به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، نزهت، عصر یکشنبه، در آئین اختتامیه هفتمین کنگره بینالمللی شعر و ادب فارسی با هدف نکوداشت مقام استاد شهریار گفت: زندگی شهریار زندگی ساده و بدون تجمعلات و ساده زیست بود و با این ساده زیستی یک حکمت ذوقی و معرفت درونزایی رسیده بود.
رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ارومیه افزود: شهریار بدون اینکه سلوکی داشته باشد ولی به برکت قرآن و معارف اسلامی به یک معرفت درونی دست پیدا کرده بود m شهریار برای مردمان روزگار معاصر و روزگار خودش با این معرفت درونی بهترین اخلاقیات و معارف را توصیه میکند.
نزهت ادامه داد: معرفت درونزایی است که بعد وجودی انسان را تعالی میدهد و موجب ادارک هنر تعالی و زیبایی متعالی میشود.
وی با بیان اینکه راز ماندگاری شعر شهریار هم همین معرفت درونی است، گفت: در حکمت و معرفت اسلامی، به این موضوع زهد توام با اخلاص میگویند که موجب بقای وجود معنوی انسان میشود.
دبیر اجرایی هفتمین کنگره بینالمللی شعر و ادب فارسی گفت: با این متون ادبی میتوانیم در صورت بروز مشکل فرهنگ و تمدن خود را بازسازی کنیم.
شعر و ادبیات انسانها را به هم نزدیک میکند
عباس شفیعی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه نیز در این آئین گفت: شعر و ادبیات مهمترین وسیله و رسانهای است که کمک میکند انسانها اندیشه، دانش و آنچه در عقل و دل دارند را بیان کنند.
وی افزود: شعر و ادب فارسی با توجه به پیشینه تاریخی از اهمیت ویژهای در جهان برخوردار است و همه در دنیا خیام، سعدی، حافظ و تمام شاعران نام آور فارسی را به نیکی میشناسند.
شفیعی ادامه داد: ادبیات در کنار سایر علوم نیست؛ بلکه سایر علوم مدیون ادبیات هستند و اگر بخواهیم در سایر علوم پیشرفت، تحقیق و یافتههامونو منتشر کنیم، نیاز به ادبیات است.
وی افزود: کشوری که قدرتمند است در کنار سایر مولفهای قدرت، ادبیات قوی و قدرتمندی داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه ادامه داد: شعر و ادبیات انسانها را به هم نزدیک میکند و جامعه قدرتمندی میسازد که قادر به انجام هر کار شایستهای است.
کنگره امسال موفق به اخذ ISC شده و ۱۴۴ مقاله به دبیرخانه ارسال شد
مظفری، دبیر علمی کنگره شعر و ادب فارسی نیز در این مراسم گفت: زبان فارسی فصل مشترک همه مردمی است که ضمن تکلم به زبان مادری خود ، زبان فارسی را به عنوان پرچم مشترک فکری و فرهنگی خود پاس می دارند.
وی، افزود: زبان فارسی نه تنها عرصه را بر زبانها و فرهنگهای بومی تنگ نمیکند، بلکه فرصتی پدید میآورد که به مدد این زبان مشترک تجارب فکری، فرهنگی و عاطفی خود را از اقوامی که زیر خیمه بزرگ ایرانیت به سر می برند به اشتراک بگذارد.
دبیر علمی کنگره شعر و ادب فارسی تاکید کرد: در پهنه ادبیات فارسی شاعرانی همچون شهریار کم نیستند که با وجود عشق به زبان و فرهنگ مادری خود، از پروردن زبان ملی خود دریغ نکردند.
مظفری همچنین در ادامه سخنان خود، بیان کرد: شهریار در ابتدای شعر سنتی و مدرن قرار گرفته، شهریار تنوع اشعار غزل و مثنوی و نو دارد، شهریار با وجود داشتن زبان مادری خود زبان ملی را پاس داشته و این روز در تقویم ایرانیان بنام شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.
دبیر علمی کنگره شعر و ادب فارسی با اشاره به محورهای کنگره، بیان کرد: کنگره امسال موفق به اخذ ISC شده و ۱۴۴ مقاله به دبیرخانه ارسال شده و ۸۱ مورد در ارتباط شهریار و ۲۶ مورد مربوط به زبان فارسی است که ۵۶ مقاله در مجموعه مقالات به چاپ رسیده است.
نظر شما