نهضت بازگشت به مساجد آغاز شده است

 حجت الاسلام مطهری مقدم گفت: نهضت بازگشت به مساجد آغاز شده است.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حجت الاسلام امین مطهری مقدم- مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان خراسان جنوبی امروز در نشست تخصصی رؤسای کمیسیون های فرهنگی شهرستان های استان به اهمیت و جایگاه مساجد اشاره کرد و از آغاز نهضت بازگشت به مساجد خبر داد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی با بیان اینکه باید نگاه به مساجد از مکانی برای اقامه نماز خارج شود، افزود: مساجد به عنوان ستاد سنگر اسلام باید احیا شوند.

حجت الاسلام مطهری مقدم ابراز امیدواری کرد: جلسات تداوم داشته و بتوان با حضور در کمیسیون‌های فرهنگی و افزایش ارتباطات از ظرفیت مساجد در محلات بیشترین بهره را برد.

 وی با اشاره به عمر کوتاه امور مساجد خراسان جنوبی یادآور شد: ساختار امور مساجد در بیرجند و دیگر شهرستان‌ها شکل گرفته تا مشکلات مساجد به صورت تخصصی احصا و از طریق دیگر ارگان‌های مرتبط پیگیری شود.

وی گریزی به سخنان مقام معظم رهبری زد و گفت: اگر مسجد کیفیت شایسته خود را بیابد هزینه مادی و معنوی از دوش مردم و مسئولان برداشته می‌شود.

مدیر مرکز امور مساجد استان به دهه ۵۰ و ۸۰ اشاره کرد و یادآور شد: کسب توفیقات در آن برهه زمانی به دلیل استفاده از ظرفیت مساجد و مدیریت اقدامات در محلات صورت می گرفت.

حجت الاسلام مطهری مقدم از شکل گیری ستاد راهبردی در شورای سیاست گذاری ائمه جمعه بعد از ۴۲ سال خبر داد و گفت: بیمه خدام به عنوان یکی از مشکلات مطرح شده تا سال ۹۷ توسط اداره اوقاف امور خیریه پیگیری می شد که به دلایلی ادامه نیافت و این مهم در حال پیگیری برای تحقق دوباره است.

وی با بیان اینکه مساجد متولی واحدی ندارند تاکید کرد: احصای ظرفیت‌ها و ماموریت هر نهاد نسبت به مساجد در حال پیگیری و انجام است.

 به گفته وی مجموعه و نهادهایی که در اداره جامعه نقش آفرینی دارند نهادهایی هستند که انسان‌ها وضع کرده این در حالیست که مسجد را خدا وصل کرده و جامعه هدف مسجد مردم هستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بیرجند هم با بیان اینکه مسجد پایگاه بسیار مهم و تاثیرگذار در مسائل فرهنگی است، بر توجه به مساجد تاکید کرد و گفت: از ابتدای اسلام و انقلاب به مسجد به عنوان پایگاه برای نشر فرهنگ توجه جدی شده است.

حجت الاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد افزود: توجه به مسائل فرهنگی در زمینه اجتماعی، اقتصادی، شهرسازی و ... تاثیر دارد و مسائل فرهنگی زیربنای همه مسائل مورد نیاز جامعه است.

وی ضمن تشکر از حضور روسا و اعضای کمیسیون‌های فرهنگی شهرستان‌های استان، بررسی و احصای مشکلات و دغدغه های هر منطقه را از اهداف این همایش برشمرد و با بیان اینکه برخی آسیب‌ها مشترک است یادآور شد: باید برای حل معضلات فرهنگی جلساتی به صورت فصلی برگزار شود.

عبدالرزاق زیرساخت بسیاری از امورات را مسائل فرهنگی دانست و توجه به مقوله فرهنگ را در زمینه‌های اجتماعی فرهنگی، اقتصادی تاثیرگذار دانسته و گفت: مسائل فرهنگی زیربنای همه مسائل مورد نیاز جامعه است.

وی با بیان اینکه مسجد پایگاه بسیار مهمی برای تاثیرگذاری فرهنگی است، ضمن تاکید بر توجه به این مقوله یادآور شد: مسجد از ابتدای اسلام و در زمان انقلاب پایگاه فرهنگی، اجتماعی برای نشر فرهنگ و ... بوده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بیرجند با بیان اینکه تنها نباید به کارکرد مسجد به عنوان اقامه نماز توجه کرد گفت: زیرسازی مساجد شامل ایجاد جذابیت برای نسل جوان و نوجوان، توجه به اقدامات فرهنگی و ... باید مد نظر قرار گیرد.

حجت الاسلام عبدالرزاق نژاد از برگزاری ورزش در دو پارک شمال و جنوب شهر بیرجند خبر داد و افزود: راه مبارزه با آسیب در پارک‌ها راه‌اندازی رشته‌های مختلف ورزشی در بوستان و پارک ها است.

 وی خواستار برگزاری جلسات به صورت تخصصی و نوشتن بیانیه شد و گفت: در بیانیه نباید موضوع شهدا غفلت کرد چرا که آثار و برکات شهدا بر کسی پوشیده نیست و امروز عزت و آسایش خود را مدیون شهدا هستیم و باید با هدف نکوداشت مقام شهدا اقداماتی مانند نامگذاری میادین، خیابان‌ها، دیدار با خانواده شهدا و... در دستور کار قرارگیرد.

در ادامه مهدی آبیار- رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر فردوس هم با اشاره به گستردگی حوزه فرهنگی، بر بررسی کمبودها به عنوان اولویت تأکید کرد و گفت: مشارکت مردم از رسالت های مهم شورا است و فردوس آمادگی دارد در سالروز تأسیس شهرداری فروس میزبان دومین جلسه و گردهمایی رؤسای کمیسیون های فرهنگی شهرستان ها باشد.

علی قلیان اول - رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بشرویه هم با اشاره به تعدد دستگاه متولی فرهنگ کشور گفت: هر رویداد و رفتار در شهرداری از نظر فرهنگی باید پیوست فرهنگی داشته باشد و در کشور 10 شهر دارای طرح ویژه هستند و بشرویه یکی از شهرهای دارای طرح است.

وی با اشاره به حدود 14 ارگان متولی مستقیم در مقوله فرهنگ و حضور برخی ادارات به صورت پیوست فرهنگی، یادآور شد: ما به عنوان کمیسیون فرهنگی نمی توانیم تأثیر بسزایی در این مقوله ایجاد کنیم.

محمد افشاریان عضو کمیسیون فرهنگی نهبندان هم به موازی کاری های انجام شده توسط تعدادی دستگاه متولی اشاره کرد و گفت: باید برای ادامه کار نقشه راه تعریف شود.

وی نزدیکی نهبندان قاچاق سوخت در این منطقه را از آسیب های جدی به فرهنگ اعلام کرد.

وی شرط توسعه هر شهرستان را توسعه مرکز هر شهرستان ذکر کرد و گفت: کمبود و نبود اعتبار انجام اقدامات و کارهای فرهنگی را سخت می کند.

رقیه میرفرح- رئیس کمیسیون فرهنگی سرایان هم رسالت شورا را سنگین دانست و گفت: فرهنگ شهرها تحت تأثیر مسایل عمرانی است.

وی به رسانه و فضای مجازی اشاره کرد و افزود: متأسفانه اثر فضای مجازی از خانواده و... بیشتر بوده و مشکلاتی را به همراه دارد و باید شورایی ورود کرد و از تخصص ها بهره برد.

فاطمه سادات شفیعی رئیس کمیسیون فرهنگی قائن هم گفت: مسایل فرهنگی مدنظر در کنار مسایل عمرانی شهر جزو مسایل لاینفک است و باید نسبت به پیاده سازی آن ورود کرد.

وی ضمن قدردانی از برگزاری این جلسه بر احصای مشکلات ودغدغه ها، ارائه راهکار و... تأکید کرد.

محمد رضا خوشحال – عضو کمیسیون فرهنگی خوسف هم ضمن قدردانی از خلاقیت شورای شهر بیرجند تغییر فرهنگ و سنت را مشکل دانست و گفت: همه مسایل فرهنگی به عهده شهرداری گذاشته می شود.

وی خواستار طرح مشکل و موضوع به صورت موردی و ارائه راهکار برای حل مشکلات شد.

در ادامه یکی از اعضای شورای شهر بیرجند ضمن انتقاد از عدم حضور مدیران دعوت شده به این جلسه، گفت: شورا بر عملکرد دستگاه‌های نظارتی ناظر است و باید دید خروجی جلسات مد نظر قرار گیرد.

عباس سروری با بیان اینکه در زمان ارائه بودجه شهرداری، توجه ای به مقوله فرهنگی نمی شود، افزود: برای جلوگیری از معضلات اجتماعی، فرهنگی و... نیاز به توزیع مناسب بودجه در کمیسیون های فرهنگی و ورزشی است.

در پایان مقرر شد جلساتی به صورت فصلی به میزبانی یکی از شوراهای شهرستان ها برگزار و مشکلات احصا شده به صورت موردی بررسی شود.

کد خبر 1731330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha