مشارکت ۸۱ هزار کاشانی در پویش غربالگری فشارخون و دیابت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان از مشارکت ۸۱ هزار کاشانی در "پویش غربالگری فشارخون و دیابت" تاکنون خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، دکتر کورش ساکی در گفت و گو با خبرنگاران گفت: تاکنون ۹۰ هزار کاشانی در "پویش غربالگری فشارخون و دیابت"  شرکت کرده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: این پویش از ۲۰ آبان ماه با هدف غربالگری پرفشاری خون و دیابت همه افراد ۱۸ سال و بالاتر (متولدین قبل از ۱۳۸۴/۰۸/۲۰) آغاز شده است و تا ۱۵ دی ماه سال جاری ادامه دارد.

ساکی ادامه داد: تاکنون ۸۱ هزار نفر از شهروندان کاشانی در پویش سلامت شرکت کرده اند که ۱۲۲۴ نفر مشکوک به دیابت، ۲۵۳۰ نفر مشکوک به پرفشاری خون شناسایی و برای تشخیص نهایی ارجاع شده‌اند.

دکتر ساکی خاطر نشان کرد: از افراد غربالگری شده ۱۰۸۶۰ نفر به عنوان پیش دیابت و ۲۳۶۴۹ نفر هم به عنوان پیش فشارخون شناسایی شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سلامت در کنترل بیماری‌ها بسیار موثر است، در دوران کرونا تجربیات خوبی به دست آمد و مردم یاد گرفتند که چگونه سلامت خود را با خود مراقبتی حفظ کنند.

وی، با بیان اینکه پویش غربالگری فشارخون و دیابت برای افزایش امید به زندگی و ایجاد حس ارزشمندی در عموم مردم است، افزود: در این پویش ملی افراد با تکمیل پرسشنامه‌ای در خصوص سابقه دیابت و فشار خون بالا دارای پرونده سلامت می‌شوند و در صورت تشخیص بیماری تحت کنترل و درمان قرار می‌گیرند.

دکتر ساکی، با تاکید بر اینکه بیماری دیابت و بیماری پرفشاری خون از بیماری‌های خاموش هستند، تصریح کرد: بیماران ممکن است سال‌ها از اینکه مبتلا هستند بی‌خبر باشند، از طرفی ممکن است برخی بگویند اینکه خوب است که یک بیماری بدون علامت باشد و رنجی نداشته باشد اما باید یادآوری کرد که هرچند در ابتدا به ظاهر علامتی ندارند اما در درون بدن مشغول آسیب زدن است و زمانی علامت‌دار می‌شود که ممکن است در نقاط مختلف بدن آسیب‌هایی را وارد کرده باشد.

رئیس دانشگاه یادآور شد: از این رو برای کمک به تشخیص زودهنگام بیماری خفته و پنهان پرفشاری خون و دیابت در جامعه؛ وزارت بهداشت تصمیم به راه‌اندازی پویش ملی «غربالگری پرفشاری خون و دیابت» در سنین ۱۸ سال به بالا گرفت.

وی، با تاکید بر اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی از مهم‌ترین علل مرگ‌ومیر در جامعه محسوب می‌شود، گفت: بیماری فشارخون شرایطی را برای ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی فراهم می‌کند و سکته‌های مغزی نیز عمدتا با علل زمینه‌ای مثل فشارخون و غیره، شکل می‌گیرد.

دکتر ساکی در پایان، با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی با پیشگیری قابل کنترل است، افزود: دیابت و قند بالا هم زمینه‌ساز بیماری‌های کلیوی، آسیب بافت قلبی و عروقی و غیره است.

دانشگاه علوم پزشکی کاشان «پویش غربالگری فشارخون و دیابت» را برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان کاشانی همزمان با سراسر کشور آغاز کرده است.

برنامه های سلامت‌محور با عنوان «پویش ملی غربالگری دیابت و پرفشاری خون» در کاشان آغاز شده و هر روز در یک نقطه از شهر میزبان شهروندان است.

کد خبر 1738178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha