سفر سنگ از معدن زمین تا معدن الرحمه

برای ساخت صحن حضرت زهرا (س) در حرم مطهر امام علی (ع)، طی سه سال یکصد هزار مترمربع سنگ از معادن خراسان جنوبی خریداری، بسته بندی و به نجف ارسال شد و با اتمام این پروژه، سنگفرش این صحن بزرگ، به نام مردم استان ثبت و ماندگار شد.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیم زاده- سازمانی غیردولتی که در سال ۱۳۸۲ در راستای بازسازی عتبات عالیات در عراق و اماکن مذهبی در دیگر کشورها، از سوی جمعی از معتمدان و خَیّران ایرانی تأسیس شد. مرکز اصلی این ستاد در تهران است و در عراق و دیگر شهرهای ایران نیز نمایندگی دارد و علاوه بر امور مذهبی، به فعالیت‌های بشردوستانه در کشورهای اسلامی نیز مشغول است. منابع مالیِ ستاد، به‌صورت کمک‌های داوطلبانه از سوی سازمان‌های دولتی و غیردولتی و سایر اشخاص خَیّر و دوست‌داران اهل‌بیت(ع) تأمین می‌شود.

سپهبد شهید قاسم سلیمانی سال ۸۲ در اولین روز زیارت در نجف وقتی با بارگاه غبار گرفته ضریح امام علی(ع) روبرو شد و وضعیت سایر قبور مطهر امامان(ع) را مشاهده کرد، تصمیم گرفت ستاد بازسازی عتبات عالیات را در کشور ایجاد کند.

سردار قاسم سلیمانی در کنار فعالیت‌ برای امنیت مردم، پس از سرنگونی صدام، اقدام به تأسیس ستاد بازسازی عتبات کرد و در این مسیر خدمات شایسته‌ای به منظور توسعه اعتاب مقدسه عراق داشت به طوری که نه‌تنها حرم‌های مطهر ائمه معصومین (ع) در عراق به طور کامل بازسازی شدند بلکه توسعه این حرم‌ها توسط مهندسان و کارگران ایرانی در حال انجام است.

به اذعان شهید سپهبد قاسم سلیمانی بنیان‌گذار ستاد بازسازی عتبات و پرچمدار خدمت به زائران حسینی در رسانه ها زدودن غربت از سامراء به عنوان یکی از آرزوهای سردار دلها بود. ایشان از  احیای نام حضرت فاطمه (س) به‌واسطه بنای صحن و شبستان حضرت زهرا (س) در کنار حرم مطهر علوی به عنوان ماندگارترین اقدام معنوی ایران در عراق توصیف می کردند.

به گفته پرچمدار ستاد بازسازی عتبات این ستاد حقیقتا نماد، شعله و شعبه‌ای از آن کوثر الهی است. هر عمل مخلصانه‌ای همین کوثر است. شاید به اندازه عمر کارهای صورت گرفته، کار باقی مانده مهم نیز وجود داشته باشد و من از آرزوهایم این بوده و نمی‌دانم تحقق پیدا می‌کند یا نمی‌کند، اما با همت ملت ایران خارج کردن همیشگی سامرا از غربت قابل تحقق است.

به دنبال  تشکیل ستاد بازسازی عتبات عالیات در مرکز کشور در استان ها نیز این مهم شکل گرفت و خراسان جنوبی نیز از این مهم مستثنی نبوده و در سال ۸۳ با تشکیل ستاد عتبات عالیات در این استان، مردم ولایتمدار خراسان جنوبی هر ساله در کمک به عتبات عالیات گوی سبقت ربوده و در این راستا در کشور مورد توجه قرار گرفتند.

مردم خراسان جنوبی صدرنشین کمک به عتبات عالیات

موسی جوینده- رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات  عالیات خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تشکیل ستاد عتبات عالیات از سال ۸۳ در این استان گفت: از ابتدای شروع فعالیت تاکنون مردم استان در کمک به عتبات پیشرو بوده و در کشور بین رتبه های اول تا سوم قرار داشته که نشان از محبت مردم استان به اهل بیت علیهم السلام است.

وی به مشارکت مردم استان در مشارکت پروژه های اجرا شده در عتبات اشاره کرد و ادامه داد: با طراحی صحن حضرت زهرا(س) در طول هفت سال ۲۳۵ هزار مترمربع یعنی حدود ۲۰ برابر فضا به حرم حضرت علی (ع) اضافه شد.

جوینده با بیان اینکه این پروژه در سال ۹۰ طراحی و از سال ۹۱ آغاز شد، افزود: برای صحن حضرت زهرا (س) فراخوان تأمین سنگ داده شد و خراسان جنوبی تهیه و تأمین یکصد هزار متر مربع سنگ را تقبل کرد و در این راستا فروش متری سنگ در استان آغاز و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته طی سه سال یکصد هزار متر سنگ از معادن استان خریداری، بسته بندی و به نجف ارسال شد.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات  عالیات خراسان جنوبی از صحن حضرت زهرا (س) به عنوان ابرپروژه نام برد و با اشاره به این مهم که طی ۵ سال برای صحن حضرت زهرا(س) مردم استان بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان کمک کردند، گفت: در این زمینه ۱۴۵ تریلی سنگ از معادن استان تهیه، فراوری و ارسال شد.

وی گریزی به برخی فرافکنی ها مبنی بر خروج پول از استان و کشور زد و یادآور شد: هیچ گونه پولی به عراق نمی رود و کمک های جمع آوری شده مردم برای تهیه سنگ از معادن، فراوری، بسته بندی، حمل و نقل و... هزینه شده و انجام این پروژه ها نقش مهمی در پویای اقتصاد استان داشته و دارد.

به گفته جوینده، در اجرای صحن حضرت زهرا(س) سه شیقت کار شده و در این راستا حدود ۶ هزار نفر حقوق دریافت کرده و از استان ۶ تا ۷ مهندس، آشپز با دریافت حقوق در این پروژه همکاری داشته در مجموع با هدف ساخت پروژه بر مبنای سبک ایرانی، اسلامی، اشتغالزایی و گردش چرخه اقتصادی هم صورت گرفت.

نیاز ۳۵۴ میلیارد تومانی برای ساخت صحن امام محمد باقر(ع)

وی از دیگر پروژه ها به ساخت صحن امام محمد باقر(ع) اشاره و سهم خراسان جنوبی برای ساخت صحن امام محمد باقر(ع) در ضلع شمالی کاظمین را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای اجرای این پروژه بالغ بر ۳۵۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان‌جنوبی با بیان اینکه برای اجرای این پروژه ۶ استان خراسان های رضوی، جنوبی، شمالی، قم، اصفهان و فارس به عنوان استان معین انتخاب شده اند، افزود: دبیرخانه این استان ها در خراسان جنوبی مستقر است و این پروژه باید در بازه زمانی سه سال از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ به اتمام برسد و برای تکمیل نیاز به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و به تناسب جمعیت استان با واریز ۲۰ هزار تومانی هر نفر این پروژه احداث می شود.

جوینده با اشاره به  ردم ولایتمدار و مؤمن استان یادآور شد: علاوه بر کمک های مردمی از منابعی مانند بافت قالی، طرح برکت کارمندان و کشاورزان، همراه با کاروان کربلا و... منابع مورد نیاز برای اجرای پروژه پروژه ها تأمین می شود.

وی سهمیه کمک مردم استان به عتبات عالیات در سال گذشته را بر اساس جمعیت (به ازای هر نفر ۷ هزار و ۵۰۰ تومان در سال) را پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: با این وجود مردم ولایی استان پای کار آمده و بیش از سهمیه و بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک کردند.

به گفته وی سهمیه امسال هم برای هر نفر ۱۲هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گر فته شده که در ۶ ماهه اول امسال بیش از ۷۰ درصد سهمیه جمع آوری شده و پیش بینی می شود تا پایان سال ۱۵ درصد بیشتر از سهمیه در نظر گرفته شده جمع آوری شود.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بیشترین کمک جمع آوری شده در استان از سوی مردمی با بضاعت کم بوده است، اجرای صحن حضرت زینب (س) با زیربنای ۱۶۵ هزار متر مربع در را کربلا از پروژه های دیگر برشمرد و ابراز امیدواری کرد: مردم و خیران استان بیش از پیش پای کار باشند.

وی در ادامه گریزی به خاطراتش زد و گفت: در گذشته در مراسم پرچم گردانی انجام می شد خانمی ساعت ۱۰ شب تماس گرفت که امروز در مراسم پرچم گردانی پول نداشته و النگوی دخترم را هدیه کردم اما پس از بازگشت به منزل با ناملایمتی همسرم روبه رو شدم. وقتی صورتجلسه ها ارزیابی شد النگو دخترانه در بین طلاها نبود و برای حل مشکل این بانوی استان، افراد امضا کننده صورتجلسه برای بازبینی طلاها فراخوان شدندو متوجه شدیم النگو دخترانه لابه لای النگو بزرگ بوده و دیده نشده و در صورتجلسه نیامده است و این نشان داد حضرت زهرا(س) می دانسته که این النگو باید به صاحبش برگردد.

جوینده با بیان اینکه در این زمینه همه لحظه‌ها خاطرات شیرین را تداعی می کند، افزود: در یکی از روستاهای استان ۲۵ تا ۲۶ دختر طی یک ماه دو فرش ۶ متری با کیفیتی بالا را بافتند تا جایی که هنوز به آن کیفیت فرشی بافته نشده است پس از مدتی دوباره در همان روستا دارقالی برای عتبات عالیات برپا شد که حدود یک سال به طول انجامید وقتی علت را جویا شدیم متوجه ازدواج همه دختران مرحله اول بافت شدیم و مشخص شد به برکت دار قالی حضرت زهرا(س) همه دختران به خانه بخت رفتند.

وی یادآور شد: در مراسم نشان ارادت خانمی یاداشتی به ستاد فرستاد. در آن آمده بود همه زندگی ام توسط فردی کلاهبردار به یغما رفته و در این جلسه نه پولی برای هدیه دارم و نه حتی انگشتری. اما در همین جلسه با حضرت زهرا(س)، حضرت ابوالفضل(ع) و مولایم علی(ع) عهد کردم در صورت پس گرفتن اموالم علاوه بر پرداخت یکصد میلیون تومان، ماهانه ۵۰۰ هزار تومان از سهم خود را به حرم آقا ابوالفضل(ع) و عتبات کمک کنم.

به گفته وی مردم خراسان جنوبی با وجود قهر آسمان و خشکسالی های متمادی در کمک به عتبات عالیات همیشه پیشرو بوده و خواهند بود. 

وی در پایان افزود: ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات علاوه بر ساخت و ساز در عتبات در بحث کارکرد اجتماعی و کمک های مؤمنانه نیز ورود می کند و تاکنون بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در قالب کمک مؤمنانه و کمک به افراد نیازمند انجام داده است.

کد خبر 1746209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha