به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، مرتضی ضرابی، امروز در جمع خبرنگاران استان لرستان لرستان در خرم آباد، با اشاره به اینکه بانک بند خون در ۱۳۸۹ افتتاح شده است، افزود: بیش از ۲۰۰ هزار نمونه در این بانک خون ذخیره شده است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه بانک سلول های بنیادی خون بند ناف بحث ذخیره سازی خونی است که در جفت و ناف ذخیره است، ادامه داد: حجم خون بند ناف حدود ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است که بلافاصله پس از تولد جمع آوری می شود.
وی با بیان اینکه سلول های بنیادی که تشکیل دهنده باندهای مختلف بدن هستند، عنوان کرد: خونی که بند ناف به عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته می شود که حاوی سلول های مختلف است و استفاده از آن در درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
ضرابی با بیان اینکه خون بند ناف در کمتر از ۲۴ ساعت به باند خون منتقل می شود، افزود: این خون بند ناف می تواند برای مدت طولانی ذخیره شود و در آزمایشگاه جداسازی سلول های بنیادی انجام می شود.
رئیس خون بند ناف کشور با بیان اینکه خون بند ناف در دو بخش خصوصی یا خانوادگی و عمومی داریم، افزود: در بانک بند خون خصوصی نمونه را برای خودشان ذخیره سازی می کنند.
وی ادامه داد: در بانک عمومی نزدیک پنج هزار نمونه ذخیره سازی شده است و در این بخش برای ذخیره سازی نیاز به حمایت دولت دارد.
ضرابی با بیان اینکه نه تنها در کشور بلکه نمونه هایی نیز از خارج از کشور ذخیره سازی شده است، گفت: خون بند ناف تا ۲۵ تا ۳۰ سال قابل ذخیره سازی است.
وی اظهار کرد: دفاتر ذخیره سازی خون بند ناف در استان و شهرستان ها فعال هستند و جمع آوری خون بند ناف را انجام می دهد.
ضرابی با بیان ابنکه نمونه های ذخیره سازی خون بند ناف در لرستان ۵۵ درصد حاصل تولد نوزادان پسر و ۴۵ دختر است، افزود: ۱۷ درصد زایمان طبیعی و بیشترین نمونه مربوط به زایمان سزارین است که نزدیک ۸۳ درصد است.
وی با بیان اینکه در سلول های خون بند ناف درمان بیش از ۸۰ بیماری درمانی خونی و غیر خونی وجود دارد، خاطرنشان کرد: بیشترین مصرف ما از سلول ها بنیادی در بیماری های خونی بوده است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: تاکنون نزدیک به ۵۰ بیمار با استفاده از ذخیره خون بند ناف درمان شده است.
وی با بیان اینکه دانش سلول های بنیادی در کشور بومی است، گفت: در حین تولد نوزاد خون بند ناف، پرده جنینی و رگ های خونی که به عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته می شوند قابل فراوری و ارزشمند است و اکنون جمع آوری می شود و در پالایشگاه محصولات زایمانی فراوری و مورد استفاده قرار می گیرند.
ضرابی با اشاره به اینکه بسیاری از پیوند هایی که انجام شده برای خانواده هایی که کودک بیمار داشتند، انجام شده است، گفت:در فرایند جمع آوری خون بندناف خانواده ها باید از هفته ۳۴ بارداری به سایت یا دفاتر خون بند ناف مراجعه و ثبت نام انجام دهند و در زمان زایمان کارشناسان خون ما در بیمارستان حضور داشته و نمونه خون بند ناف را بعد از تولد نوزاد جمع آوری می کنند که باید در زمان سه تا پنج دقیقه خون بند ناف ذخیره شود.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی کشور، با اشاره به اینکه دانش سلول های بنیادی در کشور بومی است، اظهار کرد: کشورهای همسایه درخواست راه اندازی بانک خون بند ناف را داشتند، که طی هفته های آینده در کشور عراق این بانک راه اندازی می شود.
نظر شما