سایت های الگویی کشاورزی در کشور  ایجاد می شود

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: در راستای ترویج روش های نوین باغداری، سایت های الگویی در کشور ایجاد می شود که طی مدت پنج سال 30 هزار نفر از مددکاران ترویجی زیرپوشش این سایت ها قرار می گیرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، پیمان فلسفی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و معاون ترویج و آموزش سازمان تات وزارت جهاد کشاورزی، ظهر امروز (27 شهریور) در جشنواره ملی انگور استان قزوین که در مجتمع فرهنگی امام علی (ع) تاکستان برگزار شد، بیان کرد: توسعه باغات انگور و احیای آنها در استان قزوین، یکی از برنامه های اساسی است که پیگیر این موضوع هستیم.
 

وی ادامه داد: در این راستان پیگیری هایی صورت گرفته تا از اعتبارات ملی، اعتباری خاص به شهرستان تاکستان اختصاص یابد تا در ارتباط با توسعه و احیای باغات انگور در شهرستان تاکستان و استان قزوین دغدغه کمتری وجود داشته باشد.
 

معاون ترویج و آموزش سازمان تات وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: نوع کشت و کار و احداث باغات در تاکستان باید به لحاظ شکل ظاهری و برداشت مورد تجدیدنظر قرار گیرد، بنابراین به دنبال این هستیم تا با استفاده از روش های نوین و یافته های تحقیقاتی این امر محقق شود.
 

وی در خصوص ترویج روش های نوین باغداری اعلام کرد: یکی از اقداماتی که در دستور کار قرار دارد، ترویج روش های نوین باغداری است و از این رو نیز سایت های الگویی را در کشور ایجاد خواهیم کرد و این انتظار وجود دارد که در استان قزوین و شهرستان تاکستان به صورت ویژه سایت الگویی مدیریت باغات انگور ایجاد شود.
 

فلسفی یادآور شد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته طی مدت پنج سال باید تعداد سایت های الگویی به تعداد مددکاران ترویجی کشور برسد، از این رو طی مدت پنج سال 30 هزار نفر از مددکاران ترویجی در کشور زیرپوشش سایت های الگویی قرار می گیرند.
 

وی با اشاره به ایجاد مدرسه انگور در تاکستان، اظهار کرد: مدرسه انگور جزو مصوبات دور سوم سفر هیئت دولت به استان قزوین است که مقدمات کار فراهم شده و در سال جاری 25 نفر دانش آموز رشته انگو در شهرستان تاکستان خواهیم داشت.
 

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: دوره کاردانی فناوری انگور راه اندازی خواهد شد که سه دوره، پذیرش دانشجو در این حوزه صورت گرفته است ولی اکنون متوقف شده است و این آمادگی وجود دارد که در سال جاری 50 دانشجو در این دوره مورد پذیرش قرار گیرند و فرزندان باغداران و کشاورزان می توانند وارد این دوره شده و از تسهیلات بهره مند شوند.
 

وی تصریح کرد: در حال حاضر برای تولید محصول سالم در وزارت جهاد کشاورزی برنامه گسترده ای وجود دارد که در حوزه ترویج محصول سالم برای محصولی همچون انگور، 14 سایت تشکیل شده است که 368 باغدار زیرپوشش این سایت ها هستند و در نتیجه اقدامات ترویجی و آموزشی در سایت های الگویی، میانگین حذف آفت کش بیش از 40 درصد و میانگین حذف کود شیمیایی 35 درصد بوده و میانگین درآمد در واحد سطح نیز 20 درصد افزایش داشته است.
 

فلسفی با اشاره به لزوم ساماندهی شرکت های خدمات فنی و مهندسی، گفت: از دیگر برنامه های وزارت جهاد کشاورزی، استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی و فارغ التحصیلان است که در این راستا شرکت های خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی را تقویت کرده و در سال جاری نیز برنامه ساماندهی و کارسپاری به این شرکت ها را به صورت گسترده در دستور کار داریم.
 

وی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره، خاطر نشان کرد: اصلی ترین و مهم ترین عامل تولید در بخش کشاورزی، کشاورزان، تولیدکنندگان و باغداران هستند و فلسفه برگزاری چنین جشنواره هایی نیز شنیدن دغدغه تولیدکنندگان و پیدا کردن راهکار برای رفع این دغدغه ها است.
 

پایان پیام/

کد خبر 173552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha