دروغ و نفاق از عوامل بسیار مهم تضعیف دین هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی دروغ و نفاق را دو عامل بسیار مهم در تضعیف دین در میان مسلمانان دانست و گفت: منافق نسبت به دنیا حریص است، همواره دروغ می‌گوید و خلف وعده می‌کند و در حال خیانت است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد باقر علوی تهرانی، در مسجد امیر به سخنرانی پرداخت و گفت: نفاق یکی از عوامل تضعیف دین است، از نظر منابع دینی اگر ده ردیف از عوامل برشکاری شود مسأله نفاق در راس است.

وی افزود: در تضعیف دین دروغ در ردیف اول و نفاق در ردیف دوم است، منافقین مردمانی هستند که خداوند را در عمل نمی‌پرستند، به نظر قرآن بدترین سرنوشت مربوط به منافقین است، خداوند در قرآن می‌فرماید منافقان را خبر بده که حتما برای آنها عذابی دردناک است که سخت‌ترین آن عذاب الیم است.


حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه عذاب یک حقیقت و عذاب الیم حقیقتی دیگر است، سهم منافق عذاب الیم است، عنوان کرد: این عذاب الیم در دنیا و آخرت است، خداوند منافقان را به عذابی دردناک در دنیا و آخرت خبر داده است.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: برخی را خدا در دنیا رها می‌کند به عنوان مثال خداوند یهودی‌ها را در دنیا رها کرده است، اما منافقان را رها نمی‌کند بلکه آنها را در دنیا هم عذاب می‌کند، یکی از مولفه‌های عذاب الیم آنها این است که در پائین‌ترین نقطه جهنم جای می گیرند. خداوند در آیه ۱۴۵ سوره نساء می‌فرماید بی‌تردید منافقان در پایین‌ترین طبقه جهنم هستند.

وی بیان کرد: آنجا هیچ کمکی برای منافقان وجود ندارد، در روی زمین هم برای آنها هیچ کمک و امیدی وجود ندارد، بدترین عذاب این است خداوند آنها را به خود واگذار کرده است. در حالی که ما در دعا از خداوند می‌خواهیم که به اندازه یک چشم به هم زدن ما را رها نکند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی اظهار کرد: امیر مومنان امام علی(ع) می‌فرمایند من حاضرم  جهنم را با تمام عذابش تحمل کنم اما نمی‌توانم بی‌توجهی خداوند نسبت به خود را تحمل کنم.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه تمام فلسفه عبادت در مناسک ما این است که توجه خداوند را به خود جلب کنیم. ابراز کرد: باید اهل بیت (ع) را بشناسیم که دچار خسارت در زندگی و آخرت نشویم، پیامبر(ص) بیشترین ترس من برای امت از ناحیه منافقان است که چرب زبان هستند، امیر مومنان امام علی (ع) می‌فرمایند هر کس تملق شما را می‌کند بر دهان او خاک بریزید،  یعنی اصلا اعتنا نکنید. منافقان زبان باز هستند و چیزی که شما اعتقاد دارید را می‌گویند اما به آن عمل نمی‌کنند.

وی با استناد به روایتی از امام زین العابدین(ع) درباره خصایص منافقین عنوان کرد: منافق نهی می‌کند اما خود نهی نمی‌پذیرد، امر به معروف می‌کند اما خود به آن عمل نمی‌کند. وقتی به نماز می‌ایستد از خدا رویگردان است. وقتی رکوع می‌رود همچون چهارپایان است یعنی هیچ کرنشی در دل او نسبت به خداوند نیست، وقتی سجده می‌کند همچون پرندگان بر زمین منقار می‌زند یعنی عاری از ذکر طولانی است در حالی که رکوع و سجده  عبادتی ویژه هستند. در نماز خود هیچ تمانینه‌ای ندارد. به سرعت از نماز دور می‌شود گویا که رزق او به دست غیر خداست، همت او دایم برای غذا خوردن است، در حالی که هیچ گرسنگی نداشته است، دنبال خواب زیاد است، همواره دروغ می‌گوید و خلف وعده می‌کند و در حال خیانت است،  اگر با او مخالفت کنید پشت سرشما بدگویی می‌کند. منافق فهمی از دین ندارد، روش درست در زندگی ندارد. کج فهم است و درست عمل نمی‌کند. 


حجت‌الاسلام والمسلمین علوی تهرانی در ادامه با استناد به روایتی از امام صادق(ع) در خصوص چهار خصلت دیگر نفاق، گفت: منافق قلبی سخت و چشمی خشک دارد، یعنی رحم و اشک ندارد، منافق به علت قصاوت قلب از مرگ دیگران تنبه پیدا نمی‌کند، از گناه پشیمان نمی‌شود و بر آن اصرار می‌کند، نسبت به دنیا حریص است با اینکه به آن نیاز ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نگاه ما باید به رذایل اخلاقی همچون بیماری باشد که نیاز به درمان دارد.

کد خبر 1734912

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha