مسجد «ابوحریبه» با نیم قرن شکوه تمدن اسلامی در قاهره+عکس

مسجد «ابوحریبه» در درب الاحمر قاهره، یکی از مساجد دوران ممالیک است که با هنرهای به کار رفته در آن، نیم قرن شکوه تمدن اسلامی را نشان می‌دهد.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: مسجد قجماس اسحاقی یا مسجد ابوحریبه در محله درب الاحمر واقع شده است که در سال ۸۸۵ هجری قمری زمان سیف الدین قجماس اسحاقی از امرای ممالیک جراکسه بنا شده است.

سیف الدین قجماس اسحاقی دارای مناصب متعددی از جمله در نیمه دوم قرن نهم هجری تا زمان سلطنت شاه اشرف قایتبای به عنوان شاهزاده خور (سرپرست اصطبل سلطان) بود.

مسجد «ابوحریبه» با نیم قرن شکوه تمدن اسلامی در قاهره+عکس

موسس این مسجد، در قبرستانی که برای خود در زیر گنبد مسجدش آماده کرده بود، دفن نشد، بلکه در سال ۸۹۲ هجری قمری در حالی که نایب سلطان در شام بود، در آنجا وفات یافت و در شام به خاک سپرده شد، اما در زیر گنبد این مسجد، صوفی مشهوری به نام شیخ احمد الشنتناوی مصری موسوم به «ابوحریبه» مدفون است و این مسجد، به نام مسجد ابوحریبه در میان عموم شهرت دارد.

مسجد ابوحریبه، یکی از مساجد مهمی است که در عهد قایتبای تأسیس شد و این مسجد از نظر به کار رفتن صنایع نجاری و مرمرکاری ظریف، تنوع ابعاد و تناسب رنگ‌های آن  سنگ کاری و وجود سقف های چوبی زیبا و تذهیب در جایگاه والایی قرار دارد.

مسجد «ابوحریبه» با نیم قرن شکوه تمدن اسلامی در قاهره+عکس

این مسجد در یک بلندی از سطح زمین ساخته شده است. طرف پایین آن را مغازه ها قرار دارند و مردم با چند پله به ورودی مسجد می‌رسند.

ورودی این مسجد با مرمرهای رنگارنگ زیبا شده است و در سمت راست و چپ آن آیه‌های قرآن نوشته شده است و تاریخ اتمام ساخت این مسجد، سال ۸۸۶ هجری قمری بوده است.

این مسجد دارای دری مسی است که با اشکال هندسی تزئین شده است و در سمت راست آن مناره  سه طبقه قرار دارد که طبقه اول آن هشت ضلعی و دومی استوانه‌ای است و بالای مناره که از ستون‌های مرمری تشکیل شده است انگار کلاه روی سر خود دارد.

مسجد «ابوحریبه» با نیم قرن شکوه تمدن اسلامی در قاهره+عکس

کد خبر 1742964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha