به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الخلیج، دکتر احمد فکاک البدرانی، وزیر فرهنگ و گردشگری عراق در بیانیهای با تاکید بر توجه این وزارتخانه به میراث اسلامی، اعلام کرد: بازدید از مسجد جامع خلفاء بغداد انجام شده و هماهنگی بین این وزارتخانه و دیوان وقف سنی صورت گرفته است.
البدرانی از روند پیشرفت کار و بازسازی و مرمت مناره این مسجد که به دلیل گذشت گذشت زمان و آب های زیرزمینی با فرسودگی مواجه است، و اقدامات انجام شده توسط نهادهای مهندسی وابسته به اوقاف اهل سنت به منظور حفاظت از مناره اطلاع کسب کرده است.
در این بیانیه آمده است: البدرانی توجه و حفظ مناره را به عنوان یکی از بناهای تاریخی مرتبط با یاد و خاطره و میراث بغدادی ها مورد اهمیت قرار داد و بر علاقه وزارتخانه به حفظ میراث عبادتگاه ها و بناهای باستانی تاکید کرد.
وی گفت: باید بر روند نگهداری و حفاظت از آن نظارت شود. هماهنگی بین این وزارتخانه و وقف سنی برای حفظ میراث معماری مذهبی باستانی و قدیمی وجود دارد.
قدمت مسجد خلفا در بغداد به دوران عباسیان برمی گردد که توسط خلیفه هفدهم عباسی المتکتفی به عنوان مسجد جمعه یک مجموعه قصر پرزرق و برق ساخته شد.
این مسجد به عنوان مسجد القصر شناخته میشود. بعدها این مسجد به عنوان مسجد خلیفه لقب گرفت که نام فعلی آن، الخلفا نیز از آنجا نشأت میگیرد. این مسجد همچنین یکی از بناهای تاریخی شهر بغداد است که در سفر ابن بطوطه به این شهر در سال ۱۳۲۷ از آن نام برده شده است.
مناره این مسجد ۳۴ متر است که هنوز به شکل اصلی خود باقی مانده و مربوط به دوران عباسیان است. این مناره در گوشه جنوب شرقی صحن قرار گرفته و با آجر و ملات ساخته شده، تنها بخشی است که از بنای اصلی باقی مانده است. مناره و زیربنای آن با مقرنس تزئین شده و بر چارچوب مناره خط کوفی و الگوهای هندسی اسلامی حک شده است. این مناره در سال ۱۹۶۰ مرمت شد.
نظر شما