راهکارهایی برای افزایش مشارکت در انتخابات

وزیر کشور در خصوص افزایش مشارکت در انتخابات گفت: گروه‌های سیاسی باید در جلب مشارکت مردم تلاش کنند و در مرحله نخست باید امیدآفرینی توسط دولت و سایر بخش‌ها انجام شود که دولت این کار را در دستور دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد وحیدی وزیر کشور صبح امروز چهارشنبه در حاشیه هیئت دولت، اظهار داشت: طرح تشکیل استان شرقی و غربی تهران در مرحله بررسی کارشناسی است و در کمیسیون‌های تخصصی دولت قرار دارد و نیازمند مصوبه دولت و تصویب در مجلس است.

 وی در خصوص راهکارهای وزارت کشور برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفند گفت: همگان باید در این خصوص شریک شوند و در مرحله نخست باید امیدآفرینی در دولت و سایر بخش‌ها انجام شود که دولت این کار را در دستور دارد، همچنین باید همگان و سایر صنوف تلاش کنند تا حداکثر مشارکت ایجاد شود.

 وحیدی درباره آخرین شرایط اتباع غیرقانونی گفت: تاکنون ۴۰۰ هزار نفر از اتباع غیرقانونی به کشور خود بازگشتند ولی برخی از آنها دوباره بازمی گردند که برای این موضوع باید قانون جامعی تدوین شود؛ قوانین بازدارنده کافی برای جلوگیری از بازگشت مهاجران غیرقانونی اخراج شده نداریم؛ باید این مساله را حل کنیم.

وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: شناسنامه یعنی تابعیت و این موضوع قوانین و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و به این سرعت اعطا نخواهد شد، مگر برای کسانی که براساس قانون دارای وضعیت ویژه‌ای باشند.

وی با اشاره به امکان تغییر چهره برخی افراد بعد از عمل زیبایی صورت اظهار داشت:  جراحی‌های زیبایی اگر منجر به تغییر چهره شود، باید مراجعه و مدارک هویتی خود را تعویض کنند.

 وزیر کشور در ادامه درپاسخ به سوالی درخصوص برخی انتقادهای مطرح‌شده در فضای رسانه‌ای نسبت به محرمانه بودن بخشنامه‌ی وی درباره حجاب، بیان کرد: ما خوشحالیم که به قانون استناد می‌کنند، ولی توصیه می‌کنم به همه ابعاد قانون توجه کنند. رعایت عفاف و حجاب یک قانون است، ولی اینکه عده‌ای به عدم رعایت حجاب تشویق و ترغیب کنند، و سعی در مورد خدشه قرار دادن امر به معروف و نهی از منکر کنند؛ انسان مورد تردید می‌شود که این‌ها چقدر پایبند به قانون هستند.

وحیدی ادامه داد: کسانی که انتقاد می‌کنند، ابتدا باید این پرسش را پاسخ دهند که چرا تلاش کردند مطلبی که مُهر طبقه‌بندی خورده را از درون یک دستگاه بگیرند؟ چرا تلاش در انتشار آن داشتند؟ و چرا تلاش می‌کنند این را به‌عنوان یک کار درست جلوه دهند؟ این سه کار غیرقانونی است. در حالیکه آن افراد به قانون هم اشاره می‌کنند. لزوم غیرمحرمانه بودن بخشنامه درباره حقوق و تکالیف مردم است، در حالیکه در آن بخشنامه حق و تکلیفی برای مردم نیست و مربوط به وظایف دستگاه‌هاست.

وی افزود: در این اسناد، ممکن است یک بند نیازی به طبقه‌بندی نداشته باشد، اما چون بندهای دیگری نیاز به طبقه‌بندی دارد، بنابراین کل سند طبقه‌بندی می‌شود، یعنی ممکن ست کل سند به‌خاطر یک بند طبقه‌بندی شود. برخی به این قوانین آشنا نیستند و اظهار نظر می‌کنند که توصیه من این است که قانون را بخوانند.

وزیر کشور هم‌چنین درخصوص بخشنامه رعایت حجاب عنوان کرد: مواضع ما در عفاف و حجاب کاملا روشن است؛ در این زمینه قانون و مصوبات داریم که براساس آن رعایت حجاب و عفاف در همه دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی لازم است و وزارت کشور نیز مسئولیت نظارت بر رعایت این قانون را دارد.

وحیدی اظهار داشت: در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که در سال۷۶، ۸۴، و ۹۸ توسط روسای جمهور ابلاغ شده است، مصوبات روشنی درباره عفاف و حجاب داریم و جرایم آن از حیث عدم رعایت حجاب در قانون مجازات اسلامی مشخص شده است. وزارت کشور وظیفه نظارت بر عفاف و حجاب دارد و تلاش ما هم اجرای این وظیفه بوده است. خواسته ما این است همه دستگاه‌ها در رعایت حجاب و عفاف عمل کنند.

وی گفت: آمران به معروف و ناهیان از منکر هم وظیفه دارند و دستگاه‌ها موظفند از آنها حمایت کنند؛ براساس قانون حمایت از امر به معروف و نهی از منکر، اگر کسی مانع فعالیت آنها شود، مجازات خواهد شد؛ آنها وظیفه تذکر زبانی دارند. از حامیان امر به معروف و نهی از منکر در همه موضوعات از جمله عفاف و حجاب براساس وظیفه قانونی خود حمایت، قدردانی و تشکر می‌کنیم. بعضی می‌گویند وزیر کشور گفته ما مجوز خاصی نداده‌ایم. بله من گفته‌ام، این‌ها براساس قانون امر به معروف و نهی از منکر به مجوز نیاز ندارند که ما بخواهیم به آنها مجوز دهیم. البته، خارج از تذکر زبانی نیز موضوع متفاوت می‌شود اما تذکر زبانی طبق قانون انجام می‌گیرد.

کد خبر 1736291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha