به گزارش خبرگزاری شبستان؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی امام خامنه ای در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی تهران با بیان این که توجه به این اندیشه ها نگاهی جدید را برای اشراب از آموزه های قرآنی به انسان می دهد، اظهار داشت: برای اینکه قرآن کریم در زندگی مان مهجور نباشد، بایستی تلاش مضاعفی انجام دهیم، چرا که براساس قرآن کریم می توانیم تعلیم و تربیت، سبک زندگی، حکمرانی و … را پایه ریزی نماییم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که قرآن کریم تنها حدیث گذشته نیست، بلکه دوای دردهای کنونی و آینده ماست، افزود: قرآن کریم دربردارنده پدیده های انسانی، طبیعی و اجتماعی و مبتنی بر گزاره های زندگانی است که باید با بهره گیری از تمام ارکان شناختی با قرآن کریم روبرو شویم.
وی جامعه، اقتصاد و حکمرانی دانش بنیان را از کلیدواژه های به روزی دانست که قرآن کریم برای آنها تبیین های دقیقی را مطرح کرده است، ادامه داد: متاسفانه ما سیاستگذاری و برنامه ها را تقلید و قالب ها را کپی برداری و در ادامه به تطابق آن با آموزه ها می اندیشیم، در حالی که در حکمرانی اسلامی باید چرایی را به خوبی ترسیم نماییم، زیرا پاسخ به چرایی همچون ریل حرکت قطار حکمرانی اسلامی است.
طهرانچی خاطرنشان کرد: وقتی سخن از حکمرانی می کنیم، یعنی سیاستگذاری و برنامه ریزی و قانون گذاری در حوزه سلامت، فرهنگ، اقتصاد، علم و فناوری، علوم اجتماعی و … مورد توجه قرار می گیرد.
وی با بیان این که فلسفه و رویکرد سیاستگذاری خیلی از نظامات ما پرورش یافته رویکردهای غربی است، حکمت و علم را دو لازمه حکمرانی مبتنی بر آموزه های قرآنی دانست و با بیان این که حکمت درک جریان حقایق عالم است، افزود: علم جهت مند در مسیر شناخت پدیده است که کارکرد جهت داری در این پدیده دارد.
طهرانچی تأکید کرد: با سیر در اندیشه های رهبر معظم انقلاب می توان دریافت که راهبری نظام اسلامی بر اساس قرآن و معارف اهل بیت علیهم السلام و باورمندی مطلق به سنت های الهی در آن موج می زند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب مجتهدی دارای مکتب سیاستگذاری حکمرانی اسلامی است که از آن به اندیشه های راهبردی یاد می شود.
وی با بیان این که در اندیشه رهبر معظم انقلاب، تحول نیازمند پشتوانه فکری است و بدون پشتوانه فکری نمی توان به تحول رسید، اظهار کرد: رهبر انقلاب عالم قرآنی مبتنی بر درک زمانی عینیت حکومت اسلامی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که در اندیشه رهبر معظم انقلاب اعتقاد به حاکمیت الهی مبنای فلسفه حکمرانی سیاسی است، گفت: نظام سیاسی اسلام، نظام حاکمیت الهی به معنای جامع و کامل است.
وی، حکمرانی بر اساس علم مبتنی بر قرآن را بسیار مهم و ضروری دانست که در اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب اسلامی موج می زند.
بنابراین گزارش؛ حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری، گفت: از دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه به دلیل اهتمامی که در برگزاری این کنگره ارزشمند و انتخاب این موضوع فاخر داشتند، قدردانی می کنم.
وی با بیان اینکه موضوعی که برای این کنگره انتخاب شد، از نظر زمانی دیرهنگام، اما از نظر موضوعی بسیار مهم است، اظهار کرد: ما به اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری به عنوان یک شخصیت عالم، محقق و اهل تأمل در قرآن که در اندیشه های قرآنی صاحب نظر و نوآور هستند، نیاز داریم. ایشان شخصیتی هستند که سالهای متمادی را به کاوش، تأمل و استخراج در قرآن پرداخته اند.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی با بیان اینکه اولین آثاری که در زمینه قرآنی از مقام معظم رهبری مدون شد، در سال ۱۳۵۳ بود، افزود: قطعاً قبل از این تاریخ نیز ایشان در فضای قرآنی فعال بودند. مقام معظم رهبری شخصیتی هستند که نیم قرن در زمینه تأمل در قرآن و توجه به قرآن فعالیت داشتند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تأکید بر اینکه قرآن یک مجموعه جامع و پاسخگو به نیازهای بشر است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری همواره در طی سالیان متمادی برای صحنه آوردن قرآن با استفاده از شیوه های مختلف تلاش کرده اند. مبارزات اجتماعی و سیاسی و مدیریت عالی جهان اسلام توسط ایشان در راستای توجه به تعالیم قرآن بوده است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری، قرآن را یک مجموعه نظام مند، پاسخگو و دارای محتوای بی نیاز از غیر می بینند، گفت: همواره تلاش مقام معظم رهبری را برای به عرصه درآوردن قرآن در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و… به صورت معنادار و پر رنگ مشاهده می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به اینکه قرآن یک کتاب دارای طرح و برنامه هدایت جوامع بشری است، تصریح کرد: اهل بیت (ع) که نگاهبانان دین و مبینان قرآن بودند، تلاش کردند که اجازه روایت تحریف شده از قرآن را ندهند و مسیری که اهل بیت (ع) پیش پای علمای اسلام قرار دادند، منجر به بروز یکی از جلوه های علمی قرآنی که انقلاب اسلامی است، شد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری رویکرد ویژه ای به تفسیر اجتماعی، سیاسی و جهت گیری هدایتی و تربیتی قرآن دارند.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت توجه به مواجهه با قرآن در تمام ابعاد، اظهار کرد: امروز قرآن سوزی به یک نماد برای یک حرکت گسترده در بدنه نظام استکباری تبدیل شده است. قرآن کتابی است که هرگز با تفکر استبکاری نظام های سلطه و تحت سلطه سازگار نیست. قرآن سوزی نمادی از عداوت و دشمنی است و در مقابل، انقلاب اسلامی و نظام اسلامی تجلی عینی تلاش مسلمانان برای پیاده کردن قرآن است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: تفکر اسلامی اجازه نمی دهد یک ملت توانایی هایش سرکوب شده و دیگران بر او مسلط شود. همچنین فرهنگ شهادت، یکی از عالی ترین آموزه های قرآن است. ملت اگر معنای شهادت را فهمید، آن وقت می تواند بدون دغدغه و با استقلال زندگی کند. امید به آینده و امید به تحقق روزهای عالی حاکمیت ارزشهای الهی و انسانی در عالم جزء فرمایشات مقام معظم رهبری است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که نگاه قرآنی عمیق و راسخ به آینده مقام معظم رهبری و اندیشه های بلند ایشان در مجامع علمی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
نظر شما