حجتالاسلام «احمدحسین شریفی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه ضرورت تحقق علوم انسانی اسلامی یک ضرورت معرفتی-علمی است، اظهار کرد: این عرصه بحثی نیست که بگوییم از آن خوشمان میآید یا علاقهای به آن نداریم؛ علوم انسانی ذاتا علوم وابستهای است چه در علوم قدیم و چه در علوم جدید، چه علوم انسانی شرقی و چه علوم انسانی غربی، در هر حال از علوم وابسته به انسانشناسی افراد، هستیشناسی و معرفتشناسی هستند.
عضو هیئتعلمی گروه فلسفه مؤسسه آموزشی - پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: ما معتقد به انسانشناسی قرآنی هستیم که این دیدگاه هیچ مخالفی ندارد، حتی کسی که قرآن را قبول ندارد می پذیرد که قرآن یک انسانشناسی دارد، بنابراین ما در معرفت شناسی خود، وحی را حجت می دانیم، معرفت شناسی اسلامی اینگونه است و علوم انسانیِ وابسته به آن، نگاهی برگرفته از همین دیدگاه دارد.
وی تصریح کرد: ناظر بر دیدگاهی که عنوان شد، علوم انسانی اسلامی به علومی اطلاق میشود که وابسته به بنیادهای فکر اسلامی بوده و از سوی دیگر حلاّل مسائل انسان مسلمان باشد؛ حال اگر بتوانیم این علوم را در سطح مساجد ارائه کنیم قطعا تاثیر و دستاوردی که با عنوان تمدن نوین اسلامی درصدد تحقق آن هستیم، ممکن می شود.
عضو هیات علمی موسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی (ره) در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه هر ایدهای ساختار مناسب خود را میطلبد، افزود: اگر ایده علوم انسانی اسلامی پذیرفته شود، قطعا مدل دانشگاه، مدل حوزه علمیه سنتی و حتی ایجاد ساختارهای دیگر در راستای گسترش این عرصه میتواند تاثیرگذار باشد.
حجت الاسلام شریفی با بیان اینکه نهضت بازگشت به مسجد موضوع دیگری است که باید کاملا کارشناسی شده در عرصههای مختلف مورد توجه قرار بگیرد، افزود: کسانی که در این رابطه صحبت میکنند قطعا نظرشان این نیست که برای مثال قوه مقننه و قضاییه به مسجد بیاید، بلکه مسأله محوریت مسجد، ساختار شهری و اداره کشور است که می تواند بر مبنای مکان عبودیت یا همان مسجد در راستای ارتقا و تعالی انسان شکل بگیرد.
وی تاکید کرد: باید به یاد داشته باشیم که بازگشت به مسجد به معنای این نیست که هر گوشه ای مسجدی بنا شود، مساله این است که بتوانیم مساجد را فعال کنیم و فعالیت های مختلف را بر پایه مسجد پایه ریزی کنیم.
نظر شما