دکتر حسین معین آبادی، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص ابعاد سیاسی حادثه تروریستی مسیر گلزار شهدا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان اظهار کرد: ترور؛ ناشی از ضعف و یک اقدام بسیار شکست خورده است؛ به خصوص راجع به مردم بیدفاع که نه شجاعانه و نه قابل دفاع است.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت این ترور را در حال حاضر داعش پذیرفته؛ افزود: انتقامی است که این جنبش تروریستی از مردم طرفدار سردار سلیمانی گرفته چون نتوانست از سردار در میدان انتقام بگیرد؛ این حرکت تروریستی حتی نسبت به نظامیان صورت نگرفته گر چه که بهترین از عزیزان را از دست دادیم اما عملاً در بین مردم انجام شده که سخیف ترین و ذلت بارترین نوع ترور است.
دکتر معین آبادی هدف این ترور را تحت تأثیر قرار دادن مقاومت دانست و بیان کرد: حاج قاسم به عنوان استوانه های محور مقاومت است لذا این ترور با هدف کم رنگ کردن مکتب مقاومت هم انجام شده است.
وی بی اعتبارسازی، کم رنگ کردن و شبهه در توان نظام در تأمین امینت چنین مراسمی را از دیگر اهداف تروریست ها عنوان و بیان کرد: این حادثه نشان داد داعش گرچه در میدان عملیاتی قافیه را باخته اما نمرده است و این آخرین حرکتهای این جنبش تروریستی است و کشتار دختر بچه و افراد مسن و... نشانه و تذکری است که داعش از صحنه خارج نشده است گرچه این نوع حرکت حتی در کشورهای با ضریب امینتی بالا نماد قدرت یک گروه تروریستی وچریکی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: به نظر میرسد کشورهای زیادی اعم از رقبا و دشمنان ما از این ناامنی خوشحال میشوند چه در حوزه سیاسی، اقتصادی و مباحثی که دولت را درگیر مسائل داخلی ناشی از ناامنی می کند تا به حفرههایی که در نظام امنیتی و اطلاعاتی دارد درگیر شده و به حوزه سیاست خارجی کمتر ورود کند.
وی با تأکید بر اینکه پشت پرده این حادثه باید بررسی شود؛ تصریح کرد: هر کس به فراخور نوع تعامل و یا تقابل با نظام میتواند مواضع متفاوتی نسبت به این حادثه داشته باشد؛ کسانی که منتظر چنین اعمالی هستند انتقادات جدی نسبت به عملکرد سیستم به کار میبرند اما باید فاصله خود را با تروریست ها حفظ کرد و علیرغم نقد باید از نظام و امنیت حمایت کنیم.
دکتر معین آبادی با اشاره به احراز هویت عامل انتحاری حادثه تروریستی کرمان که تاجیک بوده؛ ادامه داد: باید هوشیارتر باشیم و نسبت به ورود اتباع در مرزها دقت و به دید ظن و شک نگاه کنیم البته نگاه ما به همه نباید منفی شود که این خود باعث ناامنی و رسیدن دشمن به اهداف و تثبیت نگرانی برخی نسبت به اتباع می شود که اینها ادامه طالبان هستند لذا باید دقت کنیم تا بدون اظهار نظر نیروهای امنیتی تحلیل ارائه ندهیم تا آنان رصد کرده و اطلاعات کامل بدهند اما همانند سازی اقدامات تروریستی داعش ایجاد هراس و ناامیدی می کند.
وی تأکید کرد: در مورد نقد عملکرد نظام باید فاصله را با ضد نظام و ضد انقلاب و براندازها حفظ کرد؛ برانداز بالاخره برانداز است و فشار به سازمانهای بین المللی برای تحریم ایران همان هدف را دنبال میکند که براندازی و بی اعتبار سازی نظام سیاسی کشور؛ لذا این دو در یک خط قرار میگیرند پس فاصله منتقدین باید با تأکید بر حفظ فاصله از دشمنان ایران باشد که هم تروریست و هم برانداز را شامل میشود.
دانشیار علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در پایان با تذکر جدی مبنی بر پرهیز از هم آوایی با تحلیل های دشمنان؛ گفت: نباید سریعاً نظام امنیتی اطلاعاتی کشور را زیر سوال ببریم و یا این حوادث بهانه برای ضربه به نظام باشد.
نظر شما