به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سلمان اسحاقی شامگاه (18 آذر) در نشست معاون سازمان انرژی هسته ای با استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: تولید و برداشت محصولات استراتژیک استان از جمله زرشک، زعفران و عناب زحمات زیادی دارد اما آفات سبب خسارت های زیادی به کشاورزان شده است.
نماینده مردم شهرستان های قاین و زیرکوه در مجلس افزود: دو نقطه استان در دستور کار سازمان انرژی هسته ای است تا مرحله به مرحله و با حضور سرمایه گذار سامانه های پرتودهی محصولات کشاورزی را راه اندازی شود.
وی گفت: مبارزه با آفت، ماندگاری محصول و میکروب زدایی سه هدف اصلی از ایجاد سامانه های پرتودهی محصولات کشاورزی است که سبب می شود دسترنج کشاورزان ارزش بیشتری در بازار جهانی پیدا کند.
اسحاقی افزود: یکی از مشکلات ما این است که پیاز و بذر محصولات استراتژیک ما را به کشورهای دیگر می برند، که باید برای عقیم کردن ژن و کپی نکردن برند ها از پرتودهی استفاده کنیم تا ذخایر ژنتیکی کشور حفظ و کشورهای دیگر کپی برداری نکنند.
وی با بیان اینکه علم پرتودهی در شرایط تحریمی کشور کشف شده است، گفت: این مهم گامی برای سلامت و امنیت غذایی کشور است که در استان آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: برخی کشاورزان فکر می کنند برای پرتودهی هزینه گزافی باید پرداخت کنند ولی در ناچیزترین هزینه کار پرتودهی را می توان انجام و از محصول را از آفت حفظ کرد.
در این جلسه مهدی جعفری- مدیرکل جهاد کشاورزی خراسانجنوبی هم گفت: برای ایجاد سامانه های پرتودهی پنج مکان را با معاون سازمان انرژی هسته ای بازدید کردیم که امیداوریم هرچه سریع اجرایی شود.
وی ادامه داد: راه اندازی این سامانه ها برای مردم خراسان جنوبی حیاتی است چراکه آفات، خسارت زیادی را در محصولات طبس، بیرجند و خوسف وارد کرده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: به دنبال این هستیم تا با پرتودهی؛ مدت زمان ماندگاری زرشک و عناب تر را بیشتر کنیم تا سود کشاورزان بیشتر شود.
وی افزود: استان خراسان جنوبی قابلیت اینکه شهرک پرتودهی محصولات کشاورزی شود را دارد.
نظر شما