خبرگزاری شبستان/اراک: ساخت مسجد در معماری شهری و ساخت و سازهای باید مورد توجه ویژه قرار گیرد چرا که از دیرباز بناهای اسلامی و مراکز فرهنگی با محوریت مساجد در شهرهاساخته شده و یکی از مهمترین و اساسی ترین عناصر تشکیل دهنده در توسعه شهرها بوده است.
مسجد نماد هویت و مهمترین مرکز دینی فرهنگی در جامعه اسلامی قلمداد می شود و این مهم باید در ساخت و سازهای جدید مورد توجه قرار گیرد و در هر منطقه شهری بنا به دستورالعمل ها یک مسجد و مجموعه فرهنگی و دینی با محوریت مساجد ساخته شود.
مسجد به عنوان محور و عضوی از عناصر اصلی هر شهر، روستا یا منطقه محسوب و یکی از ارکان اصلی هویت بخشی توسعه شهری است.
۸ مح له و نقطه پرجمعیت شهری اراک فاقد مسجد
محسن خلجی با اشاره به اینکه ما حداقل ۸ منطقه پر جمعیت شهری در سطح شهر اراک داریم که فاقد مسجد هستند، گفت: بنا به نظر برخی مراجع و نهادهای تصمیم گیرنده در حوزه مسجد، تا کنون ۱۷ نقطه شهری اراک نیازمند مسجد شناخته شده اند که از این مناطق ۸ محله پر جمعیت شناساییی شده است.
مسئول رسیدگی به امور مساجد استان مرکزی به کمبود مسجد در نقاط مختلف شهری استان اشاره کرد و افزود: با توجه به کمبود مسجد در برخی نقاط استان به ویژه شهرک های تازه تاسیس، طبق مصوبه ستاد اقامه نمازاستان مقرر شده تا با دبیری اداره کل راه و شهرسازی پایشی در این راستا انجام و تعداد کمبود و نیاز مساجد در کل استان مشخص شود.
وی با اشاره به بررسی های انجام شده در شهر اراک اضافه کرد: خیابان شهیدان جهان پناه، کوی بهاران، کوی الهیه، خیابان شریعتی، فاز سوم شهرک شهید بهشتی، انتهای شهرک حمید، خیابان شیخ مفید و شهرک اندیشه مناطق هشتگانه ای هستند که نیازمند ساخت مسجد و مرکز فرهنگی هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در شهرک اندیشه و الهیه زمین مسجد وجود دارد، ادامه داد: نیاز است دستگاه های متولی پای کار بیایند و مراحل اولیه ساخت را آغاز کنند.
سرهنگ خلجی با اشاره به اینکه مساجد و پایگاه های فرهنگی و دینی همواره با مشارکت گسترده مردم ساخته می شود، ادامه داد: اگر دستگاه های متولی همچون شهرداری و راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و ... پای کار بیایند مردم نیز مشارکت گسترده خواهند کرد و کمبود مسجد در محله های مختلف با مشارکت مردم مرتفع خواهد شد.
مسئول رسیدگی به امور مساجد استان مرکزی با بیان اینکه در طرح مسکن ملی، دست اندرکاران موظف هستند که در شهرک های جدید زمین و ساخت مسجد را در دستور کار خود قرار دهند، اضافه کرد: باید قبل از شروع ساخت و ساز ها، مکان مسجد مشخص و ساخت مسجد در کنار ساخت و سازهای مسکن انجام شود.
وی بر تعامل، همدلی و همراهی میان دستگاه های متولی تاکید کرد و ادامه داد: اگر دستگاه های متولی همچون راه و شهرسازی، اوقاف، شهرداری و ... پای کار بیابند مناطقی که فاقد مسجد هستند به زودی مشکل مسجد و مرکز فرهنگی مرتفع خواهد شد.
سرهنگ خلجی با بیان اینکه در سال های گذشته در این راستا بسیار کوتاهی شده است، اظهار کرد: امروز ۱۷ نقطه که ۸ منطقه پر جمعیت را نیز شامل می شود نیازمند همدلی و همراهی همگانی در ساخت مسجد است که بحمدالله با حمایت های آیت الله دری نجف آبادی نماینده محترم ولی فقیه دراستان و پیگیری های امور مساجد در حال انجام است.
وی به ساخت مسجد امام سجاد(علیه السلام) توسط آیت الله دری نجف آبادی در مسیر اراک به قم نرسیده به شهر جدید امیر کبیر اشاره کرد و گفت: این مسجد در ۳۰ کیلومتری شهر اراک به منظور استفاده مسافران ساخته شده و مورد استقبال نیز قرار گرفته است.
نظر شما