دومین نشست علمی «پدافند غیرعامل، انقلاب اسلامی و تهدیدها» برگزار شد

دومین نشست علمی «پدافند غیرعامل، انقلاب اسلامی و تهدیدها» از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، دکتر علی جان سکندری پژوهشگر مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ابتدای این نشست که امروز، چهاردهم آذرماه ۱۴۰۲ در محل تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: در نخستین جلسه این همایش به بررسی مفهوم پدافند غیرعامل و ضرورت آن و همچنین دو مدل فکری و اعتقادی اسلام و لیبرال اشاره شد.

وی بیان کرد: در مدل اسلام خدامحوری و خداجویی آن چیزی که در زندگی انسان نقش بازی می‌کند خیر و سعادت است اما در مدل لیبرال غربی، امیال محوری محور زندگی است و در واقع در مدل لیبرال نفسانیت حاکم است که نتیجه آن شر و در مدل اسلام خدامحوری و خداجویی خیر حاکم است.

وی در پاسخ به این سوال که چه چیزهایی نظام‌های اجتماعی، حاکمیتی و انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند، گفت: در پاسخ می‌توان گفت نظام‌های اجتماعی و انقلاب اسلامی از دو ناحیه ممکن است مورد تهدید قرار گیرد، نخست از ناحیه مدیران نظام و حکومت‌هاست که به دلیل عدم تخصص و کارآمدی، عدم تعهد، هوای نفس، دنیاطلبی، تبعیض، پارتی بازی، ریاکاری و  فاصله‌گرفتن از مردم و مسائل دیگر، تهدید کننده است که از سوی مدیران نظام شکل می‌گیرد و آسیب و تهدید جدی برای انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

این پژوهشگر تصریح کرد: دومین تهدیدی که از ناحیه غیر مدیران صورت می‌گیرد از دو ناحیه خواهد بود، یکی از داخل نظام به معنی دشمنان و مخالفان انقلاب اسلامی یا کسانی که در واقع تطمیع و مزدور شده‌اند و تهدیدی علیه انقلاب اسلامی به شمار می‌روند و همچنین تهدیدی که از سوی دشمنان و دولتمردان کشورهای خارج صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: از این رو لازم است پژوهش‌های کارشناسانه به شکل پدافند غیرعامل در عرصه‌های مختلف صورت گیرد تا مانع تهدیدها چه از سوی مدیران ناکارآمد و چه از سوی دیگر مدیران باشد. در حقیقت مردم داری در نظام اسلامی قوی‌ترین و بهترین پدافند غیرعامل به شمار می‌رود.  

نسبت دو سویه بین پدافند غیر عامل و امر فرهنگ 

دکتر احد فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه بین پدافند غیر عامل و امر فرهنگ در معنای اعم کلمه که معارف، اخلاق و فعالیت های را در بر می‌گیرد یک نسبت دو سویه وجود دارد، گفت: در نسبت نخست ما می‌توانیم معارف، فرهنگ و اخلاق را در خدمت پدافند غیر عامل بیاوریم و کمک کنیم پدافند غیرعامل از فرهنگ سیراب شود.

وی همچنین تصریح کرد: نسبت دوم پدافند غیعامل از فرهنگ است در واقع ما در سطح جهانی، ملی، استانی و آستانی یک فرهنگ داریم، فرهنگ پدافند غیرعامل و پدافند غیرعامل فرهنگ پژوهشی است که بر عهده نهادهایی همچون بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم اسلامی رضوی است و باید در این حوزه کار انجام شود.

پایان پیام/

کد خبر 1737489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha