احزاب را پل ارتباطی بین مردم و دولتمردان بدانیم

رئیس خانه احزاب ایران با بیان اینکه تعامل میان احزاب و دولتمردان می تواند در حل مسائل راهگشا باشد، گفت: باید به احزاب بیشتر توجه شود و احزاب را به عنوان پل ارتباطی بین مردم و دولتمردان بدانند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، خانه احزاب ایران یک سازمان مردم‌نهاد در ایران است که در سال ۱۳۸۰ از مجموعه احزاب قانونی ایران شکل گرفت. این نهاد صنفی احزاب در دولت‌های نهم و دهم فعال نبود و با به روی کارآمدن دولت یازدهم دوباره احیا شد و تا به امروز سه جریان اصولگرا، اصلاح‌طلب و مستقل بر کرسی ریاست خانه احزاب تکیه زده‌اند.

با توجه به برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفندماه سال جاری و نقش احزاب در مشارکت انتخاباتی، گفت‌وگویی با دکتر قدرتعلی حشمتیان رئیس خانه احزاب ایران انجام داده ایم.

دکتر قدرتعلی حشمتیان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان با اشاره به تاریخ شکل گیری خانه احزاب ایران، گفت: نهاد صنفی خانه احزاب در سال ۱۳۸۰ ابتدا با ۱۴ عضو از دبیران کل احزاب به عنوان هیات موسس، اعلام موجودیت کرد و با حضور شخصیت ها و چهره های سیاسی خانه احزاب شکل گرفت.

از تشکیل خانه احزاب تا اداره آن توسط سه فراکسیون

رئیس خانه احزاب ایران افزود: در آغاز دو جریان اصولگرایان اصلاح طلبان در خانه احزاب فعالیت می کردند و پس از تصویب قانون جدید احزاب، تعداد احزاب با توجه به قانون جدید از  ۲۵۴ حزب به ۱۱۶ حزب تغییر یافت. چراکه در قانون جدید مصوب شده بود که احزاب ملی با ۳۰۰ عضو و احزاب استانی نیز با ۲۰۰ عضو می توانند مجمع عمومی تشکیل دهند. در سال ۱۳۹۴ ابتدا سه فراکسیونی شد و روسای فراکسیون های اصولگرا، مستقلین و اعتدالگرایان و اصلاح طلبان جلسه مجمع را برگزار کردند.

حشمتیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز خانه احزاب ایران توسط سه فراکسیون اصولگرایان، مستقلین و اعتدال گرایان و اصلاح طلبان اداره می شود که از هر طیف ۷ نفر عضو شورای مرکزی هستند به عبارتی اعضای شورای مرکزی خانه احزاب ایران شامل ۲۱ عضو اصلی و ۹ عضو علی البدل است. سه بازرس اصلی و سه بازرس علی البدل دارد.

افزایش تعامل میان احزاب ایران با احزاب سایر کشورها

وی درخصوص ضرورت تشکیل نهاد صنفی خانه احزاب ایران گفت: با توجه به تعامل موجود با احزاب سایر کشورها، حضور ۲۵۴ حزب در مجامع منطقه ای و بین المللی قابل پسند نبود بنابراین تصمیم بر آن شد که خانه احزاب ایران متشکل از سه جریان اصلی سیاسی احزاب یعنی جریان های اصولگرایی، مستقلین و اعتدالیون و اصلاح طلبان تشکیل شود. از طرفی با توجه به قانون جدید انتخابات بسیاری از ۲۵ حزب فعال ملی و استانی موفق به برگزاری مجمع نشدند بنابراین تعداد احزاب قانونی فعال در حال حاضر به ۱۱۶ حزب ملی و استانی فعالیت می کنند و طبق قانون نماینده احزاب ملی و نماینده احزاب استانی به عضویت کمیسیون ماده ۱۰ درآمدند.

عضو کمیسیون ماده ۱۰ احزاب خاطرنشان کرد: در کشور متاسفانه احزاب مورد کم توجهی و بی مهری مسئولان قرار دارند و احزاب در حاشیه قرار گرفته اند در صورتیکه بارها گفته ام که باید احزاب را تقویت کنیم.

وی با اشاره به نگاه امام (ره) و رهبر معظم انقلاب به جایگاه احزاب و فعالیت آنا، گفت: امام راحل (ره) در شکل گیری احزاب نقش داشتند و احزاب مورد توجه ایشان بود به طوریکه به تدریج و از همان اوایل انقلاب احزابی نظیر جمهوری اسلامی و موتلفه اسلامی و سایر احزاب تشکیل شدند.

خانه احزاب ایران به دنبال افزایش مشارکت انتخاباتی است

رئیس خانه احزاب ایران  با بیان اینکه مشارکت مردم بستگی به عملکرد دولتمردان دارد، خاطرنشان کرد: همه احزاب در انتخابات ها نقش فعالی داشته اند و در افزایش مشارکت کمک کرده اند. در هر دوره ای که احزاب نقش فعال تری در انتخابات داشته اند، مشارکت مردم نیز افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: به عنوان رئیس خانه احزاب ایران و فعال سیاسی، در بررسی میزان مشارکت انتخابات ادوار مجلس به این نتیجه رسیدم؛ در هر دوره ای که به احزاب بها داده شد و خانه احزاب موثر و مفید بود، ما با افزایش مشارکت رو به رو شدیم. برای نمونه مجلس پنجم ۷۶.۲ درصد بالاترین میزان مشارکت را به خود اختصاص داد و از آنجا که در مجلس یازدهم احزاب فعال ظاهر نشدند بنابراین میزان مشارکت به حدود ۴۰ درصد رسید.

حشمتیان با اشاره به انتخابات پیش روی اسفند ماه، گفت: فضای کشور هنوز انتخاباتی نشده است و امیدواریم شورای نگهبان تعداد زیادی را تایید کند تا فضای رقابت گرم‌تر شود. همچنین منتظر هستیم تایید نهایی افراد از سوی شورای نگهبان اعلام شود تا تصمیم گیری کنیم، قطعا احزاب می خواهند حضوری فعال در انتخابات داشته باشند و برای آن برنامه ریزی کنند.

احزاب را پل ارتباطی بین مردم و دولتمردان بدانیم/ راهگشایی مسائل با همکاری احزاب و دولتمردان

وی با اشاره به کنشگری احزاب در عرصه های مختلف داخلی و بین المللی گفت: از ۱۴۰ حزب فعال در کشور ۹۵ حزب ملی و ۴۵ حزب استانی در حال حاضر فعال هستند و در عرصه های مختلف موضع گیری هایی داشتند از جمله در محکومیت جنایات غزه بیانیه صادر کردند و خانه احزاب ایران نیز موضع گیری نمود و در این راستا نامه ای نیز به دبیرکل سازمان ملل نوشتیم.

حشمتیان با اشاره به اهمیت تعامل میان احزاب و دولتمردان گفت: در این راستا نامه ای برای رئیس جمهور و رئیس مجلس ارسال کرده و درخواست کرده ایم تا با ایشان دیدار و گفتگو داشته باشیم، در حال حاضر نیز منتظر پاسخ هستیم.

رئیس خانه احزاب ایران با بیان اینکه کاهش تورم و گرانی، بهبود وضعیت اقتصاد و معیشت مردم، توجه به اشتغال و ازدواج جوانان دغدغه های اصلی مردم هستند، تصریح کرد: تعامل میان احزاب و دولتمردان می تواند در حل مسائل راهگشا باشد و باید تعامل داشته باشیم، این درحالی است که فاصله بین دولتمردان و احزاب باعث کاهش مشارکت می شود بنابراین باید به احزاب بیشتر توجه شود و احزاب را به عنوان پل ارتباطی بین مردم و دولتمردان بدانند که در این صورت قطعا در افزایش مشارکت موثر خواهد بود.

شایان ذکر است، «همایش احزاب و انتخابات» ۲۱ دی ماه و با حضور تمام احزاب در وزارت کشور برگزار می شود و احمد وحیدی وزیر کشور، شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور، رئیس خانه احزاب، رئیس کمیته انتخابات سخنرانی خواهند کرد، همچنین از هر فراکسیون هم سه نفر به تشریح دیدگاه ها و برنامه های خود خواهند پرداخت.

کد خبر 1740666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha