مشارکت مردم در انتخابات مهم‌ترین ارکان حفظ و بقای نظام انقلابی است

امام جمعه خوی گفت: مشارکت مردم در صحنه و در عرصه‌های مختلف به ویژه انتخابات و تعیین سرنوشت کشور، فقط یک پدیده سیاسی نیست، بلکه مهم‌ترین ارکان حفظ و بقای نظام انقلابی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، حجت الاسلام حجت قاسم خانی، امام جمعه خوی امروز در خطبه های نماز جمعه خوی که در مصلای این شهر برگزار شد، اظهارکرد: مشارکت مردم در صحنه و در عرصه‌های مختلف به ویژه انتخابات و تعیین سرنوشت کشور، فقط یک پدیده سیاسی نیست، مظهر احقاق حق، اقتدار ملی، نماد حرکت اسلامی، آزادی، امتحان الهی، نقطه اتکاء حکومت و پشتوانه اصلی در مقابله با دشمنان و در یک جمله، مهم‌ترین ارکان حفظ و بقای نظام انقلابی است.

وی افزود: عقلاً و شرعاً و عرفاً مکلف هستیم که به انتخابات بی اعتناء نباشیم. لزوم دخالت در سرنوشت یک وظیفه عقلی بدیهی است. هیچ نهادی مثل مجلس در سرنوشت کشور تاثیر ندارد، ریشه بسیاری از تحولات کشور را باید در مجلس جست و جو کرد.

امام جمعه خوی ادامه داد: . تصمیم مجلس در باب اقتصاد، سیاست، فرهنگ ، تربیت، آموزش و پرورش، کشاورزی، صنعت ، تکنولوژی های برتر و… بسیار خطیر است در همه این صحنه ها یا موجب عزت می شود یا ذلت یا اقتدار یا ضعف یا اصلاح یا افساد مجلس خانه مردم است هیچ کس خائن یا بیگانه یا دزد را به خانه خود راه نمی دهد و هیچ کس خانه خود را در اختیار نامحرم نمی گذارد.

حجت الاسلام قاسم خانی در ادامه به در پیش بودن دهه فجر اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب استقلال کشورمان و بریدن دست استکبار از دخالت در ریز و درشت مسائل کشور است. و پهلوی از خود هیچ اختیاری نداشت و همه امکانات کشور را در خدمت استعمار و استکبار خارجی قرار داده بود.

وی ادامه داد: شاه به آمریکا اعتماد کرد و خار شد و هر ملّتی به آمریکا اعتماد کرد، ضربه خورد؛ حتّی آن کسانی‌که دوست آمریکا بودند. حالا دیگر سرنوشت پهلوی اول، تنها آیینه عبرت این واقعیت نیست، قذافی لیبی، مبارک مصر، صدام عراق، اشرف‌غنی افغانستان، حاکمان کره شمالی و... طعم تلخ این اعتماد خانمان‌سوز را چشیده‌اند.

این مسئول افزود: به‌ بیان حکیم انقلاب، امام خامنه‌ای مدظله العالی: «هر ملّتی به آمریکا اعتماد کرد، ضربه خورد؛ حتّی آن کسانی‌که دوست آمریکا بودند». آری! هر ملّتی به آمریکا اعتماد کرد، ضربه خورد؛ حتّی آن کسانی‌که دوست آمریکا بودند و حالا دیگر سرنوشت پهلوی اول، تنها آیینه عبرت این واقعیت نیست، قذافی لیبی، مبارک مصر، صدام عراق، اشرف‌غنی افغانستان، حاکمان کره شمالی و... طعم تلخ این اعتماد خانمان‌سوز را چشیده‌اند.

وی با اشاره به ایام اعتکاف، افزود: خداوند در قرآن فرمودند؛ از کفر و بت‌پرستی، به خداشناسی و یکتاپرستی، از گناهان و سیئات، به عبادات و حسنات، از موجبات عذاب و شقاوت، به موجبات نعمت و سعادت فرار کنید و بعضی از روایات این آیه را بر حج خانه خدا و مساجد تطبیق کرده‌اند که در این صورت اعتکاف نیز می تواند مصداقی از این آیه باشد و معتکف از شر شیطان و نفس خود به خانه خدا پناه می‌برد، بلکه بتواند نظر پروردگار را در مورد خود جلب نماید.

وی در ادامه تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور و در بیانات خویش ۹۹ مرتبه کلمه «مردم» را بیان کردند. سال گذشته معظمٌ‌له در بیانات خود نیز ۶۶ مرتبه واژه «مردم» را استفاده کردند، بنابراین نقطه کانونی و نخ تسبیح بیانات نورانی رهبر معظم انقلاب، یک کلید واژه بود و آن عبارت است از: «نمازجمعه، نماز مردم؛ ائمه جمعه، در خدمت مردم». و این درسی است برای همه مخصوصا مسئولین که به جایگاه ویژه مردم در نظام اسلامی واقف باشند.

حجت الاسلام قاسم خانی اضافه کرد: آنها که می‌پندارند، تنها با انجام فرایضی همچون نماز و روزه و حج و پاره‌ای از مستحبّات، وظیفه خود را انجام داده‌اند، سخت در اشتباهند. اجرای عدالت و حمایت از مظلوم و مبارزه با ظلم ظالم نیز در متن وظایف آنان قرار دارد.

این مسئول ادامه داد: نهج‌البلاغه که به فرموده رهبر حکیم انقلاب «کتاب انسان‌ساز و جامعه‌ساز» است و «روش اداره مطلوب جامعه و کشور» را به زیبایی ترسیم می‌کند، سرشار از مفاهیم و مضامینی است که امیرمومنان به عنوان حاکم جامعه اسلامی، مردم و والیان را مخاطب قرار می‌دهند. حضرت در یکی از شاخص‌ترین بیانات خود می‌فرمایند: «اگر به خاطر حضور حاضران مشتاق بیعت‌کننده و اتمام حجّت بر من به‌خاطر وجود یار و یاور نبود و نیز به‌خاطر عهد و پیمانی که خداوند از دانشمندان و علمای هر امّت گرفته که در برابر پرخوری ستمگر و گرسنگی ستمدیده و مظلوم سکوت نکنند، حکومت را نمی‌پذیرفتم»

وی افزود: ثانیا این‌که حتی کسی مثل امیرالمؤمنین، علیّ‌بن‌ابی‌طالب، اگر مردم با او نباشند، می‌گوید من تکلیفی ندارم. اگر چنانچه مردم آمدند، آن‌وقت بر او واجب است که مسئولیّت را بپذیرد؛ لذا حضرت مسئولیّت را قبول کرد؛ مردم آمدند، فشار آوردند، اصرار کردند که شما بیایید خلافت را قبول کنید، ایشان هم قبول کرد.

کد خبر 1746345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha