لزوم تقویت روحیه کارگروهی در نوجوانان/ کانون‌های خواهران در کاهش آسیب‌های اجتماعی ورود کنند

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفت: یکی از نیازها مهم امروز، "کار تیمی خوب" است لذا باید روحیه کار گروهی از طریق کانون‌های فرهنگی مساجد و طرح هشتادیوم بین نوجوانان تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین حجت گنابادی نژاد در نشست هم اندیشی رویداد هشتادیوم که با حضور مدیر ستادکانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی و جمعی از مسوولین این ستاد و تعدادی از مدیران کانون‌های مجری طرح هشتادیوم در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد اظهار کرد: طرح هشتادیوم برنامه ای بسیار خوب با مزیت‌های قابل توجه است که نام با مسما و زیبایی نیز برای آن انتخاب شده است.

وی افزود: مسجدمحوری یکی از رویکردهای مهمی است که اگر نوجوان محوری و جذابیت نیز به آن افزوده شود ثمرات ارزشمندی را به همراه خواهد داشت.

جذب اعضای جدید یک هدف کمی با اولویت شود

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفت: یکی از مسائل دارای اولویت در کانون های فرهنگی و هنری مساجد جذب مخاطبین و اعضای جدید است و این موضوع باید به عنوان یک هدف کمی توسط ستاد کانون‌ها به صورت مستمر اجرا و پایش شود.  

وی با اشاره به نکاتی برای اجرای بهتر رویداد هشتادیوم اظهار کرد: اولین موضوعی که به عنوان هدف قطعی و دارای اولویت در این طرح می‌تواند لحاظ شود تعریف کردن کمیت عملیاتی در حوزه جذب نوجوانان است. به صورتی که برای هر کانون سهیمه ای در نظر گرفته شده و براساس آن نیز ارزیابی شود.  

حجت‌الاسلام گنابادی نژاد افزود: تنوع در موضوعات و اهداف و برنامه‌ها در این رویداد خوب است، ولی باید یک موضوع به عنوان محور اصلی انتخاب شده و بقیه حول آن و برای بهبود آن شاخص انتخاب و اجرا شوند.

وی با تاکید بر اهمیت تقویت کارگروهی در بین نوجوانان تصریح کرد: در جامعه ما افراد خوب و توانمند زیاد دارین ولی جمع‌ها و گروه‌های یک‌دست و موفق کمتر هستند لذا باید بر بعد جمعی کار نیز تاکید شود تا بتوانیم ضمن تقویت فردی، گروه‌های توانمند نیز تربیت و روحیه کار تیمی را نیز در بین نسل جوان و نوجوان تقویت کنیم.  

نوجوانان را برای کار میدانی پرورش دهید

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفت: سعی کنید بستر میدانی شدن بچه‌ها نیز فراهم شود و آنها در محیط‌هایی غیر از محیط کانون نیز امکان حضور و فعالیت داشته باشند. به عنوان مثال در مسجد به آنها تریبون بدهید تا با مردم در خصوص مسائل روز صحبت کنند یا نماز جمعه و سایر اجتماعات.   

وی بر پیوست رسانه‌ای این رویداد نیز تاکید کرد و گفت: برش رسانه‌ای و فضای مجازی نیز از نکاتی است که به عنوان مکمل اقدامات و برنامه های این طرح باید مدنظر قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام گنابادی نژاد همچنین در خصوص طرح همقدم به عنوان پیوست خانواده این طرح نیز گفت: اینکه ارتباط بین نوجوان و خانواده نیز در این رویداد دیده شده نیز قابل تحسین است و یک نکته را نیز بنده توصیه میکنم که بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و آن هم عملیات‌های خانوادگی است.

وی ادامه داد: اینکه افراد علاوه برکارهای گروهی، برنامه هایی مانند عیادت از بیماران محله را نیز به همراه خانواده انجام دهند در پیوند میان اعضا و تحکیم بنیان خانواده موثر خواهد بود.  

استفاده از ظرفیت کانون‌های خواهران برای کاهش آسیب‌های اجتماعی 

 معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی، ظرفیت کانون‌های خواهران را در کاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار موثر دانست و گفت: کانون های تخصصی بانوان می‌توانند به عنوان یکی از بازوهای عملیاتی در میدان به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کنند. به عنوان نمونه با هماهنگی‌ با نهادهای زیربط زوج‌های متقاضی طلاق برای مشاوره به این کانون‌ها معرفی شوند یا در حوزه کودکان کار و سایر مواردی که توان اثرگذاری وجود دارد.  

رویکرد تربیتی راهبرد جدید کانون‌های فرهنگی مساجد 

در ابتدای این نشست حجت الاسلام حسن افکار، مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی نیز به تشریح علل طراحی این رویداد پرداخت و گفت: هدف از اجرای این طرح این است که علاوه بر مسایل فرهنگی در کانون‌ها، فضای تربیتی نیز در مساجد تعریف کنیم و این امر نیز نه تنها در مسجد بلکه در همه محله تسری پیدا کند.

وی با اشاره به ساختار اجرایی این رویداد گفت: با عنایت به تعدد کانون ها و مشکل ارتباط مستمر با همه، هر ۷ الی ۱۰ کانون در قالب یک کلونی تعریف و توسط یک کانون محوری به عنوان رابط با ستاد راهبری می‌شوند.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ادامه داد: در مشهد ۲۷ کلونی تشکیل شده و از میان شهرستان ها نیز ۸ شهرستان برای اجرای پایلوت این طرح انتخاب شده اند. برآورد ما در مرحله اول رویداد، جذب ۲۰ الی ۵۰ نوجوان در هر کانون و حدود ۱۰ هزار نفر در کل طرح است.

حجت‌الاسلام افکار همچنین طرح همقدم را به عنوان پیوست خانواده رویداد هشتادیوم معرفی کرد و گفت: ارتباط فرزندان با والدین از مسائل مهم در این رویداد است که در قالب یک پیوست مجزا به خصوص برای کانون های تخصصی خواهران برنامه‌ریزی شده است.

در ادامه این نشست مدیران ‌کانون‌های منتخب مجری این طرح هر کدام نکاتی را در جهت بهبود این رویداد مطرح کرده و همچنین گزارشی از فعالیت‌های انجام شده برای شروع این طرح در منطقه تحت پوشش خود ارائه دادند.  

پایان پیام/

کد خبر 1737010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha