به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، استان لرستان که پس از استان های شمالی پرباران ترین استان کشور است به دنبال نبود سدهای آبی و مهار نشدن آب های سطحی امروزه با مشکل کم آبی مواجه است.
به دنبال خشکسالی های و خشک شدن چشمه ها و روان آب های و افت شدید منابع آبی این استان امروز بخش کشاورزی، باغداری و دامداری لرستان متحمل خسارات فراوانی شده است.
بسیاری از باغات این استان در مناطق کم آب خشک شده و حتی بسیاری از عشایر کوچنده نیز برای سیراب کردن دام های خود با مشکل مواجه اند.
اسحاق طاهری مقدم، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به خبرنگار شبستان گفت: خشکسالی چندسال پی در پی باعث شده که سطح آب های استان به شدت کاهش یابد.
وی با بیان اینکه امروزه بیشتر چشمه ها و روان آب های استان خشک شده اند، افزود: خشک شدن این منابع آبی باعث شده کشاورزان برای تامین آب باغات خود دچار مشکل شوند.
طاهری مقدم اظهار داشت: در بیشتر مناطق استان لرستان عشایر این استان برای تامین آب دام های خود با مشکل مواجه اند.
این مقام مسئول با اعلام اینکه امکانات موجود پاسخگوی مشکلات نیست، خاطرنشان کرد: برای مقابله معضل خشکسالی باید از امکانات دیگر ارگان ها ونهادهای استان مددگرفته شود.
طاهری مقدم استفاده بهینه از آب و توسعه بیمه محصولات را از مهم ترین راهکارهای مقابله با خسارات ناشی از خشکسالی خواند و گفت: برای کاهش خسارات ناشی از خشکسالی باید کشاورزی حفاظتی در دستور کار قرار گیرد.
رئیس سازمام جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: برای تحقق کشاورزی حفاظتی باید مسئولان مربوطه هر چه زودتر نسبت به خرید وسایل لازم شامل لوله پلی اتیلن، تانکرها چرخدار و موتورهای پمپ آب اقدام و این وسایل را در اختیار کشاورزان قرار دهند.
طاهری مقدم افزود: استفاده از بذرهای اصلاح شده مقاوم به پدیده خشکسالی از دیگر راه های مقابله با خسارت های ناشی از خشکسالی است.
امروز مهم تریم خواسته مردم وکشاورزان استان لرستان از مسئولان ارائه راهکاری مناسب برای کاهش خسارات ناشی از خشکسالی در این استان پر آب است.
باتوجه به دردست ساخت بودن سدهای آب این استان انتظار می رود با تسریع در ساخت این سدها و بهره برداری از آن مشکلات و تنگناهای موجود در بخش کشاورزی، باغداری و دامداری استان لرستان رفع شود.
به نظر می رسد فراگیرشدن بیمه محصولات کشاورزی نیز از مهم ترین راه های کاهش خسارت های ناشی از خشکسالی باشد، چراکه با اجرای این طرح، کشاورزانی که محصولات خود را بیمه کرده باشند درصورت بروز خسارت می توانند حداقل بخشی از این خسارت را جبران کنند.
پایان پیام/
نظر شما