وخامت وضعیت انسانی در غزه و ادامه محاصره اشغالگران

گزارش‌های سازمان‌های امدادی نشان می دهد که وضعیت انسانی درغزه با ادامه محاصره اشغالگران وخیم شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی ۲۱، گزارش‌های سازمان‌های امدادی حاکی از وخامت فاجعه در نوار غزه در نتیجه حملات اشغالگران و محاصره تحمیلی و ممنوعیت ورود مقادیر کافی مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و لوازم ضروری زندگی در روزهای آتش بس است.

آوارگی

آمارها نشان می دهد که نزدیک به ۱.۸ میلیون نفر از ساکنان نوار غزه از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این منطقه منازل خود را رها کردند و داخل نوار غزه آواره شدند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد: نزدیک به یک میلیون نفر از آنها در ساختمان‌هایی که توسط آژانس امداد و کار پناهندگان فلسطین (آنروا) اداره می شود، پناه گرفته‌اند و تعداد این پناهگاه‌ها دستکم ۱۵۶ پناهگاه است.

پس از اینکه ده‌ها هزار غیرنظامی برای در امان ماندن از بمباران رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر به جنوب غزه فرار کردند، این پناهگاه‌ها بی نهایت شلوغ شده و بیش از چهار برابر ظرفیت در خود جای داده است.

بیمارستان‌ها

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: تقریبا سه چهارم بیمارستان‌های غزه یعنی ۲۶ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان به دلیل بمباران یا کمبود سوخت از خدمت رسانی خارج شدند. بییشتر بیمارستان‌ها در شمال غزه نیز کار خود را متوقف کردند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد: گروه‌های امدادی، بیماران و کارکنان بهداشتی را از برخی از این بیمارستان‌ها در طول آتش بس تخلیه کردند. قرار است فرآیند تخلیه در روزهای آینده اجرا شود.

سازمان بهداشت جهانی همچنین از آتش بس استفاده کرد تا هزاران واکسن که به دلیل قطع جریان برق در خطر فاسد شدن در شمال غزه قرار دارند، به جنوب غزه منتقل شود.

رسیدن کمک‌ها

گذرگاه رفح بین نوار غزه و مصر باز شده و اجازه ورود به کمک‌های محدود از ۲۱ اکتبر داده شده است. این درحالی است که سایر گذرگاه‌ها با نوار غزه بسته مانده‌اند.

از مان آتش بس، روزانه ۲۰۰ کامیون برای ارسال کمک وارد غزه شده اند که بیش از دو برابر میانگین قبلی است.

وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد: یک کشتی جنگی فرانسه در مصر پهلو گرفته است و ممکن است در اواخر هفته جاری درمان کودکان زخمی غزه را آغاز می کند.

روند توزیع کمک‌ها در مناطق جنوب وادی غزه در طول آتش بس سرعت گرفته است. با این حال، آژانس‌های امدارد خواستار بازشدن بیشتر گذرگاه‌ها برای پاسخ به نیازهای مردم شدند.

ورود روغن پخت و پز در طول آتش بس مجاز است. باوجود این دفتر هماهنگی امور بشردوستانه اعلام کرد که صف‌ها نزدیک به دوکیلومتر در خان یونس کشیده شده است.

غذا و آب

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد: یکی از نانوایی‌های وابسته به برنامه جهانی غذا کار خود را از سرگرفته است و اجازه فراهم کردن نان برای نزدیک به ۹۰ هزار نفر در پناهگاه‌های سازمان ملل در جنوب غزه را دارد.

هنوز اخبار مبنی بر کمبود آب نوشیدنی در سراسر نوار غزه وجود دارد، باوجود اینکه مقادیر جدید آب به موجب شرایط آتش بس وارد شده است.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: میانگین عفونت در کودکان پنج سال به بالا تا اوایل نوامبر به بیش از ۱۰۰ برابر حد طبیعی افزایش یافته است.

سوخت

به موجب شرایط آتش بس، نزدیک به دو برابر سوخت (۱۳۰ هزار لیتر) روزانه به غزه وارد می شود.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد: مسئولان خدمات اصلی از جمله بیمارستان‌ها، تاسیسات آب و فاضلاب و پناهگاه‌های آوارگان همچنان به دریافت سوخت روزانه برای راه اندازی ژنراتورهای برق ادامه می دهند.

کد خبر 1736173

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha