به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، احمد وحیدی در همایش خانه احزاب که صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد، عدم گفتگو را بزرگ ترین مشکل برشمرد و گفت: در گفتگو است که به مفاهمه و درک مشترک خواهیم رسید.
وزیر کشور، گفتگوی سلایق مختلف و احزاب را بسیار راهگشا عنوان کرد و گفت: خانه احزاب بهترین مکان برای انجام گفتگوهاست.
وی با اشاره به فلسفه شکل گیری احزاب، خاطرنشان کرد: احزاب با یک فلسفه ای تولد یافته اند و این احزاب در چارچوب یک کشور و با هدف تعالی کشور شکل گرفته اند بنابراین احزاب بر اساس فلسفه شکلگیری باید رصد دائمی شرایط کشور و جهان را در راستای اهداف خود داشته باشند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه حفظ منافع ملی باید اولویت اصلی احزاب باشد، تصریح کرد: در کنار الگوها و کارویژه های احزاب در کنار الگوهای شرقی و عربی باید به الگوهای بومی و داخلی نیز توجه داشته باشیم که محور و مبنای همه آنها، تامین منافع ملی و انسجام ملی است.
وی، امنیت، مصالح و منافع ملی را برای عموم مردم دانست و گفت: امنیت ملی، مصالح ملی و منافع ملی بر امنیت، مصالح و منافع حزبی ارجحیت دارد.
وزیر کشور گفت: اگر بناست از شهدا درس بگیریم و روحیه ایثارگری را تعمیم و توسعه دهیم، به آنچه که خود می پسندیم کفایت نمی کنیم بلکه مصالح، امنیت، وحدت ملی و منافع ملی برایمان ارزشمند خواهد بود. در این راستا باید ببینیم تکلیف مان در برابر انتخابات چیست؟
وی با اشاره به توطئه های دشمن در عرصه های مختلف، خاطرنشان کرد: با حجم حملات سایبری بسیاری از سوی دشمن مواجه هستیم که یکی از آنها هک جایگاه های سوخت بود.
وحیدی با اشاره به حادثه تروریستی کرمان و شهادت جمعی از هموطنانمان، تصریح کرد: هزاران عملیات مشابه حادثه تروریستی کرمان در کشور پیش از اجرا، شناسایی و خنثی شده است.
وزیر کشور تاکید کرد: جان زن و بچه مردم که اصولگرا و اصلاحطلب ندارد؛ امروز تمام جریانات تروریستی مستقیما از سرویسهای خارجی خط میگیرند. دشمنان خیلی جدی هستند و کاری ندارند در کدام جریان سیاسی فعالیت می کنی، آنها به دنبال اهداف خود یعنی ضربه زدن به وحدت و انسجام ملی هستند.
وزیر کشور ثبت بیش از ۲هزار شکایت را نشان دهنده اعتماد به سازوکار انتخابات عنوان کرد و گفت: در هیات های اجرایی برخی افراد رد شده بودند که توسط هیات نظارت تایید شدند.
وی تصریح کرد: باید رقابتها بر سر برنامهها باشد و افراد برنامههای خود برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی را ارائه کنند. وقتی رقابت ها بر سر اندیشه و فکر باشد همه جریانات نماینده دارند.
وزیر کشور تاکید کرد: مصالح و وحدت ملی، وفاق اجتماعی ارزش هایی است که باید ملاک قرار بگیرد و حتماً همه احزاب حاضر در این همایش به آن معتقد و پایبند هستند.
وحیدی با بیان اینکه دشمن به همه تروریستها خط میدهد، تصریح کرد: کاملاً روشن است که امروز حساسترین لحظات در تاریخ رژیم صهیونیستی است چراکه در بدترین شرایط منطقه ای و بین المللی قراردارند و هیچ وقت شرایط آنها به این بدی نبوده است.
وزیر کشور تاکید کرد: احزاب باید به منافع و امنیت ملی توجه کنند و بر اساس شاخصهایی که مدنظر است به جامعه خدمت کنند، اما آنان که در برخی احزاب از فضای مجازی و برخی محدودیتها انتقاد میکنند، آیا راهکاری برای مقابله با تروریستهایی که از سکوهای پیامرسان برای ترویج خشونت استفاده میکنند، دارند و ارائه میکنند؟
وحیدی درخصوص اهمیت مشارکت در انتخابات نیز گفت: باید گفت چه کسی مشارکت میکند؛ طبیعی است مردم و اگر مردم باشند و احزاب نبودند چه؟ مردم مشکلات معیشتی دارند و تعدادی در نظرسنجیها مشکل معیشتی را مطرح کردند و در اینجا نقش احزاب در تبیین این موضوع چیست؟ راه حل ما این است این مشکل معیشتی را به مردم تبیین کنیم.
.
وحیدی با اشاره به اهمیت آزادی در انتخابات، تاکید کرد: من معتقد به آزادی در انتخابات هستم. در بحث مشارکت اگر حزبی آمد و به ترتیبی موضع منفی یا خنثی گرفت، باید بداند خود به خود کنار میرود.
وحیدی با بیان اینکه معتقد به توسعه احزاب هستم، گفت: از همان ابتدای وزارت، بنده خود را حامی احزاب میدانستم و وزارت کشور وظیفه دارد همه احزاب را تحویل گرفته و حمایت کند.
وزیر کشور در خصوص اصلاحطلبان نیز گفت: در مرحله پیشثبتنامها با اصلاحطلبانی که تردید داشتند، گفتوگو داشتم و به آنها میگفتم در مرحله پیشثبت نام است، ثبت نام کنند و اگر در آینده منصرف شدند، می توانند انصراف دهند.
وی درخصوص مرحله اول بررسی صلاحیت ها در هیات های اجرایی نیز گفت: فرصت ۱۰ روزه هیأتهای اجرایی در بررسیها کوتاه بود، بسیاری از آنان که عدم احراز گرفتند، میتوانند آدمهای صالحی باشند و بسیاری از افراد میتوانند صلاحیت داشته باشند، هر چند در بحث رقابت میخواستیم خیلیها تعیین صلاحیت شوند.
نظر شما