بازشناسی دانش سیاسی در ایران و تحولات آن پس از انقلاب اسلامی

بازشناسی دانش سیاسی در ایران و تغییر و تحولات آن بعد از انقلاب اسلامی، آسیب شناسی این دانش و راهکارهای مورد نیاز برای اتقان کارآمدی آن در کنار بومی سازی اهدافی است که در کلان پروژه دانش سیاسی دنبال می شود.<BR> <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، کلان پروژه دانش سیاسی با مدیریت علیرضا صدرا هم اکنون در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دست انجام است.
بنابراین گزارش، در تبیین اهداف و ضرورت های این پروژه آمده است: بدون تردید هر منظومه دانشی ارتباطی مستقیم با مسایل ذهنی و عینی هر جامعه دارد و راهی برای حل مشکلات آن جامعه می گشاید. دانش سیاسی از جمله دانش هایی است که همواره در نحو تعاملش با مبانی نظری دولت اسلامی و نیز میزان انضمامش با مسایل آن مورد کنکاش و گفتگو قرار گرفته است.
بویژه آنکه دانش سیاسی موجود در ایران بر برخی از مبانی و آموزه های غربی ابتناء دارد و نسبت کاملی با مبانی و ارزش های دینی ما پیدا نمی کند. به همین دلیل، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همواره درباره تهذیب علوم انسانی بویژه دانش سیاسی از مبانی و ارزش های غیراسلامی آن، سخن به میان آمده است و هنوز نیز ضرورت دارد تمام این گفتگوها مورد بازخوانی و ارزیابی مجدد قرار گیرند.

از این رو کلان پروژه دانش سیاسی با هدف بازشناسی دانش سیاسی در ایران و تغییر و تحولات آن بعد از انقلاب اسلامی، آسیب شناسی دانش سیاسی موجود و راهکارهای مورد نیاز برای اتقان کارآمدی آن، توصیف و شناسایی مؤلفه های کارآمدی دانش سیاسی در ایران، بومی سازی دانش سیاسی در ایران و - بازتولید دانش سیاسی یا تدوین شاخصه های ارتقای دانش سیاسی به وضع مطلو در دست تدوین قرار دارد.

این گزارش می افزاید: از آنجایی که تحول و پیشرفت در این امر محصول دوگام یعنی کشف کاستی ها و دوم برطرف کردن معایب و موانع است، دانش سیاسی جهت تحقق تحول و پیشرفت خود منوط به شفاف سازی ارکان زیر در هر یک از گرایشات پانزده گانه این دانش(یعنی فلسفه سیاسی، فلسفه علم سیاست، کلام سیاسی، فقه سیاسی، اخلاق سیاسی، روابط بین الملل، جامعه شناسی سیاسی، جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک، تفسیر سیاسی قرآن، مسائل ایران، انقلاب اسلامی، مطالعات منطقه ای، جهان اسلام، سیاستگذاری عمومی) است.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در این پروژه سوالات و محورهای ذیل به بررسی گذاشته می شود.
1- سخت­افزارها یا امکانات مادی موردنیاز این دانش در چه جایگاهی قرار دارند؟
2- نیروی انسانی مناسب (جهت طراحی برنامه تحول و اجرای آن) این دانش چه معیارها و شاخص­هایی را دارا می­باشد و وضعیت آن امروزه چه منزلت و شأنی را به خود اختصاص داده است؟
3- مدیریت تحول
4-محیط تحول (شامل محیط داخلی و خارجی)
5- نرم افزار تحول یا دانش سیاسی مطلوب (مجموعه ای از مبادی تصوری، تعاریف دقیق و برنامه جامع مبتنی بر آنها و به طور کلی، دانش چگونگی و چرائی) و به عبارت دیگر ایجاد تصویری روشن و تعریفی شفاف و جامع و قرائتی مشترک است برای تدوین نرم افزار، چرا که برای تدوین نرم افزار باید مفهوم افقها و جهت گیری های تحول به درستی تعریف و تبیین شود و این تعریف باید به یک میثاق مشترک تبدیل گردد که در این راه آراء و نظرات صاحب نظران حوزه دانش سیاسی را گردآوری و تحلیل محتوا می کنیم.
شایان ذکر است، کلان پروژه دانش سیاسی به مدیریت دکتر علیرضا صدرا در گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پیگیری و اجرا می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 173222

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha