خبرگزاری شبستان - مشهد: در دنیای امروز، که ارتباطات و شبکهسازیها نقش کلیدی در تحولات اقتصادی ایفا میکنند، مساجد به عنوان یکی از منابع بسیار ارزشمند برای تحقق رشد شکوفایی اقتصادی، که مهمترین عنصر در فرآیندهای پیشرفت جامعه اسلامی ما میباشد، معرفی شده و به عنوان یک شبکه اجتماعی و فرهنگی اسلامی با بیش از ۱۴۰۰ سال قدمت حضور و ماندگاری، امکان تحول و نوآوری را فراهم کرده است. به عنوان نمونه برای بررسی چند زمینه رشد اقتصادی میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
۱. توسعه استارتاپها و کسب و کارهای نوپا:
در جهان امروز، استارتاپها و کسب و کارهای نوپا بر پایه دانش، تخصص و اعتماد به توانمندی جوانان در حال ظهور هستند.
ایجاد مراکز نوآوری مانند پارکهای علم و فناوری کنار مساجد، میتواند به تشویق جوانان به ایجاد کسب و کارهای دانشبنیان کمک کند. و زمینه های این امر در کانون های فرهنگی مساجد وجود دارد.
۲. ترویج فعالیتهای دانشبنیان:
افزایش حضور و بروز زمینههای فعالیتهای دانشبنیان در مساجد، میتواند به ایجاد اشتغال و افزایش توانمندی جوانان در حوزههای فناوری اطلاعات و دانش مورد نیاز کمک کند.
۳. حمایت از کسب و کارهای محلی:
برقراری ارتباط مساجد با کانونهای فرهنگی و بسترهای کسب و کارهای محلی، میتواند فرآیند تبادل فرهنگی و اقتصادی را ترویج کرده و به رشد اقتصادی کمک نماید.
۴. ارتقاء مهارتهای شغلی:
برگزاری دورههای آموزشی در مساجد به جهت افزایش مهارتهای شغلی جوانان، میتواند ایجاد اشتغال و کسب درآمد را تسهیل کند.
۵. ترویج کسب و کارهای اجتماعی:
ایجاد فرصتهایی برای کسب و کارهای اجتماعی که مشکلات اجتماعی محلی را حل کنند، میتواند به جلب حمایت جوانان از این طریق کمک کند.
۶. آموزش مهارتهای کسب و کار:
ایجاد دورههای آموزشی در زمینه مهارتهای کسب و کار در محل مساجد، به جوانان این امکان را میدهد که در بازار کار با توانمندی بهتری حضور یابند.
۷. ایجاد صندوق سرمایهگذاری اجتماعی:
تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری اجتماعی به همراه روحانیون، میتواند به افزایش سرمایهگذاری در پروژههای محلی و کسب و کارهای جوانان کمک کند.
با این اقدامات، میتوان از فضای مساجد به عنوان یک مرکز فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به بهترین نحو استفاده کرده و رشد اقتصادی و اشتغال جوانان را ترویج نمود. این تدابیر نه تنها به جلب اشتغال و ایجاد کسب و کارهای محلی کمک میکنند، بلکه به توسعه اجتماعی و فرهنگی نیز همراه خواهند بود. چراکه این روزها کار فرهنگی را نمیتوان جدای از امر اقتصاد دانست.
نویسنده: رضا پودینه | فعال اجتماعی
نظر شما