به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سید مهدی جعفری امروز (۱۹ دی) در سومین جشنواره گل نرگس خراسان جنوبی اظهار کرد: کشاورزی مادر اقتصاد کشورها بوده و با هیچ پیشران اقتصادی رقابت ندارد و مکمل و توسعه دهنده اقتصاد در بخش های دیگر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه کشاورزی زیربنای رشد هر کشور توسعهیافته است، افزود: زمانی که رهبر معظم انقلاب فرمودند به قله نزدیک هستیم، یکی از افتخارات ما در دنیا همین حوزه کشاورزی و امنیت غذایی است، چراکه کشاورزی و امنیت غذایی در مملکت جمهوری اسلامی مورد توجه بوده و در رأس گفتمان مقام معظم رهبری است.
وی گفت: عملکرد محصولات کشاورزی درحال افزایش بوده و پتانسیلهای زیادی در این حوزه وجود دارد و امروز در حکمرانی کشاورزی به دنبال توانمندسازی مدیران نیستیم بلکه تلاش میکنیم تولیدکنندگان و سربازان امنیت غذایی را افزایش دهیم.
جعفری با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن، ادامه داد: از تولیدکنندگان و کشاورزان خواستاریم حول محور کشاورزی اتفاق نظر کرده و برای خودکفایی در تولیدات کشاورزی تلاش کنند تا با تحریم مواجه نشویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به قدمت گل نرگس در خوسف، افزود: گل نرگس به عنوان یک نماد هویتی و ابراز محبت خوسف است، اما میزان تولید گل نرگس در شهرستان خوسف به حد کافی به فرآوری نرسیده و نیازمند افزایش سطح زیر کشت است.
جعفری با تأکید بر اینکه باید نگاه به گل نرگس، نگاه معیشتی و اقتصادی باشد، اظهار کرد: امروز به سمتی پیش میرویم که تولید گل نرگس اقتصادی شده و در این راستا سه مزرعه الگویی در خوسف برای پنج رقم گل نرگس راهاندازی شده است.
وی در ادامه به مردم و تولیدکنندگان گل نرگس قول داد هر کس در سطح دو هزار و ۵۰۰ متر به بالا به کشت گل نرگس اقدام کند، هزینه مورد نیاز ۷۰ درصد کشت را پرداخت می کنیم.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی همچنین هر کشاورزی که در کنار مزارع گل نرگس برای گردشگری گل نرگس اقدام کند، هزینههای لازم را تأمین میکنیم، چراکه باغهای زعفران، زرشک و نرگس و ظرفیت شتر از جمله پتانسیلهای استان بوده که می توان آن ها را در سطح گستردهای به تصویر کشید.
وی افزود: ۱۱ محصول مزیت دار و استراتژیک در استان وجود دارد که برنامهریزی کرده ایم تا در هر استان بنا به ظرفیت آن توانمندسازی انجام دهیم تا هر شهرستان متناسب با پتانسیل ها توانمند شود.
وی افزود: جشن برداشت گل نرگس، پنبه بشرویه، انار فردوس، زرشک و زعفران برگزار شده و معرفی شتر و جشن شکرگزاری سیر عشق آباد هم برنامه ریزیهایی انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: سه مزرعه الگویی گل نرگس در خوسف در رقم های مختلف برنامه ریزی شده است. احیای قنوات، کانالکشی ۱۵۰۰ مترمربع در بستر مزارع گل نرگس و خریداری ۳۰۰ هزار شاخه گل نرگس از اقدامات انجام شده است.
جعفری با بیان اینکه نرگس کاران ما در خصوص فروش گل نرگس مشکلی نداشتند، گفت: مشکلات نرگس کاران در خصوص قیمت شنیده می شود و برای آن تصمیم گیری می شود، همچنین قسمتی از مزارع به دلیل کم آبی به کاشت گل نرگس اختصاص خواهد یافت.
نظر شما