علی اکبر روحی گل خطمی در گفتگو با شبستان گفت: در راستای توجه به مساله جمعیت و فرزندآوری؛ با حمایت بنیاد ملی خانواده، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی و مشارکت سایر دستگاه های فرهنگی تصمیم به برگزاری مسابقه کتابخوانی در سطح کشور گرفته شد.
وی بیان کرد: مسابقه ملی کتابخوانی با عنوان «سهم من از جوانی ایران ۲» از کتاب «مامان بابا من غول نیستم » نوشته حجت الاسلام و المسلمین محمد مسلم وافی برگزار می شود.
عضو انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان مشهد مقدس تصریح کرد: موضوع این کتاب آسیبهای کاهش جمعیت و فرزندآوری و راههای مقابله با آن است.
وی ادامه داد: واژهٔ غول را از کودکی وقتی میشنیدیم به یاد داستانهای ترسناک میافتادیم؛ موجودی با شاخهای بلند و صورتی بدترکیب و صدای هولناک؛ وقتی بزرگتر شدیم برای ترساندن دیگران و منصرفکردنشان از موضوعی یا فردی از کلمه مثل غوله یا از غول بدتره استفاده میکردیم.
روحی گفت: اما امروزه میبینیم که حتی بدون ذکر نام غول بعضی موضوعات چنان ترسناک و سخت جلوه داده شدهاند که حتی فکرش را هم نمیکنیم. یکی از آنها موضوع فرزند و فرزندآوری است. مقولهای که در گذشته نه چندان دور مهمان خانهها بود و همه به وجودش و حضورش افتخار میکردند!
مدیرکانون شهید روحی تصریح کرد: ظاهراً ترس از فرزندآوری ریشه در تاریخ دارد. چنانچه قرآن کریم نیز درباره مشرکانی که اقدام به کشتن فرزندانشان میکردند از واژه ترس استفاده میکند: «وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکمْ خَشْیةَ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِیاکمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کانَ خِطْئًا کبِیرًا». فرزندانتان را از بیم تنگدستی نکشید؛ ما به آنان و شما روزی میدهیم، یقیناً کشتن آنان گناهی بزرگ است.
وی افزود: این ترس از فرزندآوری میتواند ناشی از عوامل مختلفی مانند ترس از عدم تأمین نیازهای اقتصادی، ترس از عدم تربیت صحیح، ترس از محدودشدن و به طور کلی ترس از آینده خود و فرزندان باشد.
روحی ادامه داد: در کتاب مامان! بابا! من غول نیستم! سعی شده ضمن تبیین شرایط موجود در حوزه جمعیت و آسیبهای آن و ارائه راهکارهای مرتبط در جهت کاهش آسیبها و ترویج فرزندآوری به بررسی برخی از انواع ترسها در مورد فرزندآوری و عللشان پرداخته و در نهایت راهکارهای مقابله با آن ترسها بیان شود.
مدیرعامل مؤسسه شهید روحی عنوان کرد: خواندن کتاب مامان! بابا! من غول نیستم! را به به همهٔ زوجهایی که قصد فرزندآوری ندارند پیشنهاد میکنیم.
مدیر تشکل تخصصی ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور گفت: کتاب این مسابقه بصورت رایگان بروی سایت قرارگرفته است و روش شرکت در این مسابقه؛ پاسخ به ۷ سوال تصادفی بصورت برخط می باشد.
دبیر برگزاری این رویداد ملی در پایان خاطرنشان کرد: جوائز این مسابقه شامل جوایز نفیس و ارزنده ای شامل بن خرید، کارت هدیه، سکه پارسیان و... می باشد و علاقه مندان تا پایان بهمن 1402 با مراجعه به سامانه مرکز مجازی مسابقات کتابخوانی www.mketab.ir می توانند در مسابقه شرکت نمایند.
پایان پیام/
نظر شما