به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان: مساجد همواره در سیر شکلگیری فعالیتهای انقلاب اسلامی نقش کلیدی ایفا کردند، در این میان پایگاههای بسیج مستقر در مساجد نیز در موقعیتها و مناسبتهای مختلف یاریگر مسجد بوده و هستند؛ از ارائه مباحث دینی گرفته تا ترویج فرهنگ مقاومت.
در آخرین روز از هفته بسیج با «زهره الهیان»، نماینده مجلس شورای اسلامی و «مینو اصلانی»، عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) و رئیس سابق بسیج جامعه زنان، گفت وگویی کوتاه داشتیم که در ادامه می خوانید:
«زهره الهیان» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، در رابطه با جایگاه مسجد و بسیج در ترویج فرهنگ مقاومت در جامعه، اظهار کرد: مساجد همواره سنگر انقلاب و پایگاه بسیج مردمی بودند و هستند و امروز نیز با فعالیتهای متعدد خود زمینهساز تقویت فرهنگ اسلام و انقلاب به شمار میروند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز مساجد در مقابله با رژیم صهیونیستی و ترویج فرهنگ مقاومت میان نوجوانان و جوانان انقلابی نقش مهمی دارند، در واقع مساجد باید بلندگوی صدای ملت مظلوم غزه و فلسطین باشند و با فعالیت هایی نظیر تجمعهای مسجدمحور، شکلگیری کمپین ها و شکایات از رژیم صهیونیستی بیش از پیش اثرگذار باشند تا بالاخره ذیل پرچم مسجد و ترویج تفکر مقاومت، پیروزی ملت مظلوم فلسطین را شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: در این میان ذیل پیوند بسیج و مسجد و اقداماتی که با هدف گسترش فرهنگ مقاومت انجام میشود، بصیرتافزایی بین اقشار مختلف به ویژه جوانان را شاهد خواهیم بود.
همچنین «مینو اصلانی» در گفتوگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه مساجد همواره به عنوان محور تمامی جریانهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور فعال است، اظهار کرد: اساسا مسجدمحوری در ذات حکمرانی دینی است و در نتیجه اگر مساجد محور حرکتهای فرهنگی قرار بگیرند از آن جایی که از جنس مردم بوده و در راهبری جامعه نقشآفرین هستند در نتیجه میتوانند در عرصههای مختلفی فرهنگساز باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) گفت: با توجه به این جایگاه مساجد، اگر زمینهای فراهم شود که نوجوانان و جوانان از طیفهای مختلف بیش از پیش به مسجد بیایند آن وقت شاهد تاثیر شگرف این حرکت فرهنگی در سطح جامعه خواهیم بود اما مساله این است که در حال حاضر ما از محوریت مسجد دور شده ایم.
وی با بیان اینکه در دوران انقلاب اسلامی، تمامی مسایل کشور اعم از آموزشها، سازماندهی و جذب با محوریت مسجد صورت میپذیرفت، خاطرنشان کرد: در واقع محوریت فرهنگی جامعه در مساجد شکل میگرفت آن هم با رویکرد سادهزیستی که همواره در فعالیت ها ترویج می شد؛ بنابراین با در نظر گرفتن مواردی که اشاره شد بازگشت به مسجد میتواند بسیاری از موضوعات مبتلابه در جامعه از جمله مساله حجاب را به درستی فرهنگ سازی کند.
رئیس سابق بسیج جامعه زنان افزود: بسیج گستردهترین تشکل مردمی است و همواره در عرصه های مختلف فعالیت داشته که از جمله آنها میتوان به تشکیل دورههای آموزشی و تربیت مربی اشاره کرد و اساسا اولین جایی که شروع به تربیت مربی و مدرس کرد بسیج بود.
وی ادامه داد: هزاران نفر در بسیج تربیت شدند تا به درستی بتوانند با جوانان در رابطه با موضوعات مختلف گفت وگو داشته باشند که در این بین مساجد نقش کلیدی ایفا کردند، فعالیت پایگاه های بسیج در مسجد و برنامه های مختلفی که در عرصههای فرهنگی دینی تدارک دیدند از جمله این موارد محسوب می شود که ثمره آن را در جامعه می بینیم.
نظر شما