به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان گلستان، مسجد همواره مامن و پناه مردم با هر سلیقه و دیدگاه و مرکز اجتماع قلوب مومنان بوده و هست. کارکردهای اساسی مساجد متاسفانه به برگزاری دو تا سه نوبت نماز جماعت با تعدادی از افراد سالخورده تقلیل یافته، این در حالی است که مساجد همیشه مانند یک پایگاه و سنگر برای مردم در مقابل مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و حتی در برخی زمانها مانند دوران دفاع مقدس، سنگر پشتیبانی جنگ نظامی بوده و هستند.
نقش و کارکردهای مساجد قرار است با وجود کانونهای فرهنگی و هنری بار دیگر احیا شود تا مساجد تقش واقعی خود را در عرصه فرهنگی و تبلیغی ایفا کنند.
حالا اگر قرار باشد پای زنان و دختران به مساجد بیشتر از گذشته باز شود باید ایدهپردازی کرد و چه کاری بهتر از ایجاد کانونهای تخصصی در حوزه بانوان.
زنان هرجا که پا میگذارند با خود حس و حال خوب و رشد و بالندگی را به ارمغان میآورند. کانونهای تخصصی فرهنگی هنری بانوان میتواند مامن صدها و بلکه هزاران زن و دختر نوجوان و جوان باشد تا در پناه مساجد سبک زندگی جدیدی مبتنی بر آموزههای دینی و قرآنی را جایگزین سبک زندگی پر از اشتباه صنعتی و البته غربزده و مصرفگرای امروزی شود.
نکته دیگر شکلگیری کانونهای تخصصی بانوان در مساجد اهل سنت است؛ کانونهایی که علاوه بر کارکرد و فعالیتهای عمومی در حوزه بانوان، یک وظیفه حیاتی دیگر هم دارند و آن حرکت در مسیر تحکیم وحدت شیعه و سنی است.
کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه (س) در شهرستان محروم و مرزی گمیشان که ساکنان آن از قوم نجیب ترکمن هستند از جمله کانونهایی است که در کنار سایر امورات اجتماعی و فرهنگی بانوان، این وظیفه خطیر را برعهده دارد.
«فریبا پاریخی» از زنان دغدغهمند گمیشانی است. او با فعالیتهای کانونی غریبه نیست چرا که همسرش سالهاست در کانون فرهنگی هنری مسجد نور گمیشان مشغول فعالیت است. پاریخی توانسته زنان و دختران نوجوان و جوان ترکمن را حول محور مسجد گرد هم آورد.
او در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان گلستان میگوید: یکی از مهمترین ویژگیهای مساجد، ایجاد وحدت و همبستگی اجتماعی و مذهبی است و ما در کانون حضرت خدیجه (س) گمیشان علاوه بر فعالیتهای مختلف به این اصل مهم نیز تاکید داریم. چرا که زنان و مادران اثرگذاری عمیق و زیادی بر خانوادهها دارند. ضمن اینکه معتقدیم دشمنان به وحدت جامعه اسلامی چشم طمع دارند و بهدنبال برهم زدن این اتحاد و انسجام هستند، بنابراین مساجد باید نقش وحدتآفرینی خود را به خوبی ایفا کنند و کانونها ابزار تحقق این هدف والا هستند.
پاریخی که به انجام فعالیتهای قرآنی علاقه بسیاری دارد، ادامه میدهد: تا قبل از شکلگیری کانون، باتوجه به علاقه و دغدغه شخصی، با حمایتهای همسرم به مناسبتهای مختلف مجالس و محافل قرآن کریم را برگزار میکردم.
او میگوید: کانون حضرت خدیجه (س) هرچند کانونی تازه تاسیس است اما در همین زمان کوتاه توانسته است زنان و دختران زیادی را گرد هم بیاورد. بخشی از فعالیتهای ما کمک به دانشآموزان کمبضاعت با برگزاری کلاسهای آموزشی مانند ریاضی و زبان و ... است. در کنار آن اقدامات دیگری هم داریم که میتوان به اعزام زائر اولیها به مشهدمقدس، تهیه بستههای معیشتی و توزیع بین خانوارهای نیازمند در قالب کمکهای مومنانه و ... اشاره کرد.
مسئول کانون حضرت خدیجه (س) گمیشان یکی دیگر از اقدامات انجام شده در قالب برنامههای کانون را برگزاری دورهها و کلاسهای هنری و مهارتی به منظور توانمندسازی اقتصادی بانوان عنوان میکند و میگوید: کلاسهای مختلفی را با همکاری فنی و حرفهای از جمله قلاببافی در کانون برگزار کردیم تا زنان بتوانند هنر و مهارتی را فرا بگیرند و درآمدی را کسب کنند. تلاش ما این است که کانون حضرت خدیجه (س) بتواند گرهای از مشکلات زنان گمیشانی باز کند.
نظر شما