فرهنگ بومی مازندران باید به نظام رفتاری مردم تبدیل شود

عزیززاده گرجی با تاکید براینکه شناسایی و معرفی فرهنگ مازندران توسط مسئولین و سازمان های مردم نهاد یک ضرورت است، گفت: فرهنگ بومی مازندران باید به نظام رفتاری مردم تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، قاسم عزیززاده گرجی-سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری مازندران شامگاه( ۲۱آبان) در آئین اختتامیه برنامه های نکوداشت هفته مازندران که در تالار مرکزی ساری برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد ونام ۱۰هزار و۴۰۰شهید دوران دفاع مقدس مازندران و ادای احترام به شهدای مظلوم غزه اظهار کرد: هرملتی سرمایه ها و داشته هایی دارد و به آنها افتخار می کند استان مازندران سرشار از سرمایه های خدادادی و انسانی است که باید شناسایی و معرفی شود.

وی از مازندران به عنوان دیار علویان، قهرمانان، میدان داران، مفاخر علمی و دینی و جلوداران عرصه ایثار و شهادت یاد کرد و گفت: همه محققان، فرهیختگان و پژوهشگران باید برای معرفی توانمندی ها و ظرفیت های این خطه از شمال کشور به صف شوند.

عزیززاده گرجی با بیان اینکه مازندران با این عقبه تمدنی و پیشینه فرهنگی، علمی و دینی، مسئله اش باید این باشد که باورها و اعتقادات این دیار نتوانسته به نظام رفتاری مردم تبدیل شود، افزود: چرا تمدن غنی مازندران در معماری وشهرسازی استان نقش کمرنگ دارد؟ چرا فرهنگ غنی مازندران درسبک زندگی مردم جایگاه ویژه ای ندارد؟

وی بیان کرد: توجه به فرهنگ غنی مازندران و احیای پیوست فرهنگی در تمامی حوزه ها و مراتب تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها، می تواند موجبات پیاده سازی فرهنگ غنی مازندران در سبک زندگی مردم این استان را فراهم آورد.

عزیززاده  گرجی با بیان اینکه در ساخت و سازها باید پیوست فرهنگی و معماری مازندران دیده شود تا فرهنگ ناب مردمان این دیار را معرفی و منتقل کند؛ هنر ارزشمند مازندران باید در معماری و شهرسازی جریان داشته باشد.

وی گفت: پارک ها و مراکز تفریحی اگر پیوست فرهنگی پیدا کردند بوستان فرهنگ خواهند بود و محل زیست مطلوب و یادگیری برای همگان خواهد بود.

عزیززاده گرجی اضافه کرد: جنگل و دریا اگر پیوست فرهنگی داشته باشد محل تنفس بومی ها و گردشگران خواهد بود.

وی با تاکید براینکه شناسایی و معرفی فرهنگ مازندران توسط مسئولین و سازمان های مردم نهاد یک ضرورت است، ادامه داد: احیای فرهنگ بومی محلی سیاست دولت سیزدهم است چرا که برای رسیدن به فرهنگ ملی باید از فرهنگ بومی طی مسیر شود.

عزیززاده گرجی یادآورشد: نامگذاری ۱۴آبان درتقویم جمهوری اسلامی به روز مازندران نشان از رویکرد دولت سیزدهم برای احیای فرهنگ بومی دارد.

وی خواستار تشکیل دبیرخانه دائمی نکوداشت روز مازندران شد و گفت: باید با راه اندازی کمیته های مختلف ذیل این دبیرخانه در حوزه های عمرانی، فرهنگی و... پیوست فرهنگی تمامی حوزه ها با محوریت فرهنگ بومی مازندران دیده شود.

کد خبر 1733219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha