتی که معتقد است نباید مسجد را سیاسی کرد، نمی‌تواند مسجد تراز اسلامی بسازد و باید به او بفهمانیم که یا سکولار مذهبی یا سکولار غربی، شده است؛ پس باید دغدغه برگزاری مستمر دوره‌های توانمندسازی را در همه مناطق و شهرستان‌ها داشته باشیم

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان در پایان ضمن پاسخ به پرسش‌های دبیران با اشاره به اهمیت آمار در جهت برنامه‌ریزی موفق، از دبیران خواست تا آمار مساجد منطقه خود را کامل‌تر کنند.

پایان پیام/

کد خبر 1730510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha