خراسان شمالی پیشرو در پژوهش های باستان شناسی

مدیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان شمالی گفت: این استان در پژوهش‌های باستان‌شناسی و توسعه‌ای صنایع‌دستی و گردشگری عملکرد مطلوبی تا کنون داشته و به‌عنوان یک استان پیشرو قلمداد می‌شود.

علی مستوفیان، مدیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارکرد: پژوهشگاه یک ظرفیت علمی، فنی و پژوهشی بسیار مناسب برای انجام مطالعات در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به شمار می‌رود که با گستردگی فراوان در حوزه‌های مختلف از زبان‌ها، لهجه‌ها و گویش تا حوزه باستان‌شناسی تا موضوعات میراث‌ فرهنگی و گردشگری را در برمی‌گیرد.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با ارتباط مستمر با پژوهشگاه با توجه‌ به ظرفیت‌های موجود می‌تواند مطالعاتی در خصوص داده‌های زیستی و باستان‌شناسی همچون اسکلت انسانی، بقایای جانوری و گیاهی داشته و با این مطالعات به‌عنوان مبانی اصلی برای قوم‌شناسی، شیوه های زیستی و مسیرهای مهاجرتی و بیماری‌شناسی مورداستفاده قرار گیرد.

مستوفیان با اشاره به اقدامات صورت گرفته خوب در حوزه مرمت باستان‌شناسی، مردم‌شناسی و گردشگری عنوان کرد: امید است با برنامه‌های آتی از ظرفیت‌های آزمایشگاه و هیئت‌علمی پژوهشگاه به‌عنوان یک فرصت مغتنم برای موضوعات علمی و آکادمیک بهره مند شویم.

مدیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان شمالی بیان کرد: با اختصاص فضایی در خراسان شمالی به بقایای باستان‌شناسی در آرشیو و نگهداری بقایای انسانی و جانوری می‌توان به‌ عنوان یک منبع برای مطالعات پژوهشگران در سطح کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی اضافه کرد: تاکنون ۷۱۳ اثر تاریخی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵۲۵ اثر تاریخی، ۵۳ اثر طبیعی، ۱۰۹ اثر ناملموس و ۲۶ اثر منقول تاریخی است.

استان خراسان شمالی با داشتن هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد و سالانه پذیرای میلیون ها مسافر، گردشگر و زائر امام هشتم (ع) است که از این خطه گذر می کنند.

 

کد خبر 1732630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha