به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سهشنبه 28 شهریور برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات نماینده ایران در مورد ایران با کلیات طرح قاهره در مورد سوریه موافق است، مورد جزییات این طرح توضیح بفرمایید، گفت: نشست وزرای خارجه ایران، مصر و ترکیه به دنبال پیشنهاد ایران در اجلاس دوستان سوریه برای پیدا کردن راهحلی به منظور از میان برداشتن بحران سیاسی دیشب در قاهره برگزار شد.
مهمانپرست با اشاره به اینکه این طرح به دعوت محمد مرسی رییسجمهوری مصر انجام شد، گفت: یکی از طرحهای ایران برای به ثمر رساندن موضوع حل بحران سوریه اضافهکردن دو کشور عراق و ونزوئلا به گروه تماس و به تئوریکای جنبش عدم تعهد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است اختلاف دیدگاههایی بین ایران و سایر کشورهای عضو تماس در مورد حل بحران سوریه وجود داشته است اما در کلیات مشترک هستیم و تأکید همه ما بر راهحل سیاسی برای حل بحران سوریه و جلوگیری از دخالتهای نظامی خارجی و کنترل مرزهای سوریه به منظور جلوگیری از قاچاق سلاح و پول برای تروریستها و گروههای مخالف است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه ارزیابی ایران از صدور قطعنامه جدید شورای حکام علیه ایران که پیشنهاد 5+1 بوده است چیست، گفت: ما همواره آمادگی کامل برای همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشتهایم و این همکاری را در بهترین شکل خود انجام دادهایم.
وی افزود: بیشترین بازرسیها از سوی بازرسان آژانس از کشور ما انجام شده و تاکنون نشانهای مبنی بر اثبات ادعاهای آنها در مورد حرکت ایران به سمت ساخت بمب اتمی پیدا نشده است.
وی ادامه داد: ما قبلا هم اعلام کردهایم که در صورتی که گروه مقابل حقوق هستهای ما در همه مراحل از جمله غنیسازی اورانیوم را به رسمیت بشناسد و ایران هم پاسخ نگرانیهای غرب را همانطور که تاکنون انجام داده، بدهد روند مثبتی برای به نتیجه رسیدن بحث هستهای در مورد ایران انجام خواهد شد.
رامین مهمانپرست در مورد اقدام کانادا برای معرفی ایتالیا به عنوان حافظ منافع خود در ایران گفت: بحث تعیین حافظ منافع برای کشورها باید به طور رسمی و در گفتوگوهای دوطرفه انجام گیرد که متأسفانه در مورد ایران و کانادا این مراحل انجام نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به پیشنهاد مطرحشده در اجلاس نم در مورد بررسی پرونده هستهای رژیم صهیونیستی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی آیا تاکنون اقدام عملی در اینباره انجام شده است یا خیر، گفت: حضور چشمگیر سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و کیفیت اسناد تنظیمشده در این اجلاس فضای جدیدی را برای تأثیرگذاری در روند موضوعات مختلف بینالمللی ایجاد کرد و اعضای این نشست به این نتیجه رسیدند که باید به کشورهای مستقل برای رسیدن به اهداف خود کمک کنند، در تحمیل افکار سیاسی برخی کشورها به کشورهای مستقل و سازمانهای بینالمللی جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: بحث خلع سلاح هستهای و بحث عاریشدن خاورمیانه از سلاحهای هستهای در این نشست مطرح شد و به طور مشخص رژیم صهیونیستی مورد توجه ما قرار گرفته است.
رامین مهمانپرست همچنین در مورد اظهارات فریدون عباسی در مورد انفجار در خطوط انتقال برق تأسیسات فردوس که احتمال دخالت عوامل خارجی را در این انفجار مشخص میکند، گفت: مسایل مربوط به حفظ امنیت تأسیسات هستهای و مسایلی که در مقابل منافع مردم ما قرار دارد در دستور کار مراجع ذیربط قرار گرفته است.
وی افزود: وقتی ادعاهای غیرقابل اثباتی در مورد فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران مطرح میشود و اقدامات غیرمنطقی مانند تحریمها و ترور دانشمندان هستهای ما در دستور کار غرب و رژیم صهیونیستی قرار میگیرد طبیعی است که امکان دخالت عوامل خارجی در اتفاقاتی مانند انفجار خطوط انتقال برق تأسیسات هستهای ما وجود دارد و سؤالی که آقای عباسی در مورد احتمال این دخالت مطرح کردهاند افکار عمومی دنیا را به سوی خود جلب خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا خبر ارایه بسته پیشنهادی آقای مرسی به ایران در اجلاس نم برای دست برداشتن از حمایت سوریه صحت دارد یا خیر، گفت: ما همواره شاهد فعالیت رسانههای غربی به عنوان ابزاری در جهت تخریب اجلاس نم بودیم. در طول اجلاس این نشانهها به جای دیدن نقاط مثبت همواره به نکات منفی پرداختند تا تأثیرات موفقیت اجلاس بزرگ عدم تعهد را تحتالشعاع قرار دهند و اینکه یک رسانه آمریکایی مانند آسوشیتدپرس تلاش میکند که حضور گسترده کشورها در اجلاس نم را به حاشیه بکشاند نشانه نوعی نگرانی و عصبانیت آنها است.
مهمانپرست افزود: سفر رییسجمهوری مصر به ایران موفق بود و ایشان در تهران مذاکراتی هم با رییسجمهوری ایران انجام دادند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد دیدار آقای جلیلی و خانم اشتون در استانبول گفت: دیدار آنها به دنبال تصمیماتی است که در آخرین نشست میان نمایندگان ما و 5+1 در مسکو اتخاذ شد.
وی افزود: موضوع جلسه میان آقای جلیلی و خانم اشتون بحثهایی است که تاکنون طرفین در مورد مذاکرات هستهای دنبال کردهاند.
مهمانپرست همچنین در مورد مانور نیروی دریایی آمریکا در خلیجفارس گفت: سابق بر این هم شاهد برگزاری اینگونه مانورها بودهایم البته نیروهای نظامی کشور ما با دقت تمام همه تحرکات منطقه خلیجفارس را زیر نظر دارند و برای ما برقراری ثبات و امنیت خلیجفارس در اولویت قرار دارد.
وی افزود: ریشه ناامنی در منطقه حضور نیروهای خارجی و کسانی است که برای دسترسی به منافع خود حاضرند منافع منطقه ما را زیر پا بگذارند.
مهمانپرست افزود: با توجه به توانایی دفاعی کشورهای منطقه نیازی به حضور کشورهای خارجی وجود ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این پرسش که نظر ایران در مورد اظهارات تحلیلگران مبنی بر اینکه بعد از انتشار فیلم توهینآمیز به پیامبر اکرم (ص) بهترین راه مقابله بستن سفارتهای آمریکا و تشدید تحریمهای نفتی علیه اینگونه کشورها میباشد چیست، چنین گفت: جنایات زیادی از سوی صهیونیستها و حامیان آنها انجام شده که نیاز به عزم جدی برای مقابله با این فتنهها وجود دارد.
وی افزود: اهانت به ادیان به هیچوجه قابل تحمل نیست و از سویی نتیجه عکس برای حمایتکنندگان از این پروژههای ضد انسانی به دنبال خواهد داشت.
مهمانپرست گفت: کسانی به دنبال این اقدامات هستند که در هراس از غلبه دین و معنویت در جهان بخصوص پس از بیداری اسلامی قرار دارند. مردم از خلأ معنویت در کشورهای غربی رنج میبرند و مقامات آنها فکر میکنند که با این اقدامات میتوانند چهره اسلام را برای جلوگیری از گرایش مردم به این دین تخریب کنند.
مهمانپرست خاطرنشان کرد: تحریم آمریکا و رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای مختلف اقدام مناسبی است که مورد حمایت ما نیز میباشد و در سازمان همکاریهای اسلامی هم باید برای مقابله با این جنایتها تصمیمات جدی گرفته شود.
پایان پیام/
نظر شما