به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان گلستان، مهدی رمضانی عصر امروز (چهارشنبه ۲۰ دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان گفت: بیش از سه هزار و ۷۰۰ کتابخانه عمومی با بیش از ۱۰ میلیون عضو در کشور در حال فعالیت هستند و ساختار کتابخانه ها به صورت هیئت امنایی اداره می شود.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به مشکلات ساختاری و زیرساختی نهاد عمومی کتابخانه ها، افزود: اصلاح قانون نهاد عمومی کتابخانه ها یکی از مشکلات است که قرار است در صحن مجلس شورای اسلامی رسیدگی شود.
وی ادامه داد: ۲ سند زیرساختی در حوزه کتاب داریم و سند ملی خواندن نیز به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است.
رمضانی با بیان اینکه اگر می خواهیم مسئله کتاب و کتابخوانی را در کشور پیش ببریم باید در حوزه کودک و نوجوان تمرکز شود، گفت: در این راستا اقداماتی از قبیل اجرای طرح هدهد سفید و تولید محتوا برای کودکان و نوجوانان انجام شده است.
وی، نبود کتابخانه مرکزی را یکی از مشکلات جدی در استان گلستان خواند و افزود: متاسفانه تا کنون در این استان زمینی هم برای ساخت کتابخانه مرکزی اختصاص داده نشده است.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ شهر کشور فاقد کتابخانه عمومی هستند، گفت: یکی از سیاست های مهم در استان ها باز طراحی کتابخانه ها است که در این راستا کتابخانه میرفندرسکی گرگان به عنوان بزرگترین کتابخانه گلستان این بازطراحی اجرا شده و فاز اول آن به اتمام رسیده است و با اختصاص منابع فاز دوم آن نیز اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: کتابخانه سیار نیز یکی از راه های عدالت فرهنگی برای دسترسی کتاب به مردم است که مسیر خدمت آن گسترده است.
رمضانی خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت سیزدهم، ۲۵ کتابخانه سیار در کشور وجود داشت اما امروز به بیش از ۵۰ کتابخانه سیار در کشور رسیده است و تا پایان دولت نیز ۲۰۰ کتابخانه سیار اضافه می شود.
وی با اشاره به انتشار ۱۱۰ هزار عنوان کتاب سال گذشته در کشور، گفت: هر کتابی که در بازار منتشر می شود قابل ترویج در کتابخانه نیست بلکه باید خریدمان را با توجه به نیاز روز مردم نزدیک کنیم و ذائقه مردم را هم در نظر بگیریم.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: ماهانه سه میلیون جلد کتاب و سالانه ۳۰ میلیون جلد کتاب به امانت رفته ثبت می شود.
رمضانی در خصوص پرداخت نیم درصد درآمد شهرداری ها به کتابخانه های عمومی، گفت: طبق قانون، شهرداری ها موظف هستند تا پانزدهم هر ماه نسبت به واریزی خود اقدام کنند اما متاسفانه هیچ کدام از شهرداری های کشور واریز انجام نمی دهند.
نظر شما