به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک پیش از ظهر امروز دوشنبه ۴ دی با حضور حمیدرضا افتخاری دبیر این رویداد در سالن جلسات ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
در این نشست «حمیدرضا افتخاری»، دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک گفت: جشنواره پژواک سومین سال حیات خود را تجربه می کند با همان رویکرد اصلی که از ابتدا دنبال آن بود و آن هم احیای گونه مستند در رادیو است که برای مخاطبان جذابیت خود را دارد و در نظرسنجی ها مورد توجه است، تولید این گونه کار سخت و زمان بری است و به دلیل همین در زمان های مختلف مورد بی توجهی قرار گرفت و حضورش در جشنواره ها کمرنگ شده بود.
دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک اظهار کرد: گام به گام و هر دوره در حال پیشرفت هستیم و به اهداف طراحی شده برای جشنواره دسترسی پیدا می کنیم و امسال در آستانه سومین جشنواره تلاش دارد از دو دوره گذشته متفاوت تر باشد و جشنواره مراحل بلوغ خود را طی می کند از امروز این جشنواره دریافت آثارش را با اعلام فراخوان آغاز می کند.
حمیدرضا افتخاری تصریح کرد: آثار مستند رادیویی که به جشنواره می رسند باید با درون مایه سرمایه اجتماعی و امیدافرینی باشند و آثاری غیر از این موضوع در مرحله انتخاب حذف می شوند.
وی با اشاره جوایز بخش های مختلف سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک گفت: هفت جایزه مقاومت با نام نشان سردار سلیمانی، جایزه پیشرفت با نشان دکتر کاظمی آشتیانی، جایزه سبک زندگی با عنوان نشان مادر، جایزه پاسداشت زبان فارسی با عنوان نشان فردوسی از جمله جوایزی است که به برگزیدگان اهدا می شود. همچنین این جشنواره بخش های ویژه ای از جمله شعار سال، زن ایرانی نماد توانایی و پهلوی از ظهور تا سقوط دارد؛ همچنین در بخش جایزه مقاومت جایزه جداگانه ای با موضوع «طوفان الاقصی» و حماسه مردم غزه به برگزیدگان اهدا می شود.
دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با اشاره به اهداف این جشنواره اظهار کرد: هدف جشنواره احیای گونه مستند و حضور برنامه های مستند در جدول پخش است بر همین اساس بخش « مستمر» را وارد کار کردیم ، آثار این بخش باید در قالب مستند مستمر باشند و حداقل هفت هفته باید روی آنتن باشند و این برنامه ها شامل برنامه های صبحگاهی، مجله ترکیبی مسابقه و برنامه تولید محتوای مردمی باشد.
حمیدرضا افتخاری درباره بخش مردمی سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک گفت: بخش مردمی جشنواره با سه موضوع دستاوردهای کشور، ایران شاد و روایت زندگی ساخته می شود که در قالب های مستند گزارشی، مستند روایی و پادکست یا پادپخش ارایه می شود و قالب هایی است که مردم راحت تر می توانند دست به تولیدشان بزنند.
وی درباره داوری آثار سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک توضیح داد: با توجه به تکثر گونه های مختلف در جشنواره ما دیدگاه خاص خود را داریم. دو گروه پنج نفره از متخصصان رادیویی آثار هر بخش را داوری می کنند؛ پیش بینی شده است که تا اول بهمن ماه آثار را دریافت می کنیم و پس از اصلاح اولیه و اینکه آثار قواعد جشنواره را رعایت کنند، انتخاب آثار آغاز می شود، برای داوری بخش مردمی هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک درباره برپایی کارگاه های آموزشی در این جشنواره اظهار کرد: هشت دوره آموزش پیشرفته برای این جشنواره طراحی کردیم و هشت دوره مقدماتی را نیز در تابستان برگزار کردیم؛ کارگاه های این جشنواره از امروز تا ۱۳ دی ماه برپا هستند.
حمیدرضا افتخاری درباره جوایز سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک گفت: جوایز در بخش اصلی ۹ جایزه، بخش ویژه ۵ جایزه، بخش مردمی ۶ جایزه و در مجموع ۳۷ جایزه خواهد بود.
دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک تصریح کرد: فرآیند داوری از طریق تارنما انجام می شود و طوری طراحی شده وقتی داوری نمره ای را ثبت می کند نمی تواند تغییری در آن ایجاد کند و این کار این در جهت صیانت از داری آثار انجام شده است. خود تارنما به گونه ای است که آرا را جمع آوری می کند و نتیجه را اعلام می کند.
وی خاطر نشان کرد: هر رسانه برای شرکت در جشنواره سهمیه دارد ما در سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک به دنبال کمیت نبودیم به دنبال کیفیت هستیم. می خواهیم آثاری با کیفیت به دبیرخانه جشنواره برسد و برای همین سهمیه گذاشتیم و هر رسانه یک اثر می تواند داشته باشد و هر تهیه کننده دو اثر می تواند داشته باشد.
دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک درباره بین المللی شدن این جشنواره گفت: بین المللی شدن جشنواره مستند جزو اهداف معاونت صداست، اما اینکه چرا تا الان بین المللی نشده است؟ جشنواره هایی که در اندازه های بین المللی عرض اندام کنند باید به یک بلوغ برسند و ما هنوز به این بلوغ نرسیدیم باید به جایی برسیم که تولیدات ما در حد آثار بین المللی باشد. امیدوارم دوره چهارم و پنجم به صورت بین المللی برگزار شود.
حمیدرضا افتخاری درباره میزان بودجه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک توضیح داد: بودجه جشنواره کاملا شفاف است و من به عنوان دبیر بودجه را می دانم و این قدر کم است که اعلام نمی کنم ، این ردیف بودجه جشنواره ها در معاونت کلان سینما مشخص است و برای همان جشنواره ها بودجه برنامه ریزی می شود.
در پایان این نشست پوستر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک رونمایی شد.
نظر شما