به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار سرلشکر حسین سلامی در دیدار روسای دانشگاه های برتر و معین کشور با رئیس جمهور که روز سه شنبه در دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شد، گفت: هر جامعه ای به اندازه مجموع مساحت ذهنی خود بزرگ می شود. چرا که امکان توسعه مرزهای جغرافیایی کشور نیست اما وقتی از همه ذهن ها یک انتگرال گرفته شود و مساحت ذهنی جامعه به دست می آید و آن جامعه تعیین کننده عظمت و شکوه یک ملت خواهد بود.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به تجریه قوی ۴۵ ساله جمهوری اسلامی ایران افزود: در جغرافیای سیاسی عالم، نامی از کشورهای ضعیف نیست و رمز بقا هر جامعه ای، قوی بودن است و قوی بودن هم در گرو اقتدار علمی یک جامعه است.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم با شخصیتی مرتفع و قوی در مجموع نظام بین الملل داشته باشیم، فقط از طریق علم امکان پذیر است. چرا که علم تراز شخصیت کشورها را رفعت می بخشد و غنای کشورها را توسعه می دهد و علم قدرت کشورها را درخشان می کند. ما میخواهیم با علم به غنا، قدرت، شخصیت و منزلت برسیم و این تمدن جدید خواهد بود.
سردار سلامی با تاکید بر اینکه کشور ما باید مرکز تمدن نوین اسلامی شود، گفت: اساس این تمدن علم، فرهنگ، و هنر است و ما می خواهیم فضیلت های خود را با علم توسعه دهیم و شما اساتید و مسئولان دانشگاهی بیرق داران این تمدن هستید.
وی با بیان اینکه همه اجزاء سپاه در اختیار دانشگاه است، خاطرنشان کرد: هر جا که خواستید از دستاوردهای علمی و فناورانه سپاه برای رشد علمی جامعه جوان کشور استفاده کنید، ما خادم شما خواهیم بود. همچنین این دستور را می دهم که هر موسسه و دانشگاهی که بخواهد دانشجویان خود را به مراکز فناورانه سپاه معرفی کنند، ما برای رشد علم و فناوری همکاری خواهیم کرد.
وزیر علوم نیز در این مراسم گفت: دانشگاه جامع امام حسین (ع) به عنوان یک دانشگاه ماموریتگرا و ماموریتمحور دستاوردهای ارزشمندی به دست آورده که باعث افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
زلفی گل خطاب به رییس جمهور گفت: عمدهترین موفقیت این دانشگاهها به خاطر این است که بستر عملی کار در اختیار آنها است. در وزارت بهداشت استاد با دانشجو میتواند بر تخت بیمار حضور پیدا کند و عملاً آموختههای کلاس درس را در میدان عمل هم تجربه کنند.
وی افزود: در دانشگاه امام حسین(ع) نیز به واسطه اتصال با صنایع مختلفی که وجود دارد و اعتمادی که به اساتید و دانشجویان این دانشگاه است، صنایع مختلف امکانات را در اختیار آنها قرار میدهند و صنایع از آنها حمایت مالی و تجهیزاتی میکنند؛ به همین دلیل آنها توانستهاند الگوآفرین و کارآفرین باشند.
زلفی گل با طرح این سوال که در وزارت علوم چه نقصی داریم که نمی توانیم آنگونه که دوست داریم مهارت محور شویم، گفت: علت این است که صنایع در دست ما نیست. وزارت نفت، راه وشهرسازی و صنعت در دست ما نیست. بنابراین دانش آموختگان رشته مهندسی شیمی، پلیمر، نفت وزارت علوم نمی توانند کاربینی و کار آموزی داشته باشند و آنگونه که باید، وزارت خانه ها دانش آموزان ما را نمی پذیرند که در میدان عمل حضور پیدا کنند.
وی افزود: در برنامه توسعه هفتم حکمی را آوردهایم که وزارت بهداشت را برای رشته های غیربالینی و وزارت علوم را برای کل رشته ها مکلف کرده است دستور عملی بنویسند که بر اساس آن آموزشهای دانشگاهی مهارت محور شوند. البته این دستورالعمل باید به تصویب هیات وزیران برسد.
گفتنی است، نشست دانشگاه حکمت بنیان با حضور رئیس جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شد. بازدید از محصولات میزهای قدرت نرم، نمایشگاه قدر و نمایشگاه آب در کنار میز دانشگاه حکمت بنیان برای برنامه امروز پیش بینی شده بود.
نظر شما