مدیرکل دفتر مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

مطالبه‌گری دانشجویان می‌تواند روحیه عدلت خواهی را در رسانه ها بیدار کند

سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور با عنوان «تیتر ۱۳» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
مطالبه‌گری دانشجویان می‌تواند روحیه عدلت خواهی را در رسانه ها بیدار کند

مدیرکل دفتر مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مطالبه گری و پرسش گری در ذات جنبش های دانشجویی است، اگر مطالبه گری، عدالت خواهی، پیگیری و سماجت دانشجویان برای حل مساله در دانشگاه ها به رسانه ها منتقل شود، فضای مطالبه گری به رسانه های رسمی کشور بازخواهد گشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌ های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور با عنوان «تیتر ۱۳» که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با اشاره به بی‌نظیر بودن این رویداد فرهنگی دانشجویی گفت: رسانه های متعلق به جریان دانشجویی، همچون ایسنا، ایکنا، دانشجو و ایسکانیوز باید تقویت شوند؛ باید شرایطی فراهم کرد تا دانشجویان فعال بتوانند به طور حرفه ای وارد کار رسانه شوند.

وی  افزود: رسانه ها در خط مقدم نبرد هستند و شاهد هستیم در نبرد طوفان الاقصی ۶۲ خبرنگار توسط رژیم سفاک صهیونیستی، به شهادت رسیدند.

وی ادامه داد: رسانه یک پل دو طرفه است، مطالبه گری را ترویج می کند و این در حالی است که مردم را نیز با حقوق خود آشنا می کند و از سوی دیگر تریبونی برای مسوولان به شمار می‌رود که صدای آنان را به مردم میرساند.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در حوزه رسانه اظهار کرد: اطلاعات ۱۱ هزار و ۵۰۰ خبرنگار در سامانه رسانه ای کشور ثبت شده است و این در حالی است که هم اکنون ۲۸ خبرگزاری، هشت هزار نشریه و پنج هزار و ۴۰۰ پایگاه خبری تحلیلی در کشور ما فعال هستند و نشریات دانشجویی می‌توانند در تامین نیروی متخصص رسانه ای نقش بسزایی داشته باشند.

وی گفت: رسانه های کشور در عرصه نیروی انسانی دچار ضعف هستند که یکی از دلایل این ضعف ها عدم الزام خبرنگاران و اهالی رسانه در سامانه جامع رسانه های کشور است.

شمسایی افزود: این در حالی است که همه نشریات، خبرگزاریها، پایگاه های اطلاع رسانی موظف هستند در سامانه جامع رسانه ها ثبت شوند اما این الزام برای خبرنگاران به عنوان عنصر اصلی رسانه وجود ندارد.

وی بیان کرد: هرچند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش زیادی کرده است که با ایجاد مشوق هایی در سامانه جامع رسانه های کشور از طریق دادن اینترنت رایگان یا تسهیلات دیگر خبرنگاران و اهالی رسانه را به ثبت نام در سامانه جامع رسانه های کشور سوق دهد اما همچنان این موازنه منفی بین تعداد رسانه ها با خبرنگاران وجود دارد.

این مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۱۳ هزار و ۵۰۰ رسانه در کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد ۲۸ مورد خبرگزاری، ۳۳۰ مورد روزنامه، هشت هزار نشریه، پنج هزار و ۴۰۰ مورد پایگاه خبری – تحلیلی هستند، در مقابل هزار و ۵۰۰ خبرنگار و روزنامه نگار در سامانه جامع رسانه های کشور به ثبت رسیده است.

رسانه ها خط مقدم نبرد در جنگ نرم هستند

شمسایی اظهار کرد: برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی می تواند به بازسازی نیروی انسانی رسانه ها در آینده کشور کمک کند، هرچند امروز با آمدن شبکه های اجتماعی و موضوع انتشار سریع خبر، تاثیرگذاری خبرنگاران و روزنامه نگاران کمتر شده است اما با تربیت نیروی انسانی از طریق جشنواره های مختلف و اتخاذ رویکرد آموزشی به این مهم می توان به رفع این ضعف امید داشت.

وی رسانه ها خط مقدم نبرد در جنگ نرم دانست و افزود: هر جشنواره یا رویدادی که بتواند بازار رسانه را رونق بخشد و به تقویت نیروی انسانی در رسانه ها کمک کند، مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، در هر صورت کار رسانه دو طرفه است، هم مشکلات را به مسئولان انتقال می دهد و عملکرد مسئولان را در جامعه منعکس می کند، رسانه حس مطالبه گری در جامعه ایجاد کرده و مردم را نسبت به حقوقشان آگاه می کند.

مدیرکل دفتر مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مطالبه گری و پرسش گری در ذات جنبش های دانشجویی است، اگر مطالبه گری، عدالت خواهی، پیگیری و سماجت دانشجویان برای حل مساله در دانشگاه ها به رسانه ها منتقل شود، فضای مطالبه گری به رسانه های رسمی کشور بازخواهد گشت.

معاون وزیر علوم: نشریات دانشجویی جلوه دهنده تنوع تفکر درون دانشگاه ها است

نشریات دانشجویی فرصتی برای تمرین گفتگو

عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه گفت: عرصه های مختلفی برای فعالیت های فرهنگی دانشجویان وجود دارد، ولی نشریات دانشجویی تجلی عقلانیت، مدنیت و تنوع تفکر درون دانشگاه ها است که نقش بی بدیلی را نشان می‌دهد.

وی افزود: برتری ذاتی گفتار بر نوشتار مشخص است و به همین دلیل، فرد در زمان نوشتن همراه با تامل و تعقل غیر قابل قیاس نسبت به گفتار به امر تحریر می پردازد.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های فرهنگی یکی از ارکان دانشگاهی است بیان کرد: کمترین اطلاعات از تمدن هایی که مبتنی بر سنت شفاهی بوده اند وجود دارد و حال آنکه ملت ها و تمدن‌های که سعی بر نوشتن کرده بودند جدای از رشد مدنیت، بعد از قرنها تفکر منش ها قابلیت بررسی دارد.

معاون وزیر علوم اظهار کرد: گفت و گو نیاز امروز جامعه ماست و مهمترین فضا برای تمرین این نوع گفتگو ، نشریات دانشجویی است تا ضمن کاهش انحرافات، جدی ترین نقدها را نیز در دایره اخلاق، ادب و منطق بیان کنند زیرا نشریات دانشجویی، بیشترین حساسیت را نسبت به محیط اطراف خود دارند.

او با اشاره به اینکه بعد از پاندمی کرونا شاهد رشد نشریات دانشجویی بودیم، گفت: اکنون بیش از چهار هزار نشریه دانشجویی در محیط دانشگاه های کشور درحال فعالیت هستند و امیدواریم با تدابیری که برای تامین کاغذ صورت خواهد گرفت، شاهد افزایش تعداد این نشریات باشیم.

اهمیت هدف‌گذاری در نشریات دانشجویی

حجت الاسلام مهدی فاطمی پور، معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه ها نیز در این مراسم گفت: زمانی که نشریه یا مطبوعه ای قرار است در دانشگاه فعالیت کند، با توجه به فضای نخبگانی و پژوهشی دانشگاه، نقش این نشریه نیز ممتاز می شود، از سوی دیگری ویژگی فعالان در این نشریات، تلاش برای رشد و کسب تجربه در یک فضای نخبگانی در کنار داشتن روحیه جوانی و بالا بردن توان ریسک کردن و شجاعت است.

وی افزود: نشریه دانشجویی علاوه بر تاثیر مثبتی که بر متولیان و دست اندرکاران خود دارد، آثار مثبتی هم می تواند برای فضایی که نشریه در آن منتشر می شود، داشته باشد، این نشریه اقتضائاتی هم در خصوص واقع نمایی، مطالبه گری، ارایه مشکلات و راهکارهایی برای حل آنها دارد که در واقع می تواند برنامه ای برای تقویت انسانها داشته باشد، در واقع شکل گیری یک نشریه دانشجویی هم می تواند اهداف حداقلی و هم اهداف عمیق تر و وسیع تری برای خود در نظر گیرد.

وی هدفگذاری در نشریات دانشجویی را بسیار مهم دانست و گفت: دهها دوگانه در برابر فعالان چنین نشریاتی قرار دارد که انتخاب آنها به نشریه اشان و خودشان اعتبار می دهد.

مطالبه‌گری دانشجویان می‌تواند روحیه عدلت خواهی را در رسانه ها بیدار کند

«برای ایران بنویسیم» شعار جشنواره "تیتر ۱۳"

متین منتظمی، دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی "تیتر ۱۳" نیز در این مراسم گفت: متقاضیان فرصت دارند از امروز تا ۳۰ آذرماه آثار خود را ارسال نمایند، آثار رسیده در دیماه توسط هیات داوران بررسی می شود و برگزیدگان در مراسم پایانی این جشنواره در دهه فجر امسال معرفی خواهند شد.

وی افزود: این جشنواره با شعار «برای ایران بنویسیم» برگزار شده است و در همین راستا دانشجویان صاحب اثر در نشریات دانشجویی می‌توانند با مراجعه به سامانه titrfestival.dmsrt.ir نسبت به ثبت‌نام و ارسال آثار با توجه به دستورالعمل اجرایی اقدام کنند.

وی بخش های جشنواره مزبور شامل ۲ بخش اصلی (رقابتی و جانبی) و پنج بخش فرعی ذکر و بیان کرد: همه نشریات دارای مجوز از کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه تهران که در فاصله زمانی یکم شهریور ماه سال ۱۴۰۰ تا سی و یک شهریور ۱۴۰۲ منتشر شده‌اند و آثاری که در این نشریات انتشار یافته‌اند، در صورت عدم فارغ التحصیلی دانشجو امکان شرکت در جشنواره را دارند.

در این مراسم نتیجه تحقیق یکی از کارشناسان حوزه علوم اجتماعی پیرامون فعالیتهای نشریات دانشجویی از سال ۱۳۹۶ تا کنون در دانشگاه فردوسی مشهد شرح داده شد، در این مدت تعداد نشریات افت و خیز زیادی داشته و در نهایت در سال ۱۴۰۱ به ۷۷ مورد رسیده که ۲۰۱ شماره از آنها به چاپ رسیده است.

پایان پیام/

کد خبر 1735105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha