مقاومت غزه، الهام بخش یک انقلاب با بیداری معنوی و اخلاقی در غرب

صحنه‌های وحشتناکی که از غزه در اخبار و گزارش‌ها دیده می‌شوند اثری محو نشدنی در روح میلیون‌ها انسان در سرتاسر جهان گذاشته‌ ، اما همین مقاومت الهام‌بخش یک انقلاب با بیداری معنوی و اخلاقی در غرب شده است.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: صحنه‌های وحشتناکی که از غزه در اخبار و گزارش‌ها دیده می‌شوند، اثری محو نشدنی در روح میلیون‌ها انسان در سرتاسر جهان گذاشته‌ است که نمی‌توان آن را پاک کرد. بیش از دو ماه از وقوع این قتل عام می گذرد و قلب هر انسانی از دیدن صحنه‌های وصف ناپذیری که ساکنان بزرگترین زندان روباز جهان آن را تجربه می‌کنند به درد می‌آید.

اما در میان این همه درد،شاید تسلی‌دهنده است که بدانیم در میان چنین ناامیدی، درس عمیقی از ساکنان این منطقه ساحلی سرکوب‌ناپذیر به جهان داده می‌شود.

غزه بر اساس برخی ویژگی‌هایی که در سرنوشت مردم آن قابل مشاهده است، به هسته‌ای برای تبلیغ اسلام تبدیل شده است.

تبلیغ اسلام به واسطه غزه با پدیده فزاینده تاثیرگذاران رسانه‌های اجتماعی غربی برجسته شده است.

در حالی که بسیاری در غرب با اضطراب وجودی ناشی از اعتقاد آنها به آفرینش بی هدف دست و پنجه نرم می کنند، ایمان تزلزل ناپذیر غزه ای ها که هر فاجعه غیرقابل‌تصوری را تحمل کرده اند به شدت برای کسانی که با اضطراب دائمی یک جهان بی معنی زندگی می کنند تاثیرگذار بوده است.

علیرغم مواجهه با رگبار موشک‌ها و محرومیت از هر گونه آسایش مادی، توانایی مردم غزه  در تحمل صبورانه مصیبت‌ها با قدردانی از نعمت‌های خداوند، میلیون‌ها کاربر رسانه‌های اجتماعی را به تقبیح نسل‌کشی اسرائیل، ابراز همبستگی با غزه‌ها و کاوش عمیق‌تر در باورهای موجود برانگیخته است.

یکی از این کابران در «تیک تاک»، «مگان رایس» است. او به قدری تحت تاثیر این بیان قدرتمند از معنویت قرار گرفت که قبل از اعلام گرویدن خود به اسلام یک کلوپ مطالعه قرآن در «دیسکورد» (یکی از محبوب ترین برنامه‌های چت گروهی) ترتیب داد.

گرویدن او به اسلام، بخشی از روند رو به رشدی را تشکیل می دهد که در آن کسانی که هیچ وابستگی مذهبی ندارند، پوچی ناشی از کمبود معنویت را به عنوان دلیلی اساسی برای همدردی با فلسطینی‌ها و گرایش به اسلام ذکر می کنند.

افشای تبلیغات صهیونیستی و  اقدام رسانه‌های غربی برای پوشش‌های دوگانه درگیری میان حماس و اسرائیل، بسیاری از ناظران را تشویق کرده است تا در جاهای دیگری به دنبال حقایق بروند.

این افراد وظیفه اخلاقی خود می‌دانند که تصورات غلطی که قبلا درباره اسلام وجود داشت را کنار بگذارند و راز مکانیسم مقابله فلسطینی‌ها را هنگام بزرگ‌ترین فاجعه یعنی مرگ، برملا کنند.

در نتیجه این تغییرات، جستجوهای اینترنتی برای قرآن افزایش یافته است و بسیاری از غیرمسلمانان به انجمن‌های آنلاین رفته‌اند تا بفهمند چرا فلسطینی‌ها از مرگ و میر نمی‌ترسند و وقتی زندگی‌شان از هم پاشیده شده است، چنین خوش‌بینانه و با اعتقاد محکم به خدا زندگی می‌کنند.

مردم غزه در حقیقت به عنوان یک کاتالیزور برای درون نگری و جستجوی روح معنوی برای میلیون ها نفر که احساس یک واقعیت مقدس مطلق را از دست داده اند، عمل کرده‌اند.

آنهایی که مقاومت ارزشمند مردم غزه را می‌بینند،  نه تنها مزایای سلامت روان و ایمان به واقعیتی متعالی را که بسیاری به طور ضمنی آرزو می‌کنند، تصدیق می‌کنند، بلکه ارزش ذاتی خداآگاه بودن در دنیای مادی‌گرا را درک می‌کنند و برای تثبیت سلامت روانی خود به اسلام روی می‌آورند.

وضعیت فلسطینی‌ها حتی لیبرال ها را برآن داشته است تا در مورد بحران ایمانی خود تامل کنند و به فراخوانی بالاتر بیندیشند.

غزه همچنین به یک ندای روشن برای انقلاب علیه ظلم تبدیل شده است که تاثیرات آن به شدت در همه جهان دیده می‌شود.

در سال‌های اخیر، محبوبیت دموکراسی‌های غربی به طور قابل توجهی کاهش یافته است و اعتماد عمومی به مقامات کشورهای اروپایی روز به روز کمتر می‌شود.

با کاهش بودجه‌های بهداشتی و آموزشی، سرکوب دستمزدهای طبقه کارگر و استانداردهای زندگی مورد تعرض دولت‌هایی که نگرانی چندانی در افزایش هزینه‌های نظامی ندارند، احساس نارضایتی ملموسی در میان شهروندان اروپایی ایجاد شده است؛ آنها احساس می‌کنند که هدف خیانت قرار گرفته و مورد استثمار واقع شده اند.

بنابراین، اعتراضات سراسر قاره اروپا در محکومیت حمایت از اسرائیل را باید در پس زمینه مشکل بزرگتری دید که فراتر از مناقشه اسرائیل و فلسطین است.

برای میلیون‌ها نفری که در فضای نبرد خود در کلان‌شهرهای غربی حرکت می‌کنند، غزه به آخرین نقطه اشتعال در یک مبارزه نامتقارن بین طبقه حاکم خودخواه و مردمی که به دلیل نابرابری‌های سیستم ناتوان شده‌اند، تبدیل شده است.

سودجویی زشت و منفعت طلبی سیاستمداران به آرامی در حال رسیدن به نقطه اوج در میان مردم غرب است که دیگر سکوت نمی‌کنند زیرا دولت های آنها جنایات جنگی اسرائیل را تایید می کنند.

بنابراین نمی توان انکار کرد که درد و رنجی که بر غزه تحمیل شده است، آگاهی جمعی جهانی را بیدار کرده است.

از سوسیالیست‌های چپ‌گرا و اومانیست‌های سکولار گرفته تا طرفداران محیط‌زیست و فراتر از آن، نیویورکی‌ها، لندنی‌ها، پاریسی‌ها و بسیاری دیگر که از حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها دفاع می‌کنند، به این موضوع پرداخته‌اند که چگونه پایه‌های اخلاقی نظام‌های سیاسی سست و شکننده شده‌اند.

آنها هیچ گونه فرهنگ، زبان یا پیوندهای مشترکی با فلسطینی ها ندارند، اما تجربه مشترک آنها از تحت استعمار قرار گرفتن، کافی است تا آنها را وادار به اقدام کند.

این موج حمایت از آرمان فلسطین نقطه عطفی در تاریخ مبارزات آزادیبخش است.

با توجه به اینکه بسیاری اکنون غزه را «زمین صفر» برای آینده جنگ شهری با کمک هوش مصنوعی علیه جنبش های مردمی می دانند، دفاع از حق مقاومت فلسطینی‌ها به موضوعی برای بقا تبدیل شده است.

کد خبر 1738532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha