به گزارش خبرگزاری شبستان، در هشتمین یادواره شهدای قرآنی سورههای سرخ که به همت کمیته شهدای قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران برگزار شد، ابتدا حمیدرضا نصیری، رتبه دوم چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم آیاتی از کلامالله مجید تلاوت کرد.
بنابراین گزارش در ادامه این مراسم سردار محمود توکلی؛ جانشین فرماندهی سپاه محمد رسولالله (ص) در سخنانی گفت: از همه نهادهای مردمی و قرآنی که مساعدت کردند این رویداد پُربرکت برگزار شود سپاسگزارم، به ویژه آن که شاهد چنین رویدادی که در پاسداشت مقام شهید در حال برگزاری است مصادف با ایام سالگرد شهادت سردار سلیمانی است.
*حاج قاسم سلیمانی باید سیدالشهدای محور مقاومت نامیده شود
سردار توکلی با اشاره به اینکه حاج قاسم سلیمانی باید سیدالشهدای محور مقاومت نامیده شود، گفت: به غیر از این یادواره، ما در آستانه رویداد بزرگ دیگری هستیم و آن دومین کنگره ملی شهدای پایتخت است؛ مناسبتی که برای گرامیداشت یاد و خاطره ۲۴ هزار شهید شهر تهران برگزار خواهد شد؛ شایسته است که به همین مناسبت، شهر تهران را شهر شهادت بنامیم هر چند که ممکن است، بعضاً در آن، مظاهری نامأنوس و نامبارک نیز دیده شود.
جانشین فرماندهی سپاه محمد رسولالله (ص) تصریح کرد: طبق آمارها سهم شهدای قرآنی از این میزان شهیدی که شهر تهران آن را در برهههای حساس انقلاب و دوران دفاع مقدس، تقدیم کرده است، ۲۸۰ شهید است و در کل کشور نیز تاکنون دو هزار شهید قرآنی شناسایی شده است؛ مقام شهید والاست و، اما مقام شهیدی که در دوران حیات زمینی خود با قرآن انس داشته والاتر، زیرا شعائر الهی را گرامی داشته است و هر فرد دیگری که با او حشر و نشری داشته نیز به واسطه او، قطعاً در امور گوناگون خدا را یاد کرده است.
سردار توکلی ادامه داد: این امر مربوط به زمانی است که شهدا حیات دنیایی داشته و تأثیرات خود را بر اطرافیان، دوستان و آشنایان گذاشتهاند، اما امروز تکلیف چیست؟ برای آنهایی که زمان حیات شهدا را درک نکردهاند، چگونه باید از شهدا الگوسازی کرد؟ این همان چیزی است که شاید برگزاری این یادوارهها یا کنگره ها، یکی از اهدافش همین باشد.
وی تأکید کرد: هر بار که چیزی از شهید میشنویم یا او را در اوج خلوص و بندگی با خدا حس کردهایم که بُعد ربانی و عرفانی شهید بوده است و یا با سلحشوری در ارعاب دشمن و ستیز با او بوده است که این بُعد دلیری و شجاعت اوست؛ این موارد باید عیناً از زبان ما که به جهت سن و سال چیزهایی از آنها درک کردهایم، برای نوجوان و جوان امروزی تبیین شود.
جانشین فرماندهی سپاه محمدرسول الله (ص) اظهار کرد: آنچه که در این محفل شاهد آن هستید، برآیند و نتیجه ماهها سعی و مداومت دوستان در سازمان قرآن و عترت بسیج تهران در دیدار با خانواده معظم شهدای قرآنی است؛ شهدایی که یا خود فعال، قاری و حافظ قرآن بودهاند یا در جلسات و مکاتب اساتید قرآنی تلمذ کرده اند که اتفاقاً برخی از این اساتید در این محفل حضور دارند، لذا بر ماست که در زندگی این شهدا دقت بیشتری داشته باشیم و درباره ایثار، از خودگذشتگی و استقامت آنها مطالبی که وجود دارد به جان و دل خریدار باشیم.
سردار توکلی اضافه کرد: به طور قطع آنچه که اساتید قرآنی در این جلسات و محافل به شاگردان خود که اکنون به عنوان شهید دوران دفاع مقدس از آنها به نیکی یاد میکنیم، آموختهاند، چیزی فراتر از روخوانی و روانخوانی، حفظ و خواندن قرآن با صوتی دلنشین؛ آنها نکات تدبری را به شاگردان خود آموختهاند که موجب شد تا شاهد بروز وجه عملی آن در عرصههای پیکار با دشمن و کفار باشیم، بنابراین مطالعه شرح زندگی هر یک از آنها مملو از درسهای عبرتآموزی است که امروزه بیش از پیش به آنها نیاز داریم.
در ادامه این مراسم حسن ربیعیان؛ از پیشکسوتان قرآنی خاطرهای کوتاه از دوران کودکی خود درباره چگونگی علاقهمند شدنش به آموختن قرآن بیان کرد.
رونمایی از ۲۴ قطعه تلاوت جمعی آیات ایثار، مقاومت و شهادت
در این مراسم با حضور گروه تواشیح و همخوانی محمد رسولالله از ۲۴ قطعه تلاوت جمعی آیاتی از قرآن که به موضوع ایثار، مقاومت و شهادت اشاره دارند، رونمایی شد.
سپس رحیم قربانی؛ سرپرست گروه تواشیح محمد رسولالله (ص) درباره این قطعات گفت: رویکرد ما در این گروه تولید قطعاتی برای شهداست، بنابراین این مجموعه شامل آیاتی است که به شکل تک موضوعی به سه مفهوم ایثار، مقاومت و شهادت پرداختهاند.
وی افزود: ضبط این تلاوتها در پنج نقطه مختلف یعنی حرم امام رضا (ع)، امامزاده پنج تن لویزان، شهرک سینمایی دفاع مقدس، حرم حضرت عبدالعظیم (ع) و امامزاده عبدالله (ع) انجام شده تا این جمعخوانی با کیفیت بالا و در چنین مکانهایی که ارتباط موضوعی و فضایی با آیات دارند تصویربرداری شوند.
سپس گروه تواشیح و همخوانی، دو قطعه نیز درباره حاج قاسم سلیمانی و شهدای غزه اجرا کردند.
سیدمحسن موسوی بلده استاد پیشکسوت قرآنی که تعدادی از شهدای قرآنی از جلسات وی عازم جبهههای نبرد حق علیه باطل شده اند در سخنانی با اشاره به راهاندازی دارالتحفیظ القرآن الکریم در سال ۵۰ گفت: فعالیت این مرکز تا قبل از انقلاب اسلامی به شکل متناوب ادامه داشت و البته بعضاً به سبب حکومت نظامی و دخالت ساواک مجبور به تعطیلی آنجا بودیم تا اینکه بعد از انقلاب و از سال ۵۹ فعالیت این مجموعه از سر گرفته شد؛ سالی که درست جنگ تحمیلی نیز در آن آغاز شد و بسیاری از شاگردان ما در دارالتحفیظ به جبهه میرفتند.
وی ادامه داد: ما نزدیک به ۳ برابر افرادی که در این آموزشگاه ثبتنام کرده بودند، مستمع آزاد داشتیم و من به خاطر اینکه نظمی به برگزاری جلسات آن بدهم هر جلسه، آنها را حضور و غیاب میکردم که اگر سه جلسه به شکل متصل و پنج جلسه به شکل غیر متصل در جلسه حاضر نشوند، خود به خود آنها را حذف کنم.
موسویبلده اضافه کرد: یکی از شاگردان من شهید خسروی بود که غیبت زیادی داشت و بعد متوجه شدیم که شهید شده است و یک روز من طبق عادت هر جلسه، وقتی داشتم حضور و غیاب میکردم، نام او را هم خواندم. سکوتی عجیب بر فضای جلسه حکمفرما شد و یکی از بچهها گفت که او شهید شده است و غایب است و من به او گفتم که اتفاقاً او حاضر است و از آن به بعد هر بار که نام شهید خسروی را میخواندم، سایر بچهها به جای او، حاضر میگفتند.
این استاد و مدرس قرآن افزود: این امر تبدیل به یک سنت در کلاسهای ما شد و من هر کدام از شاگردانم که شهید میشدند، نامش را با خودکار قرمز در دفتر مینوشتم تا جایی که یک آن مشاهده کردم دفتر حضور و غیاب کلاس من تقریباً همهاش با رنگ قرمز نوشته شده است.
وی در ادامه از دیگر شاگردان دارالتحفیظ همچون شهیدسیدعلی محمودیان، شهید حسین محمدی یاد کرد و گفت: تلاوت قرآن یعنی خواندن قرآن با صوت خوب، فهمیدن معنای آیات و عمل کردن به آن. این معنای تلاوت است و اگر هر یک از این مراحل رعایت نشود، ما قرآن را تلاوت نکردهایم، قرائت کردهایم، مطالعه کردهایم، کاری که ممکن است، همه انجام بدهند و حتی غربیان هم این کار را انجام داده اند.
موسویبلده در پایان اضافه کرد: شهیدان قرآنی و به ویژه آنهایی که شاگردان من بودند به درستی قرآن را تلاوت کردند، چون هم صوت خوبی داشتند، هم معانی قرآن را فهمیدند و هم در عرصه عمل شاهد بودیم که چه نیکو آنچه را که درک کرده بودند، به منصه ظهور رساندند.
سپس این استاد پیشکسوت همچون معمول همیشگی کلاسهای قرآنی خود، اسامی شاگردان شهیدش را به شرح زیر خواند و حضار به جای هر یک از این شهدا، حاضر گفتند:
مجتبی اصل جوادیان، حمیدرضا پورزرگری، ناصرالدین باغانی، حمید باقری، محمد خیرقلی، جواد دانش بدی، حمید صفاری، حسین فلاح، رضا فیضآبادی، تقی قاسمیان، مصطفی کاشفی، مجتبی کاشفی، حاجی مرادی، ابوالفضل محمدی، حسین محمدی، روحالله محمدصالحی، محسن مهرنواز، سیدعلی محمودیان، مصطفی نعمتیجم، مرتضی نعمتیجم، عباس نورانی، حمیدرضا واضحیفرد، عباس واضحیفرد و جواد واضحیفرد.
رونمایی از اصوات تلاوت برخی شهدای قرآنی
در ادامه این مراسم صوتی از تلاوت برخی از قاریان شهید که به کوشش کمیته شهدای قرآنی جمعآوری و به یک مجموعه صوتی تبدیل شده است، رونمایی شد و قطعهای از برخی تلاوت شهدا نیز برای حضار در حسینیه، پخش شد.
قدردانی از خانواده های شهدای قرآنی
در این مراسم از برخی خانواده شهدای قرآنی با اهدای لوح به شرح زیر تجلیل شد:
شهید عبدالله مداح، شهید محمدرضا و شهید مجتبی غلامی، شهید امیر اربابی، شهید سیدعلیرضا حجتی، شهید محسن شعبانلو، شهید محمود علومی، شهیدان مصطفی و مجتبی محمدصالحی، شهید حسین محمدی، شهیدان مرتضی و مصطفی نعمتی جم و شهید تقی قاسمیان.
در پایان این مراسم محمدتقی میرزاجانی، بیانیه جامعه قرآنی در محکومیت حمله تروریستی در مسیر گلزار شهدای کرمان را قرائت کرد.
نظر شما