به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، احمد عجم، استاندار قزوین، ظهر امروز (27 شهریور) در جشنواره ملی انگور استان قزوین که در مجتمع فرهنگی امام علی (ع) شهرستان تاکستان برگزار شد، بیان کرد: کشاورزی را باید اقتصادی کرده و بین کشاورزی معیشتی و اقتصادی مرزی قائل شویم.
وی ادامه داد: استان قزوین تا مرز 40 درصد صادرات کشمش کشور را به خود اختصاص داده است و با برنامه ریزی و جلب مشارکت باغداران و تجار می تواند این سهم را به بالای 50 درصد برساند و طی دو تا سه سال کاری می توان این هدف را محقق کرد.
استاندار قزوین با تأکید به لزوم تسهیل صادرات، اضافه کرد: در راستای تسهیل صادرات، تشکیل کنسرسیوم یا ساختار مناسبی که بتواند بازار را شناسد، لازم است و در حال حاضر محصول کشمش این استان تا دورترین نقاط دنیا و اروپا صادر می شود ولی خلا جدی که در این حوزه وجود دارد، نبود برند سازی، علامت سازی و اعتماد سازی است.
وی اعلام کرد: کشمش این کشور و استان قزوین با برند کشورهای دیگر به ویژه ترکیه صادر و به نام آنها در دنیا اعتماد سازی می شود و یکی از قدم های مهمی که در استان در این راستا برداشته شده است، ایجاد ساختار مناسب برای این موضوع است.
عجم یادآور شد: بخشی از خریداران کشمش کشور و استان قزوین، تجار ترکیه هستند که هفته گذشته دو نشست پیاپی با آنها برای جلب اعتماد در راستای جذب سرمایه گذار در حوزه فرآوری کشمش صورت گرفت و تأکید ما بر این است که نباید محصولات ارزشمند این استان با نام دیگران صادر شود.
وی تصریح کرد: تا جایی که امکان دارد باید در معاملات این اصرار صورت گیرد که محصول با برند استان و شهرستان تاکستان صادر شود و سطح و حجم صادرات نیز به لحاظ کمی و کیفی افزایش یابد.
استاندار قزوین با اشاره به لزوم داربستی کردن باغات انگور، اظهار کرد: گر قرار باشد با نرخ ثابت، 25 هزار هکتار از باغات انگور تاکستان و 35 هزار هکتار از باغات انگور استان قزوین را داربستی کنیم، 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که انجام این امر نیازمند مشارکت باغداران و کشاورزان است و دولت نیز باید در قالب تسهیلات این موضوع را دنبال کند.
وی گفت: داربستی کردن باغات، یکپارچه سازی و تجمیع اراضی، افزایش سطح پوشش بیمه و صرفه جویی در مصرف آب از نکاتی است که در حوزه کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد.
عجم با تقدیر از برگزارکنندگان جشنواره ملی انگور، یادآور شد: لازم است دبیرخانه دائمی جشنواره انگور در شهرستان تاکستان ایجاد شود و اقدامات لازم برای هرچه بهتر برگزاری شدن این جشنواره در سال های آتی صورت گیرد.
در ادامه فرماندار شهرستان تاکستان بیان کرد: در راستای شناساندن جایگاه تاکستان به عنوان قطب انگور، این جشنواره برگزار شده است که تحقیقات و پژوهش، آموزش و ترویج، صادرات و بازرگانی و فرهنگی و تاریخی محورهای این جشنواره هستند.
علی اکبریان با اشاره به اهداف این جشنواره، افزود: ارتقای کمی و کیفی محصول انگور، جذب سرمایه گذار در صنایع تبدیلی، ایجاد بارگاه های بهداشتی، تغییر الگوی کشت از روش سنتی به مدرن، استانداردسازی و تولید کشمش ارگانیک، عرضه انواع انگور با برند تاکستان، انتقال میز کشمش و کانون انگور به استان قزوین و غیره از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی خاطر نشان کرد: 40 درصد صادرات کشمش کشور از استان قزوین به ویژه تاکستان است و این استان از نظر سطح زیرکشت محصول انگور، رتبه دوم و از نظر تولید رتبه اول را دارد.
پایان پیام/
نظر شما